MASECZKI
-
WeselneZaplecze
Re: MASECZKI
Ja często sięgam po takie gotowe jednorazowe w saszetkach. Fajny sposób bo można przetestować kilkanaście i wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie.
-
mika537
oto kilka maseczek domowych na suchą skóre 
MASECZKA Z CYTRUSÓW:
Zmieszac sok (z cytryny, pomarańczy lub grejpfruta) z niewielką ilością oliwy z oliwek i pianą ubitą z jednego białka lub żółtka. Cytrusy zawierają dużo witaminy C i kwasów AHA. Wykorzystując to skóra lekko się rozjaśni, zrogowaciały naskórek się złuszczy, a pory pozamykają się i ściągną
MASECZKA BANANOWA:
Rozgniecionego banana wymieszać starannie z kilkoma kroplami oliwy z oliwek i kilkoma kroplami soku z cytryny. Doskonale nawilża, wygładza, likwiduje podrażnienia
MASECZKA Z PIETRUSZKI:
3 łyżki stołowe twarogu zmieszac z garścią świeżo posiekanej zielonej pietruszki, nalozyc na twarz i szyję. Zmyc letnia woda. Odświeża, uspokaja, odżywia
MASECZKA Z AWOKADO:
1/2 dojrzałego owocu awokado, łyżka smietany, łyżeczka miodu, łyżeczka kremu chłodzacego. Awocado zetrzec na puree. Zmieszać ze smietana, płynnym miodem i kremem chłodzacym, tak aby otrzymać nadajaca się do smarowania pastę. Naniesć na twarz i zostawić na 20 min., zmyć letnia woda
MASECZKA Z CYTRUSÓW:
Zmieszac sok (z cytryny, pomarańczy lub grejpfruta) z niewielką ilością oliwy z oliwek i pianą ubitą z jednego białka lub żółtka. Cytrusy zawierają dużo witaminy C i kwasów AHA. Wykorzystując to skóra lekko się rozjaśni, zrogowaciały naskórek się złuszczy, a pory pozamykają się i ściągną
MASECZKA BANANOWA:
Rozgniecionego banana wymieszać starannie z kilkoma kroplami oliwy z oliwek i kilkoma kroplami soku z cytryny. Doskonale nawilża, wygładza, likwiduje podrażnienia
MASECZKA Z PIETRUSZKI:
3 łyżki stołowe twarogu zmieszac z garścią świeżo posiekanej zielonej pietruszki, nalozyc na twarz i szyję. Zmyc letnia woda. Odświeża, uspokaja, odżywia
MASECZKA Z AWOKADO:
1/2 dojrzałego owocu awokado, łyżka smietany, łyżeczka miodu, łyżeczka kremu chłodzacego. Awocado zetrzec na puree. Zmieszać ze smietana, płynnym miodem i kremem chłodzacym, tak aby otrzymać nadajaca się do smarowania pastę. Naniesć na twarz i zostawić na 20 min., zmyć letnia woda
-
dzo
nina19 zanim stworzysz nowy wątek użyj opcji "Szukaj" aby sprawdzić czy już takiego nie ma.
Nie rób bałaganu na forum. Łącze tematy bo już taki jest.
-
nina19
Spoko...dzo pisze:nina19 zanim stworzysz nowy wątek użyj opcji "Szukaj" aby sprawdzić czy już takiego nie ma.
A ja wolę zrobić sobie sałatkę z owoców
, lub wycisnąć sok z pomarańczy lub cytrynki, niż produkować domowym sposobem maseczki. Na rynku jest taki ich wybór i są w śmiesznych cenach, że można dobrać coś odpowiedniego dla swojej cery. Ja jestem wierna maseczkom Sorayi. Moja ulubiona i najczęściej stosowana to perfekcyjne oczyszczanie. Ona akurat jest do cery tłustej, ale w Rossmanie znajdziecie całą masę zupełnie innych tej Firmy
No i jeszcze jedna zaleta. Nie trzeba kupować całej tubki, bo dostępne sa w jednorazowych saszetkach, więc ekonomicznie i tanio.
Ale oczywiście kłaniam się nisko i podziwiam wszystkich, którzy takie maseczki w domku sami sobie produkują
No i jeszcze jedna zaleta. Nie trzeba kupować całej tubki, bo dostępne sa w jednorazowych saszetkach, więc ekonomicznie i tanio.
Ale oczywiście kłaniam się nisko i podziwiam wszystkich, którzy takie maseczki w domku sami sobie produkują
-
Ekoczestobor97
- Jestem tu nowa :)
Najlepszą maseczką jaką mogłabym zaproponować jest maseczka cynkowa, różne firmy mają ją w swoich seriach. Mam skórę raz suchą, raz tłustą i z tej maski jestem najbardziej zadowolona 
Do cery suchej i bardzo suchej świetna jest gotowa maseczka z saszetki - dermika SATYSFAKCJA - różana, mocno odżywcza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Też strasznie lubię maseczki cynkowe, bardzo dobrze wpływaja na moją cerę