Agresywny ojciec, a dziecko.

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Julita92
Jestem tu nowa :)

Agresywny ojciec, a dziecko.

Post autor: Julita92 »

Chciałabym zapytać co uważacie o agresywnych ojcach wobec dzieci. Uważacie, że jest to normalne czy też jesteście stanowczo na nie w takim przypadku?
Obrazek
stefa55

Re: Agresywny ojciec, a dziecko.

Post autor: stefa55 »

Zdecydowanie nie jest to normalne
dzieci-lublin/">zajęcia dla dzieci
Awatar użytkownika
kamila
Fajna Kobietka

Post autor: kamila »

:angrywife To chore.Musiałby najpierw ze mną wygrac .
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
Snajper
Samiec

Post autor: Snajper »

Agresja nie rozwiązuje problemu (mam na myśli rozładowywanie na dziecku swojej frustracji jego zachowaniem). Z drugiej jednak strony będę niepoprawny politycznie i powiem, że moim zdaniem nie zawsze można uniknąć "przymusu bezpośredniego". Szczególnie w przypadku, kiedy dziecko jest małe i zaczyna testować przemoc na rodzicach. Przykład: Mam znajomego którego pierworodny ma zwyczaj okładać pięściami po głowie, kiedy zawiązuje mu buty. Zgodnie z teoriami psychologów należy to przeczekać, bo podobno dziecko samo zrozumie, że zachowuje się źle wobec rodziców. Ja osobiście w takiej sytuacji zwyczajnie wlepiłbym ustawowego klapsa, za każdy taki atak i sprawy szybko by się unormowały.
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

Co rozumiesz przez agresję ojca w stosunku do dziecka?
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

Czarna pisze:Co rozumiesz przez agresję ojca w stosunku do dziecka?
dokładnie to samo pytanie chciałam zadać

ja nie akceptuję przemocy wobec dzieci, ani ze strony ojca ani matki. Gdy czytam np. o ojcach znęcających się i bijących dzieci myślę sobie, że dlaczego taki facet nabuzowany startuje do dzieci? Jak się chce bić to niech startuje do równego sobie, niech się zapisze na jakieś walki na ringu.
Obrazek
kasiekk

Post autor: kasiekk »

absolutnie to nie jest normalne. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. jest to dla mnie nie do zaakceptowania i na bym nie pozwoliła na takie zachowanie.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Zależy o jakim przypadku mówimy. Nie raz dzieci potrafią swoim bezczelnym, chamskim, perfidnym, złośliwym, okropnym zachowaniem doprowadzić rodzica do szału i wtedy nerwy puszczają.
Jak nie raz patrzę na te diabły wcielone, jakie cyrki robią swoim rodzicom -na ulicy, w sklepach, w autobusie, to podziwiam ich, że co niektórzy zachowują spokój.
Oczywiście nie mam na myśli poniewierania dziecka, ale w takich sytuacjach spróbujcie sami nie krzyknąć czy nie dać porządnego klapsa czy nawet nie ''szarpnąć''.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

Jak to mówią agresja rodzi agresję.
Ale jeśli chodzi o bicie i znęcanie się nad niewinnym dzieckiem to już przesada.
To wszystko przez geny.
Im rodzice mniej agresji maj tym potem dziecko bardziej spokojne kiedy dorośnie, wszystko zależy od wychowania.
Więc jestem zdecydowanie przeciwna agresji wobec dzieci nie ważne czy to ze strony ojca czy matki.
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

AiShA pisze: To wszystko przez geny.
Im rodzice mniej agresji maj tym potem dziecko bardziej spokojne kiedy dorośnie, wszystko zależy od wychowania.
No to geny czy jednak wychowanie?
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
tixon

Post autor: tixon »

Agresja wobec dziecka? Na pewno spakowałabym się i dziecko i uciekła gdzie pieprz rośnie :)
zielona kawa
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Julita92 pisze:Chciałabym zapytać co uważacie o agresywnych ojcach wobec dzieci. Uważacie, że jest to normalne czy też jesteście stanowczo na nie w takim przypadku?
Ja uważam, że istnieje jedno sensowne rozwiązanie na agresję w stosunku do dzieci (matki, ojca, obcego - obojętnie) - wzywanie policji albo od razu złożenie do prokuratury zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
ODPOWIEDZ