Co jeść aby mieć ładne paznokcie?
Re: Co jeść aby mieć ładne paznokcie?
Parafin, mamie pomagała, mi olejki też, ale .. regularność jest potrzebna
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Polecam robienie hybryd na paznokciach, mnie to bardzo pomogło i utrwaliło strukturę paznokcia. Ale od razu mówię że trzeba próbować bo nie na każdego hybryda będzie działała tak samo 
akurat mam ochotę zrobić sobie paznokcie, bo nigdy nie mam czasu sobie ogarnąć, więc chyba trzeba wybrać sie do specjalisty:) zobaczymy..
hmm.. gdzieś to już tu pisałam, ale po jakimś zrobieniu paznokci u specjalistki miałam paznokcie w strasznym stanie - no ale nie jestem pewna czy to były hybrydy, chyba będę musiała sie po prostu przekonać:)
hmm.. gdzieś to już tu pisałam, ale po jakimś zrobieniu paznokci u specjalistki miałam paznokcie w strasznym stanie - no ale nie jestem pewna czy to były hybrydy, chyba będę musiała sie po prostu przekonać:)
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2015 7:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Powód: łączenie postów
-
Rzesy-Sklep_pl
- Miła Kobietka
Aby mieć ładne i zadbane paznokcie należy jeść dużo witaminy E oraz D- najlepsza bedzie dieta warzywno owocowa,naprawdę warto,a poza tym w grę wchodzi też dobra odżywka,która możesz nakładać na paznokcie.
-
Malineczka
- Jestem tu nowa :)
Powinien pomóc jakikolwiek suplement.. nie wiem, jakiś skrzyp czy drożdże... z paznokciami jest o tyle lepiej, że działa wszystko zdecydowanie szybciej niż w przypadku włosów 
Przez długo czas zmagałam się z łamliwymi paznokciami - rozdwajały się i kruszyły. Od jakiegoś czasu biorę humavit (suplement z drożdżami) i jest lepiej. Wiadomo nie było efektu wow - że z dnia na dzień moje paznokcie są jak ze stali, ale jest lepiej (nie rozdwajają się). Do tego codziennie przed snem wcieram olejek rycynowy.
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2015 10:31 am przez millka918, łącznie zmieniany 1 raz.
-
katarzynkka86
Ja polecam picie naparu z pokrzywy. Naprawdę działa cuda! A do tego bardzo dobrze wpływa nie tylko na paznokcie, ale też włosy i cerę. Do tego chroni przed anemią
Na ładne paznokcie dobra jest także oliva z oliwek. Wystarczy ją wcierać raz dziennie w cały paznokieć. Najlepiej użyć papierowego ręcznika. Robią się twardsze i o ładnym, jasnym kolorze. Po jakimś czasie wyglądają jak delikatnie pomalowane.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Black wypróbuję bo paznokcie mam bardzo słabe
Moja mama mi to poleciła. Po powrocie z Polski strasznie się osłabiły i z długich zrobiły się krótkie, cieńkie, łamliwe. Masakra po prostu...
Wypróbowałam tą metodę i niespełna po tygodniu czasu czułam, że robią się twardsze i dochodzą do siebie, rosną. I kolorek jest bardziej zdrowy. Polecam spróbować.
Wypróbowałam tą metodę i niespełna po tygodniu czasu czułam, że robią się twardsze i dochodzą do siebie, rosną. I kolorek jest bardziej zdrowy. Polecam spróbować.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
-
groszkamagda
Teraz są różne sposoby na paznokcie. Ale faktycznie oliwa z oliwek jest dobrym rozwiązaniem. Myślę, że najlepiej po prostu w ogóle zmienić dietę, wtedy wszystko się wzmocni.
Mi na ładne paznokcie pomogło jedzenie pestek dyni, zawierają one spore ilości cynku, który wpływa na wygląd paznokci. Cynk zawiera także między innymi gorzka czekolada, zielony groszek. Kiedyś paznokieć z dużego jak to się mówi "zszedł mi" z powodu uderzenia.
Miałam potem problemy z płytką paznokciową i pomogła mi wizyta u podologa, lekarza. Tak swoją drogą wcześniej nie wiedziałam czym zajmują się lekarze tej specjalności, a sama nazwa wydawała się mi jakaś dziwna
Miałam potem problemy z płytką paznokciową i pomogła mi wizyta u podologa, lekarza. Tak swoją drogą wcześniej nie wiedziałam czym zajmują się lekarze tej specjalności, a sama nazwa wydawała się mi jakaś dziwna
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2015 2:19 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie zamieszczać reklam w postach
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie zamieszczać reklam w postach
Pestki z dyni też dobre i mają różne właściwości. Stosuje się je w kosmetyce i dla zdrowia. Wpływają również na włosy wzmacniając ich strukturę.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
ale nie tylko oliwę z oliwek można wcierać, nawet mozna wcierać olejek rycynowy, a kosztuje kilka groszy w aptece...
Też prawda. Podobne działa. 
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Picie drożdży dobrze dziala na paznokcie i włosy 
- ZielonoOka
- Fajna Kobietka
Ja zawsze miałam brzydkie paznokcie, pękały i rozdwajały się niesamowicie. Od połowy lutego zaczęłam używać niesamowitą odżywkę do paznokci Eveline - paznokcie twarde i lśniące jak diament. Jestem z niej mega zadowolona gdyż w końcu mam paznokcie twarde i długie! Już się nie łamią i nie rozdwajaj. Stosuję ją nawet jako podkład pod lakier.
Może nie koniecznie do jedzenia, ale do smarowania a raczej wsmarowywania - olejek rycynowy. Słyszałam że jest bardzo dobry. Jeżeli jednak wolicie drogeryjną pomoc polecam Manhattan, Pro Care, Nail Repair. Jest całkiem dobra jak na tą cenę. Dobrze mieć podobno też lakier z tej samej firmy , Nie wiem na ile to prawda - tak słyszałam. Manhattan ma całkiem dobre lakiery.
A sproboj wcierac olejek rycynowy w paznokcie i masc z witamina A co prawda to nie jedzenie ale mi pomaga 
Połykaj odżywkę do paznoci hehe... a tak poważnie to średnio wierzę, że dieta może rozwiązać problem. Za to już na pewno pomaga stosowanie systematycznie dobrego kosmetyku wzmacniającego - wtedy stopniowa przemiana z pewnością będzie widoczna.
Zdecydowanie zdrowa dieta, dużo warzy i owoców wpłynie pozytywnie na nasze paznokcie.
Wcieranie i malowanie może wspomóc
Wcieranie i malowanie może wspomóc
> Witamina A: znajdziesz ją we wszystkich "kolorowych" warzywach w kolorze czerwonym, żółtym lub zielonym - zawierają dużo beta-karotenu, pochodnej witaminy A. Jedz warzywa w nieograniczonych ilościach. Nie bój się, beta-krotenu nie można przedawkować!
> Wapń: produkty mleczne są znane jako dobre źródła wapnia. Produktem bez kalorii, ale zawierającym wapń jest woda mineralna. Kupując ją, sprawdź skład na etykiecie - 150 mg wapnia na litr to dobra rekomendacja.
Żelazo> w mięsie, soczewicy i szpinaku. Pi sok pomarańczowy. Dzięki zawartej w nim witaminie C zwiększa się wchłanianie żelaza.
> Wapń: produkty mleczne są znane jako dobre źródła wapnia. Produktem bez kalorii, ale zawierającym wapń jest woda mineralna. Kupując ją, sprawdź skład na etykiecie - 150 mg wapnia na litr to dobra rekomendacja.
Żelazo> w mięsie, soczewicy i szpinaku. Pi sok pomarańczowy. Dzięki zawartej w nim witaminie C zwiększa się wchłanianie żelaza.
kiedy zawiodą już wszystkie naturalne sposoby polecam siegnąc po preparat z apteki. Ja od dluższego czasu korzystam ze Skrzyp z bambusem + vit. firmy Nordfarm. Zauważyłam zdecydowaną poprawę stanu mojej skóry i włosów. Preparat zawiera dodatkowo krzem, który wspomaga budowę włókien kolagenowych, w widoczny sposób wpływa na poprawę wyglądu skóry (utrzymuje prawidłową jej elastyczność), spowalnia procesy starzenia; wzmacnia i zapobiega wypadaniu włosów; korzystnie wpływa na stan płytki paznokciowej (zapobiega kruchości paznokci).
Ponoć orzechy dobrze wpływają na stan paznokci. No i oczywiście zdrowa, zrównoważona dieta.
Rentgen zębów Kraków w Dentimie
Sama dieta nigdy nie załatwi problemu. To musi być systematyczne działanie, dbałość o te paznokcie, porządna pielęgnacja. I tak im przywrócicie normalność. Nie oczekujcie cudów natychmiast.