Co wrzucić do torebki na przekąskę? :)
Co wrzucić do torebki na przekąskę? :)
mam pytanie kochane dziewczyny, co nosicie w torebce na przekąskę? bo mi już się znudziły otręby, musli, suszone owoce i szukam ispiracji
to jak?
Re: Co wrzucić do torebki na przekąskę? :)
hym... ja staram się nie podjadać ale wydaje mi sie ze warto zainwestować w crunchy - batoniki z róznymi dodatkami (ja uwielbiam te z czekoladą) albo inne zbożowe batoniki, no i wafle ryżowe to dobra sprawa
a ktoś jeszcze, bo mnie już jabłuszka w torebce też się znudziły, czy jakieś suszona wołowina i inne specyfiki
czekam na więcej HALLO! ^^
A moze tak pokrojone w talarki marchewki i paseczki selera korzeniowego?
Dla mnie to przepyszna przekaska.
Dla mnie to przepyszna przekaska.
Ja staram się zawsze mieć w torebce jakaś przekąskę - bakalie, banan, jabłko, marchewki, jakieś musli domowej roboty. Raczej niezbyt przetworzone rzeczy. Generalnie stawiam na owoce. Czasami skuszę się na jakieś wafle ryżowe.
Polecam owoce
Jak nie masz czasu zrobić rano sałatki owocowej i wrzucić jej do pojemniczka, to postaw na jeden zwykły owoc. Zawsze też możesz zjeść orzechy - są kaloryczne albo bardzo, bardzo zdrowe! Szczególnie migdały 
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Wszystko zależy co nam smakuje jest naprawdę masa smacznych rzeczy, które pozytywnie wpływają na ogólne samopoczucie.
Migdały - nie rozpychają żołądka, szybko sycą i są wartościowe 
Ostatnio zdarza mi się mieć z diety Cambridge batonika, albo ich napoje. Jedno i drugie się fajnie sprawdza poza domem.
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Zwykle mam suszone owoce, ale to pisałaś, że Ci się znudziło. Dodatkowo mam zawsze jakieś orzechy, czy to włoskie czy laskowe. Czasem noszę takie małe marcheweczki chyba z marwitu. Co do jeden z wypowiedzi wyżej, orzechy owszem są kaloryczne, ale w związku z tym, że nie trawimy ich całych mają jedynie pozytywny wpływ na orgaznim, no chyba że zje się ich bardzo dużo 
agrotkanina sciolkujaca - http://www.ogrodmacieja.pl/towar/lista/372/agrotkaniny
-
a_gatka
Suszone owoce świetnie zapychają i oszukują głód. Albo batoniki dietetyczne. Osobiście preferuję cambridge, ale to kwestia osobistych preferencji oczywiście. Poza tym woda - dużo wody pomaga także oszukać głód. 
-
olivvia
owoc lub trochę orzechów - nerkowce są pyszne 
Owoce to dobre rozwiązanie, ale czasem dobrze jest mieć coś bardziej sytego.
ja na przekąskę jem orzechy albo domowe ciastka, z kaszy jaglanej albo płatków owsianych. A kiedy dopada ochota na słodkie - szklanka gęstego soku owocowego, ale koniecznie bez cukru
Można w Biedronce kupić takie smoothie owocowe, w małej buteleczce, idealne na "słodkie zęby".
zwyczajnie, kanapkę 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Ale paluszki i orzeszki solono to chyba za zdrowe nie są ?
Ja też właśnie najczęściej jabłka albo marchewki ale już mi się powoli brzydnie...
Ja też właśnie najczęściej jabłka albo marchewki ale już mi się powoli brzydnie...
Nie Tobie jednej , bo ja tez mam troche dosyc i jablek i marchewek.
Dlatego ostatnio przerzucilam sie na selera ktorego kroje w cienkie slupki i mam jak na razie
calkiem smakowita przekaske.
Dlatego ostatnio przerzucilam sie na selera ktorego kroje w cienkie slupki i mam jak na razie
calkiem smakowita przekaske.
Hmmm, seler? To jest myśl!
Dzieki
Dzieki
marchewka, seler, ogórek, papryka... czasami hummus do tego, ale nie za dużo