wszy
-
czarujaca.1988
- Jestem tu nowa :)
Re: wszy
wiesz co był już chyba taki wątek, sprawdź sobie w archiwum
ale ja osobiście raz miałam do czynienia z tym i wtedy zastosowałam hedrin raz, to mega szybko się aplikuje i z tego co wiem wystarczy tylko jedna aplikacja. a o sposób w jaki złapałam wszy lepiej nie pytajcie, to była istna masakra

dzięki za odpowiedź, zakładając wątek nie miałam głowy do przeglądania archiwum, więc sorrki jeśli temat się dubluje
nikt nic nie odpisywał więc zdałam sie na rady farmaceutki, która poleciła preparat ten o którym piszesz, to chyba jedynie nie-chemicnzy środek, działa mechanicznie na te okropne wszy, nikomu nie życze takich doświadczen :/
Moim zdaniem można zapobiegać.
W aptekach dostępne są szampony "odstraszające" i wg moich obserwacji działają, bo w tym roku nic nam się takiego nie przydarzyło (tfu tfu).
Stosuję je regularnie od września. Nie są jakieś szczególnie drogie, a na pewno bardzo wydajne.
W aptekach dostępne są szampony "odstraszające" i wg moich obserwacji działają, bo w tym roku nic nam się takiego nie przydarzyło (tfu tfu).
Stosuję je regularnie od września. Nie są jakieś szczególnie drogie, a na pewno bardzo wydajne.
Zapytaj w aptece był kiedyś taki szampon. Ale w dziesiejszych czasach wszy przecież to się w głowie nie mieści...
Każdy chciałby żyć w wygodnych oraz estetycznie urządzonych domach. Nie chodzi tu bynajmniej o cenne sprzęty czy kosztowne fotografie na ścianach, niemniej jednak o smak a także użyteczność.
www.lofft.com.pl
www.lofft.com.pl
polecam wypróbować płyn PEDICUL HERMAL zawierający olej silikonowy blokujący otwory oddechowe wszy i gnid. Już po około 10 min od zastosowania płynu wszy ulegają uduszeniu. Płyn jest dostępny w aptekach. Kosztuje niecałe 22 zł np w aptece internetowej LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
Niestety w przedszkolu moich dzieci co jakiś czas jest ogłoszenie o przypadku wszawicy u jakiegoś dziecka. Także wtedy trzeba szybko działać z jakimś skutecznym środkiem. U nas najlepiej jak do tej pory sprawdziły się 2 specyfiki DELACET HERBAPOLU i HEDRIN Roztwór przeciw wszawicy. Są skuteczne już po pierwszym zastosowaniu. Dostępne chyba są w każdej aptece. Ja jestem zwolenniczka aptek internetowych, zwłaszcza jak moja poprzedniczka apteki LINK heviran kupowałam tam za 15,50zł
DZIEKUJEMY ZA LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
-
cocochanel2000
- Jestem tu nowa :)
no niestety z wszami tak jest, że mogą się pojawić niespodziewanie
moja siostra kiedyś miała w szkole, 2,3 razy, aż mama się wkurzyła i kupiła taką odżywkę hedrin ochrona, i ponoć to tak pomaga, że wszy nie mogą wskoczyć na głowę
no nie wiem jak to wytłumaczyć dokłądnie, ale mam jest zadowolona i siorka w sumie też 
Wczoraj byłam u fryzjerki i pytam co tam u niej a ona że znów plaga jak to ona powiedziała obcych w przedszkolu, dobre że juz mam przetestowane parasidose i wiem że jakby co to tego paskudztwa można się szybko pozyc. Jestem ciekawa co oni robia jak sie okazuje że któreś dziecko ma, robią jakąś dezynfekcję czy coś...
Ten temat wraca co roku, ale prawda jest taka, że wszy nie biora się z braku higieny. One się przenosza po włosach. Wystarczy, zeby jedna osoba miała i już jak np dotkną się dzieci głowami, albo dziewczynki w niezebranych włosach będa i już mogą się rozejść. O Parasidose było głośno w zeszłym roku pamietam. Wszyscy się dziwili, że działa w 15 min i nie tylko zabija wszy ale i gnidy.
Ostatnio rozmawiałam z fryzjerką, mówiła że przyszła do niej klientka z dzieckiem które miało wszy, odmówiła strzyżenia, a babka sie głupio tłumaczyla że nie wiedziała, poleciła jej też parasidose bo u nas tez wśród mam ten preparat jest dosyć znany, bo w zeszłym roku i u nas były przygody z wszami niestety.