Bolesne miesiączki
-
jagoda
Bolesne miesiączki
Może któraś z was ma jakiś wspaniały przepis na te dolegliwości ? Na to jak poprawić sobie humorek w tych dniach ? No bo ja np. mam bardzo bolesne i leze pół dnia w łózku i chce mi się wyć do księżyca bo wpadam w dół .... i mam ochote zabić :patyk 
-
Luśka
Re: Bolesne miesiączki
hmm...nie wiem jak Ci pomóc...nigdy nie miałam bolesnych miesiączek..wiem po mojej siostrze że pomagają jej ciepłe kąpiele..bo rozluźniają...
-
evka
ja tez mialam bardzo bolesne miesiaczki oj bardzo
Bralam tabletki przeciw bolowe ketonal na recepte lub biore nurofen mi pomaga 
-
hanka32
Ja tak jak evka biore nurofen ale forte jest trochę silniejszy i pomaga 
-
Panna_M
U mnie najgorszy jest pierwszy dzień, bo wprost umieram. Postanowiłam że ten jeden dzień jest dla mnie, w miarę możliwości nie idę do szkoły, zaszywam się w swoim pokoju z czekoladą i ze słuchawkami... a z tabletek biorę Buscopan. Kąpieli nie biorę, bo to podobno niebezbieczne gdy ma się okres.
-
jagoda
dzięki dziewczątka za rady
tyle że u mnie jest taki kryzys że nawet ketonal 100 nie działa... przerzuciłam się na nimesil boli i tak ale da się znieść choć też już przestaje mi działać... jak tak dalej pójdzie to zostaną mi zastrzyki... 
-
hanka32
Jagoda faktycznie ciężka sprawa jeżeli nawet ketonal 100 Ci nie pomaga 
-
meredith
A krzyże też Cię bolą, czy raczej tylko brzuch? Nie chcę Cię straszyć, ale uwierz mi, że poród boli masakrycznie miliard razy mocniej! A jak bedziesz miała bole krzyżowe tak jak ja miałam to już w ogóle i poród bez ŻADNEGO znieczulenia... ale nie narzekam 
-
jagoda
krzyżowe też są ... no dobra nastraszyłaś mnie... ale i tak chce mieć dzidzie
dla dziecka jakoś to przetrwam
-
jagoda
dla maluszka wszystko
a to jest mój 100 post
ale ze mnie gaduła...
-
kinius33
No tego bym za bardzo nie polecała, bo może to wywołać silniejsze krwawienie, a nawet krwotok. Zapytałabym swojego lekarzaLuśka pisze:hmm...nie wiem jak Ci pomóc...nigdy nie miałam bolesnych miesiączek..wiem po mojej siostrze że pomagają jej ciepłe kąpiele..bo rozluźniają...
Mnie też nie pomagał Ketonal, ani Nospa ta silniejsza. Jedyne co mi pomagało, to Vegantalgin ale to bardzo malutko i dopiero po "zjedzeniu" całego opakowania... Tak naprawdę na takie bardzo silne bóle to jedynie wizyta w szpitalu.
A porodu bym się tak strasznie nie bała na Twoim miejscu
-
evka
A mowia ze to ja gadula jestemjagoda pisze:dla maluszka wszystkoa to jest mój 100 post
ale ze mnie gaduła...
-
evka
Dziewczyny czy was tez podczas miesiaczki boli zoladek? mnie tak nawet niemoge jesc szok tak mi boli nie przy kazdej ale dzis to juz szok znowu mnie boli
Brzuch mnie nie boli jakos narazie a zoladek ech mam nadzieje ze mi minie:(
-
meredith
Mnie zołądek nie, brzuch tylko troszke, ale za to krzyże bolą. A właściwie bolały, bo narazie spokój mam
Na ten żołądek uważaj, bo podobno jakiś wirus panuje 
-
meredith
Doprawdy????evka pisze:To nie wiurus to miesiaczka jak pisalam
-
jagoda
a mnie kilka dni po miesiączce no jakiś tydzień, moze dwa boli krzyż pęcherz nie mówiąc o tym, że co chwila biegam do łazienki i mam jakies zawroty głowy i w ogóle czuję się cały czas zmęczona i jakiś mam taki stan, że ciągle mi smutno jest.... 
-
hanka32
To ja mam jeszcze inne objawy w czasie okresu brzuch mnie boli przez pierwsze trzy dni to normalne ale przed okresem zaczynają boleć mnie nogi i tak jest przez kilka dni :wazzuup
-
puma.31
Znam ten ból masakra dlaczego to my kobiety musimy tak cierpieć? Jak zwykle mamy najgorzej ja próbowałam na początku sprawdzonych sposobów typu gorąca kąpiel albo okłady ale nie wiem do końca czy to jest wskazane brałam też przeróżne środki od no spa, poprzez apap jedną tabletkę póżniej następną i tak dalej nic nie pomagało aż w końcu koleżanka poleciła mi buscopan powiem że nawet jest niezły jak na razie zdaje egzamin i mogę w końcu wrócić do normalnego funkcjonowania podczas tych dni
))
-
evka
Dlaczego my kobiety? bo facet by raczej nie wytrzymal takiego bolu co miesiecznego 
-
kinius33
Ja bym gorących kąpieli nie polecała, bo to jednak może spowodować krwotok 
-
Fermia
Jak dla mnie to najwiekszą ulgę przynosi mnie buscopan, a ketonale to z daleka, to dość szkodliwy lek, jeśli jest co miesiąc zażywany.