Balsamy do ciala

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LenaWie
Miła Kobietka

Re: Balsamy do ciala

Post autor: LenaWie »

ja polecam z garniera :D zarowno zolty jak i zielony oba skuteczne chodz maja stosunkowo rozne dzialania ale efekt jest skora jest jedrna ;)
Mirka222
Jestem tu nowa :)

Post autor: Mirka222 »

So Pretty Soraya morelowy. Pachnie pięknie, nawilża i jest taki sympatyczny :) Ma ładną kobiecą buteleczkę :) Takie cacuszko. No i dla skóry balsam w pełnym znaczeniu tego słowa :) :)
mrmy92

Post autor: mrmy92 »

Ja polecam balsamy AA.
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

Ja jestem zadowolona z mojego masła do ciała Apetizing Body Bielendy, zapach wanilia + pistacja. Pojemnik jest wydajny, dostałam go już dawno temu i jeszcze sporo zostało, no i szybko się wchłania, a to dla mnie ważne;)
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

a ja wczoraj wyłowilam w rosmanie MUS do ciala z bielendy o zapachu awokado i czegos jeszcze :P pachnie super orzezwiajaco i jako mus chyba jest dosc wydajny, wczesniej mialam maslo do ciala, ale skusilam sie na ta nowosc tym razem :)
Awatar użytkownika
mirka1025
Miła Kobietka

Post autor: mirka1025 »

Z balsamów zazwyczaj wybieraj Garniera, ale ostatnio zakochałam się w masłach do ciała Ziaja. Moje ulubione to kakaowe (krem do twarzy jest już gorszy..), teraz wypróbowuję takie w białym opakowaniu z olejkiem arganowym. Uwielbiam konsystencję masła do ciała. Skóra jest super nawilżona, a mam z natury bardzo suchą. Do tego masło kakaowe pięknie pachnie! :D
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

Karolcia93 pisze:Ja jestem zadowolona z mojego masła do ciała Apetizing Body Bielendy, zapach wanilia + pistacja. Pojemnik jest wydajny, dostałam go już dawno temu i jeszcze sporo zostało, no i szybko się wchłania, a to dla mnie ważne;)
tez mam apetizing body i jest fenomenalne, ale ja akurat czekolada i karmel i az doslownie chce sie je zjesc :D dodatkowo fajnie nawilza skore, a ja mam zawsze strasznie suche lydki po kapieli :/
misiapysia
Miła Kobietka

a wiecie jaka wlasciwie jest roznica miedzy maslem, balsamem, mleczkiem i musem? :D bo widzialam tez mleczko bielendy i juz sama nie wiem co jest najlepsze dla skory i co najlepiej nawilzy
Awatar użytkownika
Odetta

Post autor: Odetta »

nivea pod prysznic tez jest dobra ;)
Karolcia93
Miła Kobietka

misiapysia pisze:a wiecie jaka wlasciwie jest roznica miedzy maslem, balsamem, mleczkiem i musem? :D bo widzialam tez mleczko bielendy i juz sama nie wiem co jest najlepsze dla skory i co najlepiej nawilzy
Ja używam masła i jestem zadowolona:) ogólnie mleczko jest najbardziej płynne że tak powiem, masło bardziej gęste... A używałaś może mleczka z Bielendy z serii tych kosmetyków Spa afryka, azja, itd? bo jestem ciekawa czy dobrze nawilżają?
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

Karolcia93 pisze:
misiapysia pisze:a wiecie jaka wlasciwie jest roznica miedzy maslem, balsamem, mleczkiem i musem? :D bo widzialam tez mleczko bielendy i juz sama nie wiem co jest najlepsze dla skory i co najlepiej nawilzy
Ja używam masła i jestem zadowolona:) ogólnie mleczko jest najbardziej płynne że tak powiem, masło bardziej gęste... A używałaś może mleczka z Bielendy z serii tych kosmetyków Spa afryka, azja, itd? bo jestem ciekawa czy dobrze nawilżają?
ja uzywalam. pisalam o tym wlasnie w watku an temat zeli pod prysznic i mam zel ze spa afryka - fajnie pachnie i bardzo dobrze nawilza skore bo tak jak wyzej pisalam - zawsze mialam problemz mega suchymi lydkami a tutaj przez to ze jest to olejek to nie zauwazylam czegos takiego. aha i ze spa ameryka mamsól peeling i robie raz na jakis czas. ogolnie fajne te serie i niedrogie
Karolcia93
Miła Kobietka

Dzięki w takim razie za radę, ja mam na razie z mleczko z bielendy z tej serii Spa Ameryka, i jestem zadowolona, później wypróbuję reszte w takim razie :D
misiapysia
Miła Kobietka

a te serie spa bielendy sa cale w zestawie czy mozna kupic tylko jeden produkt? ile kosztuje np. samo mleczko mniej wiecej? bylam w poniedzialek na zakupach i nie widzialam tego :/
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

z Joanny balsamy też są niezłe - ale ja trzymam się uparcie swojej serii z Garniera, czy to czerwonej, czy to żółtej.
Obrazek
misiapysia
Miła Kobietka

koniec koncow kupilam maslo do ciala bielendy z serii apetizing body i jestem zadowolona :) slicznie pachnie i super nawilza :)
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

misiapysia pisze:koniec koncow kupilam maslo do ciala bielendy z serii apetizing body i jestem zadowolona :) slicznie pachnie i super nawilza :)
Też ostatnio w to zainwestowałam i teraz cały czas wącham opakowanie, haha :D wybrałam o zapachu czekolada+karmel... mmmmmm <3 jestem na diecie i nie mogę sobie pozwolić na takie doznania smakowe, to sobie chociaż zapachem zrekompensuję :P dobrze nawilża i nieziemsko pachnie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

spróbowałam ostatnio balsamu z neutrogeny :) i jestem mega zadowolona..
ładnie się wchłania i skóra na długo ozstaje nawilżona...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
a...

Post autor: a... »

Ja ostatnio mialam mleczko Nivea pure&natural i byłam zadowolona, teraz kupiłam balsam i ńie spojrzalam, ze ma alkohol na początku i tak jakoś czuję ten alkohol. No trudno. ;-)
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

misiapysia pisze:a te serie spa bielendy sa cale w zestawie czy mozna kupic tylko jeden produkt? ile kosztuje np. samo mleczko mniej wiecej? bylam w poniedzialek na zakupach i nie widzialam tego :/

Można kupić tylko jeden produkt :) Cena - taka średnia, jak większość kosmetyków tego typu, w zależności od drogerii, czasami można trafić na promocję :) :) Ja lubię i polecam, teraz mam SPA Polinezja na odchudzanie i ujędrnienie skóry... Pięknie pachnie i dobrze działa.
Awatar użytkownika
polenka

Post autor: polenka »

Hadassa pisze:spróbowałam ostatnio balsamu z neutrogeny :) i jestem mega zadowolona..
ładnie się wchłania i skóra na długo ozstaje nawilżona...
to moje ulubione balsamy :) szczególnie zimą! naprawdę działają cuda :)
lubię też balsamy takie słodko pachnące - mam kilka jakiś Tutti frutti, nie nawilżają jakoś super wspaniale, ale super poprawiają nastrój swoim zapachem! :)
Aldidka

Post autor: Aldidka »

Ja używam różowego silk Beauty z Oriflame - i jest to najlepszy balsam jaki kiedykolwiek miałam.
Swietnie nawilża i błyskawicznie się wchłania, a do tego nie jest strasznie tłusty i dobrze się rozprowadza - polecam
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Ja kupiłam kilka dni temu masło do ciala i jest rewelacyjne. Konsystencja idealna, szybko się wchłania, a przyjemnie nawilża i pozostawia na skórze nieziemski zapach. Zaskoczyło mnie, że tak duże opakowanie w tak przystępnej cenie, ale na to zgrzeszyłabym narzekając ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Perfekta ma fajne te serie ;)
ja jeszcze kupowałam podobny peeling cukrowy i tez balsam lub masło z kakao ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A jakie te masełka mają zapachy? :oops:
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Ja ostatnio dostalam z fm spa takie o zapachu werbeny...i musze powiedziec, ze jestem mile zaskoczona.Zajefajnie nawilza i naprawde super dlugo utrzymuje sie zapach.Tylko te ceny ...eh
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
ODPOWIEDZ