Gdzie znaleźć motywację?! :(

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
pam
Miła Kobietka

Gdzie znaleźć motywację?! :(

Post autor: pam »

Nie czuję się dobrze w swoim ciele.. mimo to nie potrafię zrobić kroku w kierunku odchudzania, ćwiczeń a co dopiero diety. A może po prostu nie wiem jak... Codziennie odczuwam potrzebe zjedzenia czegoś słodkiego, po prostu nie potrafię się bez tego obyć.

Od czego zacząć? Skąd wziąć motywację.. Jakie były wasze początki? :papa:
pam
Awatar użytkownika
Sol
Miła Kobietka

Re: Gdzie znaleźć motywację?! :(

Post autor: Sol »

Skąd ja to znam.

Nie mam lepszej rady jak: to dla mnie!
Ciężko wytrzymać na dietach itd. Więc może lepiej udać się do dietetyka i wybrać sport, który będzie frajdą a nie katuszami.
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Najlepsza motywacja to lustro.. a jak już widać pierwsze efekty to dopiero super...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Karolajna
Jestem tu nowa :)

Post autor: Karolajna »

Dla mnie też lustro jest motywacją. I... centymetr ;) Nigdy nie lubiłam słodyczy, ale podjadałam inne rzeczy. Teraz zastępuje je jogurtem lub kawą z mlekiem ;)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Ja mam zawsze motywację 'na chwilę', a potem odchodzi... tzw. słomiany zapał... ech a tak bardzo chciałabym cały czas ćwiczyć regularnie...
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Adidasowa pisze:Ja mam zawsze motywację 'na chwilę', a potem odchodzi... tzw. słomiany zapał... ech a tak bardzo chciałabym cały czas ćwiczyć regularnie...
U mnie to samo... Lustro owszem bywa motywacją ale za chwile pojawia się jedzenie i zawsze wygrywa z rozsądkiem... Fajnie jest mieć kogoś kto nas wspiera i w jakiś sposób pilnuje. Dlatego dietetyk/trener może być dobrym rozwiązaniem, nad którym zastanawiam się od jakiegoś czasu.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Teraz mam fajna motywacje, jak schudne, to moj tez sie bedzie odchudzal.. :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Izabelax

Post autor: Izabelax »

Koleżanka podesłała mi aplikację na telefon HelloZdrowie, można podejmować tam wyzwania, także związane z odchudzaniem, zdrowym żywieniem itp. Używam od tygodnia i na razie jestem zadowolona, wyzwania są ciekawe więc motywacja jest! Polecam! :)
Nattalka

Post autor: Nattalka »

Dla mnie największą motywacją jest to gdy ide ulicą i widzę dziewczynę chudszą ode mnie, z ładniejszą figurą, mam ochotę wyglądać tak jak ona i to mnie nakręca do działania. Rozpoczęłam diete i jeszcze zbieram sie do karnetu na siłownie :) życie mi powodzenia i wam też wszystkim tego życzę :)
farby antyporostowe
Unoa

Post autor: Unoa »

Nie jest to zbyt fajna motywacja, ale mój tata znalazł niedawno motywacje po tym jak dowiedział sie ze ma cukrzyce. Nagle zaczął codziennie biegać, kupił rower. Jestem w szoku, ze tak go wzieło. I powiem wam, ze dobrze mu idzie.
allison
Fajna Kobietka

Unoa, problemy zdrowotne to bardzo często kopniak do działania i zmian w życiu. A wiele chorób to wynik właśnie złego odżywiania i trybu życia. Super, że tata postanowił o siebie zadbać, to na pewno pozytywnie wpłynie na jego samopoczucie.
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Pam sproóbuj sobie zakupic w aptece jakis suplement diety ktory pozwoli ci ograniczyc te slodycze polecam Chrom on reguluje poziom cukru we krwi . Farmaceuta ci podpowie :)
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
jałowa
Fajna Kobietka

Post autor: jałowa »

wystarczy silna wola nie ma co od razu sięgać po suplementy, po co je przyjmować. Dieta bogata w witaminy i potrzebne składniki pozwoli ograniczyć apetyt na słodycze, poza tym można wybierać jakieś mniej kaloryczne zamienniki, poza tym przecież od czasu do czasu można sięgnąć po jakieś słodycze oby nie za często :)
allison
Fajna Kobietka

jałowa jeśli chodzi o słodycze i ograniczenie ich spożycia to zgadzam się, że trzeba po prostu je odstawić. Ale podczas diety nie widzę nic złego w przyjmowaniu suplementów uzupełniających niedobory witamin czy przyspieszających cały proces.
Awatar użytkownika
Fas_Olka24
Fajna Kobietka

Post autor: Fas_Olka24 »

Czasami wystarczy spojrzeć w lustro żeby znaleźć motywację...
Awatar użytkownika
Melania Si
Miła Kobietka

Post autor: Melania Si »

Ja codziennie spoglądam i na mnie to jakoś nie działa :D
Po prostu muszę sobie konkretnie ustalić plan mojej diety i go zrealizować. A jak się złamię, to muszę sobie jakąś karę wyznaczyć... :P bo inaczej nigdy nie zrzucę tych paru kilo...
Dum spiro, spero...
Awatar użytkownika
Fas_Olka24
Fajna Kobietka

Post autor: Fas_Olka24 »

Diety strasznie zniechęcają. Wiem to z własnego doświadczenia.
A tak wystarczy w miarę regularnie ćwiczyć i jeść zdrowo. Jeszcze dziś pisałam to w innym wątku, nie pamiętam w którym :)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Ja obecnie mam motywację w postaci mojego faceta, ale nie wiem na jak długo na motywacja wystarczy :D patrząc na niego jaką ma sylwetkę i ciało od ćwiczeń to naprawdę chce się ćwiczyć :D
A jak ćwiczyć to ja osobiście polecam:

Pali mięśnie aż miło :D 3 dni się ruszać nie mogłam, ale to dobrze, bo to znaczy, że wchodzi! 8-)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?