GOFRY

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
erachan
Miła Kobietka

GOFRY

Post autor: erachan »

Macie jakieś sprawdzone przepisy na gofry?
Wyszperałam jakieś w "necie" ale jakoś mi one nie podchodzą a może diabeł tkwi w maszynie do pieczenia?
Co wy na to?
bettti86
Extra Kobietka

Re: GOFRY

Post autor: bettti86 »

ja najczęściej przepisów na wszelkie wypieki szukam na takim blogu www.mojewypieki.com nie wiem czy ejst przepis na gofry, ale możesz sprawdzić
erachan
Miła Kobietka

Post autor: erachan »

o tak! też korzystam z tych przepisów na tym blogu (FAJNY JEST)ale właściwie to na gofry z innego bloga skorzystałam(nie wiem czemu). W weekend piekłam z tych przepisów co ma m i dłużej przytrzymałam w maszynie i to jest chyba to czego oczekiwałam :) były pulchne i chrypiące tak jak lubię a nie takie jak guma.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

dobre gofry robi sie z ciasta babkowego
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

GOFRY

125g.masła
150g.maki
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
3 jajka
75g . smietany
sól
50g. cukru
Awatar użytkownika
marina_30
Jestem tu nowa :)

Post autor: marina_30 »

podobno ważne jest także i to jaką gofrownicę się posiada. dobre gofry będą wychodzić tylko z takiej, która ma wysoką moc oraz z takiej, z której wychodzą wysokie gofry. im wyższe tym bardziej chrupiące
Najpiękniejsze kobiety mają najmniejsze szansę zdobycia wartościowego mężczyzny.
iwciaa
Fajna Kobietka

Post autor: iwciaa »

dla smaku gofrów najważniejsze są dodatki. Moje dzieci uwielbiają je z bitą śmietaną, czekoladą i oczywiście owocami. Jak nie mam akurat pod ręką zadnego to zawsze jest syrop owocowy malinowy albo truskawkowy, najlepszy jest paoli.
Zorka

Post autor: Zorka »

Rany, ale ochotę na gorfy teraz mam...., taki z bitą śmietana i jagodami, mniam.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

Ja jeszcze do ciasta dodaję jogurt waniliowy, a jak chcę mieć czekoladowe dodaje łyżkę kakao, do tego ubijam śmietanę 30% a wierzch polewam Paolą malinową albo truskawkową. Pychotka
Awatar użytkownika
kobietka77
Fajna Kobietka

Post autor: kobietka77 »

Ja lubię chrupiące w wersji klasycznej z cukrem pudrem polane syropem, albo na bogato z bitą śmietaną i owocami. Z dżemem też zjem, choć już rzadziej.
ODPOWIEDZ