Podróże w ciąży
-
a_gatka
Podróże w ciąży
Dziewczyny, tak sobie poczytałam artykuł http://www.tasteaway.pl/2013/09/20/3-la ... e-a-ciaza/ i zastanawiam się, jak się zapatrujecie na dalekie podróże w ciąży. Zapraszam do dyskusji 
Re: Podróże w ciąży
Ciąża to nie obłożna choroba
Oczywiście że można w niej podróżować, tylko w bardziej zaawansowanym stadium trzeba zadbać o dobre przygotowanie i warunki. Ale jeśli przyszła mama kocha podróżowanie, to czemu miałaby z niego zrezygnować w prawidłowo przebiegającej ciąży? 
Nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi bo każda ciąża jest inna i każda ma inny przebieg. Jeśli wszystko jest ok i lekarz nie widzi przeciwwskazań to i latać samolotem można. Oczywiście jeśli ciąża jest już bardzo zaawansowana to nawet linie lotnicze mają w regulaminie, że nie wolno 
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
Pewnie ze nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi musisz skontaktowac się ze swoim lekarzem prowadzący i co on na to.
Dłuższe podróże nie mają żadnego sensu. Po co niepotrzebnie ryzykować.
Kto zna sposoby na skuteczne rzucanie palenia?
Trzeba zawsze bardzo na siebie w takiej sytuacji uważać, nic więcej. Naprawdę nie warto rezygnować z podróżowania w tym czasie. Bez przesady nie traktujmy tego okresu jak więzienia, czy pobytu w szpitalu.
Właśnie a zapinacie pasy w ciąży? Nie jest to uciążliwe i niekomfortowe?
Zapraszam na moją stronę - http://www.arcadegames.com.pl - darmowe gry do zagrania przez przeglądarkę! 
W zdrowej ciąży podróżowanie jest ok, poza egzotycznymi wycieczkami (bo wymagane są szczepienia, których ciężarnym nie wolno wykonywać).
A propo pasów: tak, w ciąży trzeba zapinać pasy: dolny pod brzuchem, poprzeczny nad nie krępują ruchów nawet podczas parkowania. Nie wolno rezygnować z zapięcia pasów, bo mówiąc dobitnie: z martwej matki nie będzie dziecka. Ja miałam wypadek w ciąży w 6-tym miesiącu. Gdyby nie pas to dziecka nie byłoby na pewno, a ze mną nie wiadomo co by było.
A propo pasów: tak, w ciąży trzeba zapinać pasy: dolny pod brzuchem, poprzeczny nad nie krępują ruchów nawet podczas parkowania. Nie wolno rezygnować z zapięcia pasów, bo mówiąc dobitnie: z martwej matki nie będzie dziecka. Ja miałam wypadek w ciąży w 6-tym miesiącu. Gdyby nie pas to dziecka nie byłoby na pewno, a ze mną nie wiadomo co by było.
Od dzieciństwa interesuje się modą, dlatego założyłam sklep http://portfelowo.pl, który oferuje portfele, teczki, torebki i galanterię skórzaną. Zapraszam, na pewno będziesz zadowolona z zakupów
-
supersucha
- Miła Kobietka
Ja nie widzę problemu z podrozami 
ja mysle ze najlepiej tam, gdzei beda ginekolodzy, dobrzy i mowiacy w znanym nam jezyku, bo przeciez zawsze moze sie nam cos przydazyc i bedzei potrzeba wizyty lekarskiej... bardzo dlugie podroze tez raczej nie, lepiej poczekacc na dzidziusia i potem podrozowac z nim albo samemu(jak jest komu go zostawic na troche)
Słyszałam, że kobiety w ciąży nie muszą zapinać pasów jest chyba taki przepis. W momencie gwałtownego hamowania pasy mogą wyrządzić krzywdę.
tak, jeżeli mowa o jeździe samochodem....
tylko jezeli nie zapniesz pasów, zawsze istenieje ryzyko, że w trakcie nagłego hamowania, możesz wylecieć przez przednią szybę...
tylko jezeli nie zapniesz pasów, zawsze istenieje ryzyko, że w trakcie nagłego hamowania, możesz wylecieć przez przednią szybę...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Czasami lepiej w tą stronę, niż jakby miało dziecko ucierpieć.
dziecko bardziej ucierpi jak się tych pasów nie zapnie, jesli ktoś dobrze zapnie pas czyli dolną część pod brzuchem to nic się nie stanie dziecku nawet przy wypadku.
Ciąża to nie choroba. Ja w ciąży podróżowałam, ale wszystko przebiegało prawidłowo. Zawsze warto skonsultować się ze swoim lekarzem jak on to widzi. Jak coś się dzieje złego to jednak lepiej siedzieć na tyłku.
A dziecko nie ucierpi jak kobieta w ciąży wyleci przez przednią szybę?MarianAna pisze:Czasami lepiej w tą stronę, niż jakby miało dziecko ucierpieć.
Wynajem dźwigów Warszawa
Oczywiście, że ciąża to nie choroba, to o wiele poważniejsza sprawa niż przeziębienie czy grypa. Jak kobieta może tak bagatelizować fakt, że nosi pod sercem dziecko, kruchutką istotkę?Daria_W pisze:Ciąża to nie choroba.
www.uslugi-dzwigowe.pl
Ja bym się bała podróżować w ciąży... Źle znoszę zmiany klimatu nawet bez ciąży