brzydkie stopy
Re: brzydkie stopy
ja właśnie niestety mam wielki problem z systematycznością i dlatego maska skinlite jest dla mnie taką rewelacją
nic nie muszę robić, na 1,5 h zakładam "skarpetki" a potem w ciągu tygodnia porządek ze stopami robi się sam
uwielbiam ten efekt po... mój mąż też 
-
Maurelia
Chodzi Ci o maskę w postaci nasączonych skarpetek? Jeśli tak, to potwierdzam, że fajny to wynalazek.Pauka75 pisze:ja właśnie niestety mam wielki problem z systematycznością i dlatego maska skinlite jest dla mnie taką rewelacjąnic nie muszę robić, na 1,5 h zakładam "skarpetki" a potem w ciągu tygodnia porządek ze stopami robi się sam
uwielbiam ten efekt po... mój mąż też
A ja zamowilam sobie wlasnie te zachwalane przez Samcie skarpetki do stop.
Chce wyprobowac czy sa takie rewelacyjne, bo nawet moja kolezanka tez o ich mocy
cos mi wspominala.
Zobaczymy jak je dostane co to za cudo.
Chce wyprobowac czy sa takie rewelacyjne, bo nawet moja kolezanka tez o ich mocy
cos mi wspominala.
Zobaczymy jak je dostane co to za cudo.
Astra, tylko przed założeniem zetrzyj twardy naskórek tarką i dopiero nałóż te skarpetki. Dla mnie one są bomba, dlatego polecam. I do tego super pachną po nich stopy 
-
monika1124
- Jestem tu nowa :)
kremy scholl albo neutrogena są ok - tylko też widzę to, że wystarczy że zapomnę przez kilka dni bo np. dłużej siedzę w pracy, wracam do domu, padam na twarz, nie mam na nic innego czasu
więc też zaniedbuję stopy - i momentalnie robią mi się suche, twarde stopy, skórki przy paznokciach też nieprzyjemne w dotyku... eh 
PS. jak zmusić faceta do dbania o stopy?
PS. jak zmusić faceta do dbania o stopy?
Polenka, ja mojemu sama np ścieram stopy i smaruje...
albo pilnuję by posmarowała..
inaczej nie doproszę się
albo pilnuję by posmarowała..
inaczej nie doproszę się
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
apollo

To Kąpiel brzozowa do stóp HB. Efekt miękkiej skóry, przyjemnej w dotyku. W zasadzie moja skóra odmieniła się diametralnie, wygląda ładnie i zdrowo, zaszły duże zmiany na plus. Jeśli również macie stojącą pracę, to jest to moim zdaniem niezbędne.
-
dziewczyna_szamana
- Miła Kobietka
może jakieś kąpiele z solą zmiękczające? z dodatkiem lawendy, rumianku. pomogą na skórę i też zrelaksują nogi. albo zostaw krem przy łóżku i codziennie przed snem wcieraj.
Co złego to nie ja! Ole!
;D
;D
Mi najbardziej pomogły peelingi i specjalna maść do stóp kupiona w aptece.
Moczenie w cieplej wodzie z solą, pozniej tarka do stóp papierowa, szybki pedicure i na to czerrrrrrwony manhattan lakier do pazurów i kazde stopy są piękne! polecam 
ja kupiłam ostatnio świetną tarkę w Rossmanie za 7,99. Jest mega naprawdę, a ja przez treningi mam takie odciski i twarde pięty, ze masakra :/ najpierw mocze nogi misce z woda i plynem. dluugo dosc zeby skore mocno zmiekczyc no i potem trę tą tarką. wszystkop ieknie schodzi na koniec poleruje pumeksem nie za szorstkim i kremik. teraz testuje happy end z bielendy, wczesniej mialam neutrogene i tez ok, ale dosc drogo jak na krem do stop
moim zdaniem musisz najpierw namoczyć z solą do stóp, później przejechać pumeksem na mokro i na sucho, wszystko musisz zakończyć wklepaniem kremu do stóp
myślę, że to powinno pomóc
myślę, że to powinno pomóc
uroda.com">http://www.uroda.com
Nogi się moczy, używa pumeksu, peelingu.
Następnie używa się tarki na sucho. I znów się moczy
można też dać maseczkę na nie, i jeszcze raz przemyć.
Na koniec krem nawilżający
Następnie używa się tarki na sucho. I znów się moczy
można też dać maseczkę na nie, i jeszcze raz przemyć.
Na koniec krem nawilżający
Ja polecam moczenie nóg w gorącej wodzie z solą i do tego szorowanie pięt tarką do tego przeznaczoną. Dodatkowo można zrobic sobie domowy peeling z połączenia soli oraz oliwy z oliwek. 
A jakie lakiery najlepsze na stopy waszym zdaniem? Bo ja męczę ten czerwony Manhattan ale jakos teraz mnie naszło na zmiaaaany, jakie kolorki teraz nosicie?
ja mam aktualnie pomarańczowe.
A z reguły się staram by to samo co na dłoniach to samo było na stopach
A z reguły się staram by to samo co na dłoniach to samo było na stopach
Na brzydkie pięty może wpływać również nieodpowiednia ilość witaminy A, dlatego warto zaopatrzyć się w suplementy. które ją zawierają, bądź po prostu spozywać więcej pokarmów z witamina A.
Oprócz tego polecam peelingi, które złuszczą martwy naskórek oraz kremy z dużą zawartością mocznika. Moczenie pięt z wodzie z solą, jest jak najbardziej skuteczne- mi to pomaga
Oprócz tego polecam peelingi, które złuszczą martwy naskórek oraz kremy z dużą zawartością mocznika. Moczenie pięt z wodzie z solą, jest jak najbardziej skuteczne- mi to pomaga
A dla moich pięt już czas, by się wybrać do kosmetyczki.
ja uzywam calej serii happy end do stóp i jest naprawde super. skorka miekka, gladka. wazna jest systematycznosc
ja codziennie kremuje stopy a kilka razy w tyg mocze w misce i robie peeling gruboziarnisty
ja codziennie kremuje stopy a kilka razy w tyg mocze w misce i robie peeling gruboziarnisty
-
misiapysia
- Miła Kobietka
mi tez ten krem pomogl. oni maja cala serie ale jak na razie zaopatrzylam sie w zwykly krem. moczenie nog- super, ja nakladam tez maske parafinowa na nocrosiehw pisze:ja uzywam calej serii happy end do stóp i jest naprawde super. skorka miekka, gladka. wazna jest systematycznosc
A jakie peelingi są najlepsze na suchą i zrogowaciałą skórę na piętach? Bo ja mam z tym spory problem... Wcześniej smarowałam stopy zwykłym balsamem, ale to nie przynoisło większych efektów, więc muszę sięgnąć po coś bardziej skutecznego, tym bardziej że lato i plażowanie za pasem...
-
L...
Na ebay sa zluszczajace skarpety Holika Holika baby foot peeling. U mnie działają cuda których żadne pumeksy kremy czy inne rzeczy nie dokonają;)Natka92 pisze:A jakie peelingi są najlepsze na suchą i zrogowaciałą skórę na piętach? Bo ja mam z tym spory problem... Wcześniej smarowałam stopy zwykłym balsamem, ale to nie przynoisło większych efektów, więc muszę sięgnąć po coś bardziej skutecznego, tym bardziej że lato i plażowanie za pasem...
Ja sobie smaruje na noc stopy olejkiem rycynowym i zakładam stopki. Działa on rewelacyjnie, skóra miękka i nawilżona. Polecam, olejek kosztuje grosze, a możliwości jego są ogromne..
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Masz rację! Dodatkowo, warto zainwestować w krem nawilżający1mpresja pisze:Ale zanim usuniemy tę zrogowaciałą skórę, wypadałoby najpierw ją jakoś zmiękczyć... Też mialam ten problem, przez jakiś czas stosowałam takiego preparatu zmiękczającego do skóry stóp i pięt Bielendy bodajże. Idealnie robi swojeŁatwiej się później pozbyć niechcianego naskórka.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com