co dobrego na kolacje we dwoje?

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
agusnysa

co dobrego na kolacje we dwoje?

Post autor: agusnysa »

chciałabym przygotowac cos dobrego na kolacje we dwoje, macie jakies sprawdzone przepisy?
żuczek

Re: co dobrego na kolacje we dwoje?

Post autor: żuczek »

Wszelkie makarony :) Łatwo się je przyrządza i są pyszne ;)

ps. Stanowczo po czasie odpisuję na temat, ale mam nadzieję, że kolacja się udała. Co przygotowałaś?:)
czekoladowa

smacznie, wykwintnie i tanio

Post autor: czekoladowa »

Witam,
stworzyłam ten wątek, ponieważ chciałabym zapytać was czy znacie jakieś fajne, tanie i smaczne przepisy na kolację we dwojga?
w mojej książce kucharskiej są różne bardzo ciekawe przepisy, ale niestety trzeba na nie przeznaczyć sporo gotówki. sztuką jest zrobienie czegos pysznego z "niczego";)
czekam na wasze propozycje;)
PS. Czekoladowa
dzo

Re: smacznie, wykwintnie i tanio

Post autor: dzo »

przenoszę temat do odpowiedniejszego działu ;)
czekoladowa

Re: smacznie, wykwintnie i tanio

Post autor: czekoladowa »

ok, dzięki;) jestem nowa i nie odnalazłam się tutaj jeszcze. nie zauważyłam wcześniej tej kategorii;) pozdrawiam
PS. Czekoladowa
dzo

na kolacje we dwoje najlepsze duże ilości afrodyzjaków :lol:
Muchomor
Jestem tu nowa :)

Post autor: Muchomor »

Ostatnio mojego chlopakowi zasmakowalo cos bardzo prostego...kup ser wloski mascarpone, szpinak w lisciach (moze byc mrozony) i suszone pomidory. Koniecznie sporo czosnku i troche cebulki. REWELACJA!
Kingusiaczek

Post autor: Kingusiaczek »

Muchomor pisze:Ostatnio mojego chlopakowi zasmakowalo cos bardzo prostego...kup ser wloski mascarpone, szpinak w lisciach (moze byc mrozony) i suszone pomidory. Koniecznie sporo czosnku i troche cebulki. REWELACJA!
ale to z miesem jakims?
kasiape

Post autor: kasiape »

cokolwiek na ostro :) aby się ciepło zrobiło ;)
Viki91

Post autor: Viki91 »

chleb na jajku niektórzy to nazywają grzankami najpierw roztrzepujesz jajka może być 3-4 dodajesz trochę mleka i przyprawy maczasz w tym kromki chleba i smażysz na patelni :)faktycznie z niczego proste tanie smaczne :)
dzo

Viki91 pisze:chleb na jajku niektórzy to nazywają grzankami najpierw roztrzepujesz jajka może być 3-4 dodajesz trochę mleka i przyprawy maczasz w tym kromki chleba i smażysz na patelni :)faktycznie z niczego proste tanie smaczne :)
mój facet to uwielbia ;)
Lina
Miła Kobietka

Post autor: Lina »

naleśniki (posmarowane serkiem ala almettte) ze szpinakiem i wędzonym łososiem, a do tego sos czosnkowy = mniami !!!
tusia25

Post autor: tusia25 »

a może ryż gotowany w białym winie z kurczakiem i warzywami na parze. Kurczaka zawsze posypuje tymiankiem i tez na parze..
alasowka

Post autor: alasowka »

Na kolację proponuję spagetti i winko :)|
..........

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Karola_Gl

Post autor: Karola_Gl »

Na kolację we dwoje proponuję wspólne gotowanie na początek - to zwiększa satysfakcję z samego posiłku. Najlepsze będą afrodyzjaki, może owoce morza, sushi .... no i oczywiście odpowiednie wino, i nastrojowa muzyka.
Torby papierowe Kraków
tusia25

Post autor: tusia25 »

wspólne gotowanie - nie w moim przypadku:) wole wszystko sama:)
ale winko i muzyczka - obowiązkowo:)
katimati89
Miła Kobietka

Post autor: katimati89 »

Viki91 pisze:chleb na jajku niektórzy to nazywają grzankami najpierw roztrzepujesz jajka może być 3-4 dodajesz trochę mleka i przyprawy maczasz w tym kromki chleba i smażysz na patelni :)faktycznie z niczego proste tanie smaczne :)

i wykwintne;p
fibiz

Post autor: fibiz »

Może zapiekanka makaronowa: cannelloni z warzywami?

austrii a+z
Barbara Karol
Miła Kobietka

Post autor: Barbara Karol »

agusnysa pisze:chciałabym przygotowac cos dobrego na kolacje we dwoje, macie jakies sprawdzone przepisy?

Danie proste i łatwe w przygotowaniu.
Warzywa na patelnie plus ryba w ziołach przypieczona na patelni teflonowej bez tłuszczu. Pamiętaj aby rybę skropić sokiem z cytryny.
Smacznego.
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ja kiedyś na kolację we dwoje przygotowałam canelloni, sam makaron kupujesz gotowy, farsz w zasadzie taki sam jak do spaghetti, jedyna różnica jest taka, ze nadziewasz te rurki z makaronu farszem, a potem zapiekasz w piekarniku
mbo12

Post autor: mbo12 »

Risotto...najlepiej z waszymi ulubionymi dodatkami...
Moje hobby to polonia turismo Pozdrawiam M4r3tika :-)
Awatar użytkownika
bajaderka
Miła Kobietka

Post autor: bajaderka »

właśnie jeszcze nigdy nie robiłam risotto, może ktoś podrzucić jakiś dobry sprawdzony przepis?
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ja znam fajny przepis na risotto z borowikami
SKŁADNIKI:
Ryż arborio 500 g
borowiki suszone 2 garstki ok 100 g
cebula szalotka 1 mała
masło 2 łyżki
sól pieprz do smaku
Borowiki zalać wodą ok 1 l. i zostawić na noc. Następnego dnia obgotować, ostudzić i pokroić w mniejszą kostkę. Wodę w której gotowały się grzyby zostawić. Szalotkę obrać i bardzo drobno pokroić. W głębszej patelni lub w woku rozgrzać 1 łyżkę masła. Dodać szalotkę i podsmażyć na rumiano. Następnie dodać ryż. Całość wymieszać i chwilkę podsmażyć, Gdy ryż zacznie "skwierczeć " na patelni dodać odrobinę wywaru z gotowanych grzybów. Gdy ryż wsiąknie wywar, dolewamy kolejną porcję. Przy ostatniej porcji dolewanego wywaru dodajemy sól, pieprz, łyżkę masła oraz pokrojone grzyby. Dokładnie mieszamy. Smacznego:)
Zorka

Post autor: Zorka »

Risotto, dlaczego nie , podobnie jak spaghetti w różnych postaciach, albo jakieś dania, których składnikiem jest afrodyzjak :)
pozytywka01

Post autor: pozytywka01 »

Ja ostatnio przyszalałam i zrobiłam tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi. Bardzo podobne do tego, jakie jadłam w Auguście w Krakowie. Tylko że bez szpinaku, bo mój strasznie go nie lubi. A szkoda... Bo przepis jest w miarę prosty, a efekt - świetny :)
ODPOWIEDZ