MASECZKI

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
znajomek

MASECZKI

Post autor: znajomek »

Znacie może sposób wykonania maseczki na suchą skure ?
Laalaa

Re: MASECZKI

Post autor: Laalaa »

a nie latwiej uzyc gotowej? :-)
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

Ja często sięgam po takie gotowe jednorazowe w saszetkach. Fajny sposób bo można przetestować kilkanaście i wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie.
mika537

Post autor: mika537 »

oto kilka maseczek domowych na suchą skóre :)
MASECZKA Z CYTRUSÓW:
Zmieszac sok (z cytryny, pomarańczy lub grejpfruta) z niewielką ilością oliwy z oliwek i pianą ubitą z jednego białka lub żółtka. Cytrusy zawierają dużo witaminy C i kwasów AHA. Wykorzystując to skóra lekko się rozjaśni, zrogowaciały naskórek się złuszczy, a pory pozamykają się i ściągną
MASECZKA BANANOWA:
Rozgniecionego banana wymieszać starannie z kilkoma kroplami oliwy z oliwek i kilkoma kroplami soku z cytryny. Doskonale nawilża, wygładza, likwiduje podrażnienia
MASECZKA Z PIETRUSZKI:
3 łyżki stołowe twarogu zmieszac z garścią świeżo posiekanej zielonej pietruszki, nalozyc na twarz i szyję. Zmyc letnia woda. Odświeża, uspokaja, odżywia
MASECZKA Z AWOKADO:
1/2 dojrzałego owocu awokado, łyżka smietany, łyżeczka miodu, łyżeczka kremu chłodzacego. Awocado zetrzec na puree. Zmieszać ze smietana, płynnym miodem i kremem chłodzacym, tak aby otrzymać nadajaca się do smarowania pastę. Naniesć na twarz i zostawić na 20 min., zmyć letnia woda
dzo

Post autor: dzo »

może bym sobie zrobiła jakąś maseczkę 8-) 8-)
nina19

Maseczka.

Post autor: nina19 »

Witajcie ; ) .
Jakie maseczki najlepsze dla cery mieszanej ?
Może jakieś domowe sposoby?
Byle nie zbyt kosztowne ; P .
dzo

Post autor: dzo »

nina19 zanim stworzysz nowy wątek użyj opcji "Szukaj" aby sprawdzić czy już takiego nie ma.
Nie rób bałaganu na forum. Łącze tematy bo już taki jest.
nina19

Post autor: nina19 »

dzo pisze:nina19 zanim stworzysz nowy wątek użyj opcji "Szukaj" aby sprawdzić czy już takiego nie ma.
Nie rób bałaganu na forum. Łącze tematy bo już taki jest.
Spoko...
Łucja34
Jestem tu nowa :)

Post autor: Łucja34 »

A ja wolę zrobić sobie sałatkę z owoców :cooking , lub wycisnąć sok z pomarańczy lub cytrynki, niż produkować domowym sposobem maseczki. Na rynku jest taki ich wybór i są w śmiesznych cenach, że można dobrać coś odpowiedniego dla swojej cery. Ja jestem wierna maseczkom Sorayi. Moja ulubiona i najczęściej stosowana to perfekcyjne oczyszczanie. Ona akurat jest do cery tłustej, ale w Rossmanie znajdziecie całą masę zupełnie innych tej Firmy :)
No i jeszcze jedna zaleta. Nie trzeba kupować całej tubki, bo dostępne sa w jednorazowych saszetkach, więc ekonomicznie i tanio.
Ale oczywiście kłaniam się nisko i podziwiam wszystkich, którzy takie maseczki w domku sami sobie produkują :kwiatek
Ekoczestobor97

Post autor: Ekoczestobor97 »

Najlepszą maseczką jaką mogłabym zaproponować jest maseczka cynkowa, różne firmy mają ją w swoich seriach. Mam skórę raz suchą, raz tłustą i z tej maski jestem najbardziej zadowolona :)
lilka

Post autor: lilka »

Do cery suchej i bardzo suchej świetna jest gotowa maseczka z saszetki - dermika SATYSFAKCJA - różana, mocno odżywcza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
prorhea89

Post autor: prorhea89 »

Też strasznie lubię maseczki cynkowe, bardzo dobrze wpływaja na moją cerę
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

a ja mam słabość do maseczek z avonu, z serii spa
.. bo w oczach tkwi siła duszy...