Ćwiczenia w domu - jakie polecacie
Re: Ćwiczenia w domu - jakie polecacie
Wczoraj kupiłam płyte sekret E Chodakowskiej bo są tam ćwiczenia które mają wzmocnić kręgosłup i rozciągnąc mięśnie aby stały się bardziej elastyczne
jak się starszemu synowi skończą ferie to ja zaczynam ćwiczyć 
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Ja polecam wszystkie programy Ewy Chodakowskiej! Bardzo mi pomogły i dzięki nim nabrałam kondycji fizycznej 
Zapraszam na mój FIT BLOG: Poradnik Żywieniowy
Ja sama uważam że najlepsze efekty otrzymujemy regularnie ćwicząc może być nawet spacer z psem albo z myślami wieczorem przed snem
(ważne by energiczny / powolny trucht) od razu lepiej się zasypia. Dołączmy do tego lepsze nawykiżywieniowe:
-wywalić pieczywo
(jak już musisz to czarne)
-makarony kasze itd zastąpić gotowanymi warzywami
np. kalafior lub brokuły na parze
-surowe warzywa to świetne przekąski;
spróbujcie sobie zamiast batona czy coś podobnego wziąć do pracy/szkoły/uczelnie
np. marchewkę sałatkę z rzodkiewkami + pomidory (posypane bazylią) polać leciutko octem jabłkowym.
To nie jest takie trudne.
Sama korzystałam tylko z tabletek zielona kawa max na zmniejszenie łaknienia + żeby mnie coś trzymało na nogach aż wrócę do domu
(ważne by energiczny / powolny trucht) od razu lepiej się zasypia. Dołączmy do tego lepsze nawykiżywieniowe:
-wywalić pieczywo
(jak już musisz to czarne)
-makarony kasze itd zastąpić gotowanymi warzywami
np. kalafior lub brokuły na parze
-surowe warzywa to świetne przekąski;
spróbujcie sobie zamiast batona czy coś podobnego wziąć do pracy/szkoły/uczelnie
np. marchewkę sałatkę z rzodkiewkami + pomidory (posypane bazylią) polać leciutko octem jabłkowym.
To nie jest takie trudne.
Sama korzystałam tylko z tabletek zielona kawa max na zmniejszenie łaknienia + żeby mnie coś trzymało na nogach aż wrócę do domu
W zimie lub jak pogoda nie dopisuje to ćwiczę na orbitreku (polecam) - w cieplejsze dni jeżdżę na rowerze, więc ćwiczenia są mi wtedy zbędne.
http://darmowe-gry-online-24.pl
-
mariolakrynica
- Jestem tu nowa :)
Sama ostatni ćwiczę jak i polecam innym E.Chodakowską ćwiczyłam skalpel 1
pensjonaty krynica morska
- ZielonoOka
- Fajna Kobietka
Do Mel B dołączyłam jeszcze Charlotte Crosby
Ja ćwiczę jogę. Super idzie sie zrelaksować a przy okazji porządnie rozciągnąć 
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Do ćwiczeń w domu idealnie nadaje się orbitrek (rewelacyjne urządzenie) i rower treningowy - najlepsze są elektromagnetyczne, ewentualnie magnetyczne, odradzam natomiast mechaniczne.
dekoracje tortów -> http://www.ozdobynatort.pl/kilka-trikow ... je-tortow/
ja ćwiczę w domu z Chodakowską, Mel B i Tiffany 
Niestety nie zgodzę się z tobą:) co najwyżej można uwypuklić te partie po przez ich wzmocnienie, to organizm decyduje skąd aktualnie będzie brał tłuszcz, ćwicząc daną partię mamy wpływ na jej wzrost, nieuszatkowanie czy też sile ale nie na to że ubędzie z niej tkanki tłuszczowej. Np Biegając czy robiąc przysiady twój organizm może spalić więcej tłuszczu z brzucha czy też pleców / rąk niż z nóg to zależy od organizmu.gugaro87 pisze:Ja polecam robienie brzuszków przedi po
. Robiąc brzuszki w domu można fajnie wyrzeźbić talię i brzuch.
medicot
ja zaczęłam od Chodakowskiej, ale te ćwiczenie przychodziły mi trochę z trudem. Przerzuciłam się na areobiki z yt, dodałam troche brzuszków i przysiadów i widze efekty 
Z Chodakowską ćwiczyć to naprawdę fajna opcja. Można szybko i skutecznie zgubić zbędne kilogramy.
Tylko ze jest wkurzajaca... nawet bardzoAnka2211 pisze:Z Chodakowską ćwiczyć to naprawdę fajna opcja. Można szybko i skutecznie zgubić zbędne kilogramy.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
O tak, nie raz jak ją widzę to mnie skręca. Robi z siebie wielką Panią, nie lubię jej.
https://jakatorebka.pl/
Polecam przysiady i ćwiczenie zwane deską 
Polecam ćwiczenia z Mel B.Fantastyczne w kilka tygodni schudłam 5 kg 
-
Martynka11
- Jestem tu nowa :)
Też z nich korzystam!Są fantastyczne i wydaje mi się że lepsze od Chodakowskiej!kaska90 pisze:Polecam ćwiczenia z Mel B.Fantastyczne w kilka tygodni schudłam 5 kg
Mel B ? Nigdy o niej nie słyszałam, ale skoro uważacie, że jest lepsza niż Chodakowska to chyba spróbuję 
https://jakatorebka.pl/
a te 6 minutowe cwiczenia cos dają? 
Każde ćwiczenia coś dają jeśli robić je będziesz systematycznie. Jeżeli raz w tygodniu no to efektów nie będzie.
- TusiaTusia
- Miła Kobietka
Ćwiczenia… no właśnie ja nic nie ćwiczę (choć kiedyś często to robiłam), tylko spacerki z pieskiem i ewentualnie z kijkami pochodzę. Powodem są duże problemy z kręgosłupem. Może któraś z Was spotkała się z jakimiś ćwiczeniami wzmacniającymi kręgosłup, takimi które mogę robić w domu? Ale najlepiej jakieś filmiki abym na pewno dobrze je wykonywała. Takie ćwiczenia aerobowe typu Chodakowska to mogą mi bardziej zaszkodzić niż pomóc, a bardzo chciałabym wrócić do formy i zrzucić parę kilo 
A słyszałaś może o ćwiczeniach pilates? Idealne na kręgosłup.
- TusiaTusia
- Miła Kobietka
No słyszałam, tylko mi jest nawet ciężko usiąść na podłodze i pochylić się do przoduWerona pisze:A słyszałaś może o ćwiczeniach pilates? Idealne na kręgosłup.
Tusia pytanie jakie dokladnie masz schorzenie.
Mi na przepukline ledzwiowa wlasnie polecano pilates.
Pewnie musiala bys sie z umowic z kims od rehabilitacji i dowiedziec. Bo ja np nie moge masazy
Basen na pewno jest dobry na kregoslup i kazde cwieczenie ktore wzmocni miesnie brzucha ud i plecow, tak by odciazyc kregoslup
Pewnie musiala bys sie z umowic z kims od rehabilitacji i dowiedziec. Bo ja np nie moge masazy
Basen na pewno jest dobry na kregoslup i kazde cwieczenie ktore wzmocni miesnie brzucha ud i plecow, tak by odciazyc kregoslup
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- TusiaTusia
- Miła Kobietka
Hadassa, no właśnie mam przepukliny w części lędźwiowej. Problem jest tylko taki, że są dwie i to po przeciwnych stronach. Jak ćwiczę na jedną stronę aby się wchłaniała, to wypycham drugą i na odwrótHadassa pisze:Tusia pytanie jakie dokladnie masz schorzenie.