Ile Was wyszło własne wesele?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
marija
Jestem tu nowa :)

Re: Ile Was wyszło własne wesele?

Post autor: marija »

Wszystko zależy od cen sali, menu jakie wybierzemy, jakie kreacji kupimy. Sal teraz wiele ale wg mnie warto posłuchać opini. Ja tak zaufałam znajomym i wybrałam hotelik Grandmet. Świetnie było i super to wybór był. Wszystko na wysokim poziomie i spełniło nasze oczekiwania. Nie żałuję swojego wyboru wcale!
marialena

Post autor: marialena »

u mnie to bylo prawie 40 tys przy dobrej setce gości ;)
Ailis
Miła Kobietka

Post autor: Ailis »

Jakościowo najlepszy catering na wesele w Warszawie to jest dla mnie w Restauracji Akademia. Zawsze lubię od nich zamawiać potrawy, bo są solidni i szybcy. Najczęściej jednak korzystam z ich kuchni na miejscu. Bardzo ładnie urządzony lokal z przyjazną obsługą i dobrymi cenami. Zajrzyjcie na ich stronę i przekonajcie się, jak bogate menu oferują. Naprawdę warto spróbować tych wszystkich pyszności.
palina88

Post autor: palina88 »

ja miałam odłożonw pieniadze na wesele. Jeszcze nam zostało, a wydaliśmy dość sporo kasy, dodatkowo kupiliśmy jeszcze mnóstwo dodatków na wesele, obowiązkowe były girlandy na stole i biały balony oraz świeże kwiaty SPAM goście byli zachwyceni dekoracjami.
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2018 8:42 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

No ja miałam dużo gości,więc sporo.Miałam prawie setkę gości więc łatwo policzyć.Ale my z mężem mamy dużą rodzinę,więc nie dało rady inaczej.Urządzaliśmy wesele w Kameliowym Zakątku w Bielsku.Duża,ładna sala,pięknie obstrojona.Dobre jedzenie,tak trochę pałacowo,ale zawsze chciałam właśnie tak.Najważniejsze aby wesele nas cieszyło i żeby je zrobić po swojemu.
arik

Post autor: arik »

Wesele to kosztowna impreza. Ale warto wydać takie pieniądze, by mieć piękne wspomnienia.
Julia.P

Post autor: Julia.P »

Trochę kosztowało, ale za tak cudowny dzień warto płacić! My organizowaliśmy w Glamour Wrocław, sala bardzo ładna, wszystko dopracowane, atrakcje typu fotobudka też była, mieliśmy usługi barmańskie, ogólnie było świetnie, obsługa symaptyczna, jedzenie- co jest jednym z najważniejszych było bardzo dobre.
anuszka68

Post autor: anuszka68 »

30tys i masę nerwów i stresu. Ale naprawdę było warto dla tej magicznej chwili i obecnych wspomnień :D
forik

Post autor: forik »

60 tys. Było 115 osób. I tak na niektórych rzeczach oszczędzaliśmy.
Morelka80
Miła Kobietka

Post autor: Morelka80 »

jakieś 45tys 80 osób :) a robilismy w sali Pod zielonym dębem w Bohuminie. Mega wyjątkowe miejsce moim zdaniem. Piękne z super kuchnią i bardzo miłą obsługą i mają też atrakcyjne oferty weselne
Siedemmska
Miła Kobietka

Post autor: Siedemmska »

Wiadomo - kwestia tego na ile osób. Najdroższa zawsze jest sala. My dlatego zdecydowaliśmy się na wesele pod Warszawą w Kaniach w Domu Weselnym Astoria. Ceny dużo niższe iż w Warszawie a standard tak samo wysoki. My płaciliśmy tam 170 zł za osobę, a jedzenia było naprawdę bardzo dużo. Wszystko smaczne, świeże, piękne udekorowane - wszystko tak, jak trzeba.
szemik

Post autor: szemik »

Wesele to spory wydatek. Wesele na ponad 100 osób to koszt rzędu 60-70 tys.
robins

Post autor: robins »

Wesele na 115 osób to koszt ok. 60 tys. na dwa dni. Jak dla mnie kwota przyzwoita.
Seweryn

Post autor: Seweryn »

sun979 pisze:Kobietki proszę odpowiedzcie mi na ten temat! ;) Ja liczyłam w zaokrągleniu moje wesele jednodniowe może wyjść około 25 tyś. To dużo czy mało?
Proszę o radę na czym można oszczędzić? :) Myślę i myślę. I nie umiem dojść do tego czy kamerzysta ma sens? Może lepiej po prostu mieć tylko porządnego fotografa? Hmmm... :)
Chcesz zjeść dwie pieczenie na jednym ogniu,a tak się nie da.
https://centrum-kore.pl/oferta/terapia- ... -swarzedz/
Seweryn

Post autor: Seweryn »

lajlab pisze:Mnie wyszło koło 15 tysięcy ze wszystkim i zwróciło się w kopertach więc ok:)
Na te koperty za bardzo nie licz tobie wyszło co nie znaczy że wszystkim wyjdzie,różnie to bywa.
https://centrum-kore.pl/oferta/terapia- ... -swarzedz/
Awatar użytkownika
alicja.m
Miła Kobietka

Post autor: alicja.m »

Siostra znajomej wywaliła ok 65 tysięcy na swoje wesele. Za to mój kuzyn zorganizował kolację po ślubie za kilka tysięcy. Każdy robi jak mu pasuje, choć mi zdecydowanie bliżej do oszczędnego podejścia.
Czysty Zysk - blog nie tylko o sprzątaniu
peras

Post autor: peras »

To zależy od wielu czynników. Jedna kobieta kupi sukienkę za 2000 zł, inna za 6000. Jednak 60 tys. na dwudniowe wesele na 100 powinno wystarczyć.
ShinyGirl
Miła Kobietka

Post autor: ShinyGirl »

A miała któraś wesele po cywilnym? :)
lopek

Post autor: lopek »

Jedzenie faktycznie jest najważniejsze. Goście liczą na smaczne posiłki.
kamerzysta

Post autor: kamerzysta »

Obecnie chcąc tanio zrobić wesele na około 100 -120 osób trzeba wydać około 40000 zł, tak jest przynajmniej na Podkarpaciu. Jeśli dołożymy do tego różne atrakcje (drink bar, wiejski stół, foto-budka, kamerzysta, animatorka dla dzieci, wystawny lokal) to cena urośnie do około 60 000 zł.
Natasza36
Miła Kobietka

Post autor: Natasza36 »

W mojej ocenie jeśli chodzi o okolice Łodzi to najlepiej wypada z tych sal, w których miałem okazję się bawić hotelik Bej. Oni mają tam ogólnie kilka sal, natomiast wydaje mi się, że najważniejsze jest jednak dobre jedzenie i ogólnie obsługa na wysokim poziomie i u nich na to faktycznie można liczyć. Dzięki temu rzeczywiście się wyróżniają.
ona_my
Fajna Kobietka

Post autor: ona_my »

Sporo to wszystko kosztowało
Cesme
Miła Kobietka

Post autor: Cesme »

Nie mieliśmy fotobutki, drinkbaru, instaxa, fotoksiazki i wszystkich takich pierdół. Postawiliśmy na bardzo dobrego dj z wodzirejem i zabawa była świetna od 16 do 6 rano z "atrakcji" mieliśmy jako drugą kolację płonącego udźca i zdjęcia z zimnymi ogniami. Każdemu przy talerzyku zostawiliśmy ciasteczko z wróżba i na odchodne nic więcej nie dawaliśmy. Mieliśmy skrzynkę na koperty bo po prostu jest wygodna, ale zamówiliśmy bez personalizacji żeby łatwiej się sprzedała. Podobają mi się zdjęcia w szlafroku z przygotowań więc zamówiłam na olx używany.
https://luppo.pl/tanie-alkohole-na-impr ... e-zakupic/
Na stronie możesz poczytać sobie również o tym, gdzie można kupić w najkorzystniejszej cenie alkohole na imprezę :)
Allie
Fajna Kobietka

Post autor: Allie »

Ja robiłam tak, że przliczylam co mogę zrobić sama (ozdoby na ślub plenerowy, listę Gości - plakat, winietki, ogólnej papeteria, zaproszenia, wystrój itp). Poniżej ustal bez czego nie odbędzie się wesele: i to najpierw załatw

Jesli chodzi o alkohole to najlepiej jest poszukać w hurtowniach alkoholi w sieci:
https://alkoparty.pl/wodki

Niezłe ceny na wódkę znajdziesz na przyklad tutaj.
wj123

Post autor: wj123 »

Ja brałam ślub już parę lat temu i nie zapłaciłam dużo... Nie pamiętam dokładnie, ale na pewno mniej niż 50 tys. Może dlatego, że mam małą rodzinę :D
ODPOWIEDZ