Maska do włosów na noc
-
Milosniczkazakupow
- Fajna Kobietka
Maska do włosów na noc
Hej! Jakie polecacie maski do włosów na noc? słyszałam, że można iść w takiej spać.. No i właśnie: czym owinąć te włosy, turban z ręcznika? 
Re: Maska do włosów na noc
Hej:) Kiedyś używałam maskę z oleju kokosowego, bardzo mi nawilżał włosy, to ja robiłam sobie taką maseczkę na noc na brudne włosy. Owijałam najpierw w reklamówkę (jak by to śmiesznie nie wyglądało) a potem w turban z ręcznika albo starą bawełnianą koszulkę.
- Tamagotchi
- Miła Kobietka
Też słyszałam o tym, że przy masce na włosach warto najpierw w reklamówkę, a potem do ręcznika 
Ja miałam z yves rocher głęboko nawilżającą niby bez spłukiwania, ale i tak co rano musiałam umyć włosy, bo były ulepione.... mieliście podobny problem z maskami tego typu?
Maseczki na noc są intensywnie nawilżające, takie "ciężkie" dlatego więc nie ma co się dziwić że rano włosy wymagają umycia. Jeżeli rano nie masz czasu na mycie włosów, może lepsze będzą olejki?
-
lukrecja2020
- Jestem tu nowa :)
Wydaje mi się, że jak dobra maseczka do włosów, to powinna zadziałać w parę minut, nie wiem, czy dłuższe przetrzymywanie na włosach przyczyni się do lepszych efektów. Ja jestem zwolenniczką jednak szybkich rozwiązań- mogę polecić eksperesową, mocną regenerującą maseczkę Goldwell Rich Repair - 60 sec. treatment - jest na prawdę genialna 
Ja kiedyś olejowałam włosy na noc. Ważne by je dobrze owinąć by nie pobrudzić pościeli.
Ja słyszałam, że maska drożdżowa jest rewelacyjna zwłaszcza na suche włosy, gdyż drożdże piwne są idealnym naturalnym lekarstwem na wypadanie włosów i na regenerację.
-
Princess85
- Jestem tu nowa :)
Ja przetesowałam na moich znoszczonych włosach kręconych taką maskę Milk Shake Integrity. Wykukałam ją na notino i zamówiłam z innymi kosmetykami do włosów. Nakładam ją oczywiście na noc i faktycznie włosy przestały być takie postrzępione i lepiej znacznie wyglądają.
Moja fryzjerka używa miedzy innymi kerstase i szczerze mowiac, mam po uzyciu pewnych kosmetykow z tej serii włosy pachnace tak jak po fryzjerze i tak samo gładkie jak swiezo po wyjsciu od niej.
Od siebie polecam również kosmetyki do włosów marki Kemon:
https://bellita.pl/szampony-do-wlosow/0,kemon-2
Szczególnie ich maski. Moze nie są tanie, ale dają świetny efekt nawilżenia włosów oraz badzo dobrze poprawiają ich kondycję.
Od siebie polecam również kosmetyki do włosów marki Kemon:
https://bellita.pl/szampony-do-wlosow/0,kemon-2
Szczególnie ich maski. Moze nie są tanie, ale dają świetny efekt nawilżenia włosów oraz badzo dobrze poprawiają ich kondycję.