my chcemy się zmieścić w 30 -35 tysiącach
na czym zaoszczędzić? moja opinia jest taka:
- nie potrzebuję
sukni najmodniejszego projektanta z super salonów, z diamentami i kryształami wartymi więcej niż całe wesele..., tak samo jak i młody nie musi mieć niewiadomo jak cennego garnituru i jakiś zapinek do rękawów droższych niż obrączki...
-
obrączki - są przerózne modele z diamencikami, cuda wianki - ale jak tak się zastanowić - klasyka zawsze będzie w modzie - wybraliśmy jeden z prostszych (a co za tym idzie tańszych) modeli
-
nie oszczędzam na butach - muszą być solidne i wygodne

-
sala i goście - zapraszamy najbliższą rodzinę i serdecznych przyjaciół - po co nam daleka ciotka, piąta woda po kisielu której nikt nie widział od lat xxx... ani tym bardziej po co mi dawna koleżanka, która teraz nawet nie utrzymuje ze mną kontaktów...
-
fotograf i kamerzysta - to pamiątka dla nas i dla gości - nie rezygnujemy z tego
-
samochód - zawsze marzyłam o jakimś pięknym samochodzie, starodawnym, klimatycznym - ale ludzie, jakie to są pieniądze - popytaliśmy wśród znajomych, znajomy ma znajomego a ten znajomy na znajomego... znaleźliśmy auto - tańsze o kilkaset złotych- które może jest bardziej współczesne, ale równie piękne
Myślę, że najlepiej można zaoszczędzić zachowując zdrowy rozsądek i starając się znaleźć złoty środek podczas przygotowań:)