Zakwaterowanie dla gości
Zakwaterowanie dla gości
Witam . Jestem tu pierwszy raz na forum. Mam pytanie jak u was wyglądały przygotowania i czy wy załatwialiście gością zakwaterowanie czy jednak oni musieli we własnym zakresie?
Re: Zakwaterowanie dla gości
w sierpniu byłam na ślubie kuzyna, i wszystko było przygotowane, łącznie z zakwaterowaniem...
więc jezeli ktoś potwierdza Ci przybycie, może warto się spytac o nocleg...
niektózy mimo wszystko chcą wracać.. inni nocować
więc jezeli ktoś potwierdza Ci przybycie, może warto się spytac o nocleg...
niektózy mimo wszystko chcą wracać.. inni nocować
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- MelonowaAga
- Miła Kobietka
państwo młodzi gwarantują zakwaterowanie i wyżywienie 
Też jestem zdania, że to młodzi (a może bardziej rodzice?
) gwarantują zakwaterowanie. Ja robiłam ślub z daleka od domu, w pensjonacie w Bieszczadach i zapewniałam gościom zarówno nocleg jak i jedzenie
Oni musieli tylko dojechac we własnym zakresie 
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Jestem innego zdania. Państwo Młodzi gwarantują dobrą zabawę, aby wspólnie świętować najpiękniejszy dzień ich życia. Goście powinni zadbać o swój bezpieczny powrót do domu we własnym zakresie, chyba że Państwo młodym sypią się pieniądze z rękawa i zdecydują się jednak na zakwaterowanie albo odwożenie gości do domu.MelonowaAga pisze:państwo młodzi gwarantują zakwaterowanie i wyżywienie
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
-
a_gatka
W moich stronach jest tak, że dojazd i zakwaterowanie goście ogarniają we własnym zakresie. Pokrywa się koszt zakwaterowania tylko dla najbliższej rodziny. Myślę, że to rozsądne w sytuacji, kiedy dom weselny dysponuje pokojami i udostępnia je w preferencyjnej cenie np. 60 zł za pokój z łazienką.
-
TaniozUSA_pl
- Jestem tu nowa :)
Nie ma co ukrywać,że takie zakwaterowanie dla gości jest bardzo wygodne,szczególnie jeżeli są z daleka wiec też nie ma sensu aby wracali nad ranem i nie mogli się tak w pełni pobawić na weselu.
Mysle ze trzeba brac pod uwage, ze jak sie kogos zaprasza to jest sie odpowiedzialnym za ow gosci.I jednak wrto zagwarantowac nocleg.
Nikt nie bd jechal szmat drogi by tylko dac prezen , zjesc i wracac...
Jak dla mnie zostawianie gosciom szukania sobie noclegu jest nie na miejscu...
Ja osobiscie bym na takie wesele nie jechala...bo to o czyms swiadczy.
Nikt nie bd jechal szmat drogi by tylko dac prezen , zjesc i wracac...
Jak dla mnie zostawianie gosciom szukania sobie noclegu jest nie na miejscu...
Ja osobiscie bym na takie wesele nie jechala...bo to o czyms swiadczy.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
wszystko zależy od budżetu, ale ja bym wygospodarowała trochę na nocleg dla chociaż dalekich gości, można też poprosić innych uczestników wesela o przenocowanie części biesiadników 
Tam, gdzie robię ślub (rodzinne strony mojego narzeczonego), jest taki zwyczaj, ze to młodzi płacą za zakwaterowanie gości przyjeżdżających z daleka. Do tego trzeba mieć kierowcę, który będzie odwoził gości mieszkających w pobliżu do ich domów... I autokar, który przewiezie gosci spod domu panny młodej do kościoła, a stamtąd do domu weselnego.
-
januszpogorzelski0
W moim przypdku goście załatwiali sobie nocleg we własnym zakresie.
Czy duży białobrzegi hotel jest wygodny.
-
a_gatka
Zawsze można zapewnić gościom możliwość zakwaterowania w domu weselnym, po preferencyjnej stawce.
My zapewniamy przyjezdnym gościom nocleg po weselu. Rano w cenie pokoju mają też śniadanie. A potem jeszcze będzie poprawinowy obiad. 
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Zapraszanie gości na wesele i nie zapewnienie im noclegu jest co najmniej w złym tonie. Jeśli już ktoś przyjeżdża, to jest naszym GOŚCIEM, i trzeba o niego zadbać!
http://www.abcslubu.pl
Uważam, że gościom przyjeżdżającym z daleka powinno się zapewnić nocleg. My wynajęliśmy pokoje w pobliżu restauracji, w której odbywało się wesele. Na drugi dzień większość się porozjeżdżała, a tylko część przeniosła się do rodziny by pobyć z nami dłużej.
Najlepszy wedding planner w Rzeszowie
my dla naszych gosci tez bedziemy załatwiac zakwaterowanie i za nie płacić, ale w hotelu gdzie mamy slub ceny były kolosalne wiec zdecydowaliśmy, że obok wynajmiemy im miejsca a jak ktos bedzie mial ochote w pokoju to sam sobie wykupi
ateraz krzem organiczny
wydaje mi się, że 1 - 2 noce powinniście wy fundować. bez obrazy, ale jak ciotka z jakiegoś końca świata przyjedzie to miło by było zadbać o jej wygodę
Hej, ja robiłam takie większe przyjęcie weselne ale zależało nam żeby goście mieli gdzie spać od razu . Robiliśmy przyjęcie weselne w restauracji dzikie wino i to jest trochę na uboczu wiec wszyscy goście spali tam.
My mieliśmy lokalnie więc każdy sobie dojechał.
Ja na szczęście wszystkich gości miałam z bliskiej okolicy. Jako gość nie wymagam od pary młodej, żeby załatwiali mi nocleg (czytaj - płacili). Jednak miło by było gdyby pomogli w organizacji noclegu (wskazali miejsce, może dogadaliby się z hotelem co do przedłużenia godziny wymeldowania itp.)
Para musi zagwarantować hotel dla gości lub chociaż odwózkę do domu według mnie przynajmniej.Ja bym tak osobiście zrobił.
-
weselezdjpl
Jak dla Mnie to w kwestii pary młodej jest zapewnienie wyżywienia i dobrej zabawy a noclegi powinny być kwestii gości, para młoda organizuje przyjęcie weselne to i tak już spory wydatek
http://weselezdj.pl/
Dokładnie, nie przesadzajmy już, zakwaterowanie sami muszą sobie goście ogarnąć.
No nie wiem czy tak sami musza.... rozumiem jak ktoś jest z tej samej miejscowości. U nas goście byli z daleka i siłą rzeczy musiałam im zorganizować pokoje. Wynajęliśmy też autokar i goście mogli spokojnie zostawić swoje auta pod hotelem i nie martwić się o to czy ktoś ma sobie odmawiać czy nie
. Jeżeli chodzi o autokar to dobra ofertę zaproponowała nam firma przewozy-autokarowe24 z Gołkowa . Wynajęliśmy od nich autokar i małego busa.
-
Czekotubka93
- Miła Kobietka
W zależności od budżetu. Jeżeli goście są z daleka to dla najbliższej rodziny warto coś załatwić