Bolesne miesiączki
-
pomcia
Re: Bolesne miesiączki
Tak tylko no-spa jest na rozkurczenie a nie strickte na ból. Może powodować obwite krwawienie a w skrajnych przypadkach krwotok. Dziewczyny bierzcie wiesiołka a tę nospę i ketonal rzućcie w kont.
-
babyisback
Zawsze muszę wziąć kilka tabletek pierwszego dnia a przez pierwsze kilka nie rozstaję się z gorącym termoforem. Kiedyś poszłam do ginekologa i okazało się, że mam torbiel na lewym jajniku. Byłam na zabiegu usuwania i miałam już pierwszą miesiączkę od tego czasu i szok! - nie czułam nic, kompletnie nic nie bolało. Może to było przyczyną? Warto wybrać się do ginekologa i przebadać się, torbiele są dość powszechne a rzadko wykrywane. Pozdrowionka 
-
mikiqu
Ja miałam przez długie lata bardzo bolesne miesiączki, aż zwijałam się z bólu. Przypadkiem jednak w badaniach wyszło, że mam anemię. Nie wiem czy to może mieć powiązanie, ale odkąd biorę Biofer Folic (to jest żelazo + kwas foliowy) dolegliwości całkowicie zniknęły. Ciekawe czy niedobór witamin z grupy B lub kwasu foliowego miał z tym coś wspólnego...
-
gosik
A lekarz?Bylas u lekarza?Powinien ci pomoc...jest tyle roznych lekow i sposobow...tylko trzeba pojsc do lekarza.Miesiaczki nie powinny az tak bolec.Mnie sie udalo po wielu,wielu latach roznych konsultacji i trzech porodach znalezc lekarza,ktory znalazl przyczyne bolesnych jak diabli i dlugich miesiaczek.Mam przerost blony sluzowej macicy...jak to brzmi dziwnie.Mam leki i wreszcie spokojne 3-dniowe lekko odczuwalne miesiaczki.Co nie znaczy,ze pozbylam sie PSM...tego niestety nie pozbylam sie i nadal przed okresem dre sie na wszystkich,zloszcze albo placze jak glupia.Coz nie mozna miec wszystkiego.