Co na ząbkowanie? Wasze porady!

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
MariannaUmba
Miła Kobietka

Re: Co na ząbkowanie? Wasze porady!

Post autor: MariannaUmba »

dawalam dentinox i camillie, ale nie potrafie powiedziec czy to one pomogly czy po prostu przeszedl bol i zabki sie przebily, na pewno tylko wiem, ze oba srodki byly drogie
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Dentinox N jest dobry, zawsze można podać dodatkowo czopek z paracetamolem lub Ibuprofen syrop
madziula35
Jestem tu nowa :)

Post autor: madziula35 »

Zimny gryzak, i żele do stosowania do ustnego, lizaki twarde bez gum jak jest już trochę większe dziecko.
Żłobek Grodzisk Mazowiecki
eluna

Post autor: eluna »

U nas żele na dziąsła sprawdzały się słabo, a poza tym mały gorączkował, więc podawałam mu ibufen w zawiesinie, bo to i przeciwbólowy i przeciwgorączkowy lek (i też przeciwzapalny). I po tym przestawało go boleć, bo stawał się mniej marudny.
MariannaUmba
Miła Kobietka

u nas tez zele slabizna
jagoda144
Miła Kobietka

Post autor: jagoda144 »

ja na ząbkowanie podawałam gryzaki chłodzące, czasami smarowałam ząbki maścią ale u nas to jakoś nie działało. Może na 15 minut był spokój.Dodatkowo warto podawać do gryzienia takie specjalne szczoteczki, to też przynosi ulgę. Dwa razy zdarzyło nam się ząbkowanie z katarem i temperaturą ale wtedy lekarz kazał podać ibufen i szybko przechodziło.
MariannaUmba
Miła Kobietka

ja tez niczym nie samrowalam, a camilia u nas kompletnie nie pomogla nic, zero, finito, dawalam gryzak schlodzony, mam taki marki akuku, który mozna w lodówce chlodzic i masowalam dziasla szczoteczka silikonowa na palec
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Ja stosowałam wcześniej kilka maści dostępnych na rynku, ale rzeczywiście najlepiej sprawdziła się u mnie camilia. Po jednej córeczka dostała nawet uczulenia, więc radzę dobrze czytać skład
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Dziewczyny, ja radzę się zastanowić nad sensem tak nieporadnej reklamy. Następnym razem polecą ostrzeżenia. Zbastujcie trochę.
zielonookanatalia
Miła Kobietka

Post autor: zielonookanatalia »

u nas sprawdzaja sie gryzaki posmarowane zelem.. to dziala i mala nie placze a ma 4 zabki juz
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

U nas temat na topie, najgorsze jest to że niewiele można znaleźć produktów dla mniejszych dzieci, udało się dla malucha bobolen kupić, od 4 miesiąca życia można go stosować, skutecznie łagodzi ból i nie ma alkoholu.
rogatka
Fajna Kobietka

Post autor: rogatka »

Żele na dziąsła, schłodzone gryzaczki, Viburcol (w aptece Gemini jest najtańszy), no i w pogotowiu trzeba mieć syrop przeciwgorączkowy.
ODPOWIEDZ