brzydkie stopy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Pauka75
Jestem tu nowa :)

Re: brzydkie stopy

Post autor: Pauka75 »

ja właśnie niestety mam wielki problem z systematycznością i dlatego maska skinlite jest dla mnie taką rewelacją :) nic nie muszę robić, na 1,5 h zakładam "skarpetki" a potem w ciągu tygodnia porządek ze stopami robi się sam :D uwielbiam ten efekt po... mój mąż też :)
Maurelia

Post autor: Maurelia »

Pauka75 pisze:ja właśnie niestety mam wielki problem z systematycznością i dlatego maska skinlite jest dla mnie taką rewelacją :) nic nie muszę robić, na 1,5 h zakładam "skarpetki" a potem w ciągu tygodnia porządek ze stopami robi się sam :D uwielbiam ten efekt po... mój mąż też :)
Chodzi Ci o maskę w postaci nasączonych skarpetek? Jeśli tak, to potwierdzam, że fajny to wynalazek.Obrazek
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

A ja zamowilam sobie wlasnie te zachwalane przez Samcie skarpetki do stop.
Chce wyprobowac czy sa takie rewelacyjne, bo nawet moja kolezanka tez o ich mocy
cos mi wspominala.
Zobaczymy jak je dostane co to za cudo. :)
Samcia

Post autor: Samcia »

Astra, tylko przed założeniem zetrzyj twardy naskórek tarką i dopiero nałóż te skarpetki. Dla mnie one są bomba, dlatego polecam. I do tego super pachną po nich stopy :)
monika1124

Post autor: monika1124 »

Polecam Medispirant do stóp, 100% pewności ! ;)
http://www.wladyslawowo-polecam.pl
Awatar użytkownika
polenka

Post autor: polenka »

kremy scholl albo neutrogena są ok - tylko też widzę to, że wystarczy że zapomnę przez kilka dni bo np. dłużej siedzę w pracy, wracam do domu, padam na twarz, nie mam na nic innego czasu ;) więc też zaniedbuję stopy - i momentalnie robią mi się suche, twarde stopy, skórki przy paznokciach też nieprzyjemne w dotyku... eh ;)
PS. jak zmusić faceta do dbania o stopy? ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Polenka, ja mojemu sama np ścieram stopy i smaruje...
albo pilnuję by posmarowała..
inaczej nie doproszę się
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
apollo

Post autor: apollo »

Obrazek

To Kąpiel brzozowa do stóp HB. Efekt miękkiej skóry, przyjemnej w dotyku. W zasadzie moja skóra odmieniła się diametralnie, wygląda ładnie i zdrowo, zaszły duże zmiany na plus. Jeśli również macie stojącą pracę, to jest to moim zdaniem niezbędne.
dziewczyna_szamana
Miła Kobietka

Post autor: dziewczyna_szamana »

może jakieś kąpiele z solą zmiękczające? z dodatkiem lawendy, rumianku. pomogą na skórę i też zrelaksują nogi. albo zostaw krem przy łóżku i codziennie przed snem wcieraj.
Co złego to nie ja! Ole!

;D
Cute_5
Miła Kobietka

Post autor: Cute_5 »

Mi najbardziej pomogły peelingi i specjalna maść do stóp kupiona w aptece.
Awatar użytkownika
dżoana
Miła Kobietka

Post autor: dżoana »

Moczenie w cieplej wodzie z solą, pozniej tarka do stóp papierowa, szybki pedicure i na to czerrrrrrwony manhattan lakier do pazurów i kazde stopy są piękne! polecam :)
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

ja kupiłam ostatnio świetną tarkę w Rossmanie za 7,99. Jest mega naprawdę, a ja przez treningi mam takie odciski i twarde pięty, ze masakra :/ najpierw mocze nogi misce z woda i plynem. dluugo dosc zeby skore mocno zmiekczyc no i potem trę tą tarką. wszystkop ieknie schodzi na koniec poleruje pumeksem nie za szorstkim i kremik. teraz testuje happy end z bielendy, wczesniej mialam neutrogene i tez ok, ale dosc drogo jak na krem do stop
IRISSS

Post autor: IRISSS »

moim zdaniem musisz najpierw namoczyć z solą do stóp, później przejechać pumeksem na mokro i na sucho, wszystko musisz zakończyć wklepaniem kremu do stóp :)

myślę, że to powinno pomóc :)
uroda.com">http://www.uroda.com
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Nogi się moczy, używa pumeksu, peelingu.
Następnie używa się tarki na sucho. I znów się moczy
można też dać maseczkę na nie, i jeszcze raz przemyć.
Na koniec krem nawilżający
Helenka12

Post autor: Helenka12 »

Ja polecam moczenie nóg w gorącej wodzie z solą i do tego szorowanie pięt tarką do tego przeznaczoną. Dodatkowo można zrobic sobie domowy peeling z połączenia soli oraz oliwy z oliwek. :)
Awatar użytkownika
dżoana
Miła Kobietka

Post autor: dżoana »

A jakie lakiery najlepsze na stopy waszym zdaniem? Bo ja męczę ten czerwony Manhattan ale jakos teraz mnie naszło na zmiaaaany, jakie kolorki teraz nosicie?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ja mam aktualnie pomarańczowe.
A z reguły się staram by to samo co na dłoniach to samo było na stopach
Helenka12

Post autor: Helenka12 »

Na brzydkie pięty może wpływać również nieodpowiednia ilość witaminy A, dlatego warto zaopatrzyć się w suplementy. które ją zawierają, bądź po prostu spozywać więcej pokarmów z witamina A.
Oprócz tego polecam peelingi, które złuszczą martwy naskórek oraz kremy z dużą zawartością mocznika. Moczenie pięt z wodzie z solą, jest jak najbardziej skuteczne- mi to pomaga :)
malg0ska
Miła Kobietka

Post autor: malg0ska »

A dla moich pięt już czas, by się wybrać do kosmetyczki.
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

ja uzywam calej serii happy end do stóp i jest naprawde super. skorka miekka, gladka. wazna jest systematycznosc
ja codziennie kremuje stopy a kilka razy w tyg mocze w misce i robie peeling gruboziarnisty
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

rosiehw pisze:ja uzywam calej serii happy end do stóp i jest naprawde super. skorka miekka, gladka. wazna jest systematycznosc
ja codziennie kremuje stopy a kilka razy w tyg mocze w misce i robie peeling gruboziarnisty
mi tez ten krem pomogl. oni maja cala serie ale jak na razie zaopatrzylam sie w zwykly krem. moczenie nog- super, ja nakladam tez maske parafinowa na noc
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

A jakie peelingi są najlepsze na suchą i zrogowaciałą skórę na piętach? Bo ja mam z tym spory problem... Wcześniej smarowałam stopy zwykłym balsamem, ale to nie przynoisło większych efektów, więc muszę sięgnąć po coś bardziej skutecznego, tym bardziej że lato i plażowanie za pasem...
L...

Post autor: L... »

Natka92 pisze:A jakie peelingi są najlepsze na suchą i zrogowaciałą skórę na piętach? Bo ja mam z tym spory problem... Wcześniej smarowałam stopy zwykłym balsamem, ale to nie przynoisło większych efektów, więc muszę sięgnąć po coś bardziej skutecznego, tym bardziej że lato i plażowanie za pasem...
Na ebay sa zluszczajace skarpety Holika Holika baby foot peeling. U mnie działają cuda których żadne pumeksy kremy czy inne rzeczy nie dokonają;)
Awatar użytkownika
Violet
Miła Kobietka

Post autor: Violet »

Ja sobie smaruje na noc stopy olejkiem rycynowym i zakładam stopki. Działa on rewelacyjnie, skóra miękka i nawilżona. Polecam, olejek kosztuje grosze, a możliwości jego są ogromne..
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

1mpresja pisze:Ale zanim usuniemy tę zrogowaciałą skórę, wypadałoby najpierw ją jakoś zmiękczyć... Też mialam ten problem, przez jakiś czas stosowałam takiego preparatu zmiękczającego do skóry stóp i pięt Bielendy bodajże. Idealnie robi swoje :) Łatwiej się później pozbyć niechcianego naskórka.
Masz rację! Dodatkowo, warto zainwestować w krem nawilżający :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
ODPOWIEDZ