Opalanie

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Panna_M

Opalanie

Post autor: Panna_M »

Znacie jakiś dobry krem, balsam po opalaniu?
Lub sposób by nie złaziła skóra w miejscach opalonych ?
Luśka

Re: Opalanie

Post autor: Luśka »

jak już oparzysz skórę,tzn"spieczesz się na raczka" to mimo tego że nabierze ona brązowego koloru to i tak potem zejdzie:( najlepiej unikać zbyt częstych"kąpieli słonecznych" prowadzących do poparzenia.jeżeli zaś chodzi o kosmetyk do opalania, zależy on od typu karnacji,firma nie ważna, ważny faktor jaki jest na nim:) a po opalaniu każdy dobry,a najlepiej podobno na "raczka" zsiadłe mleko:P
Panna_M

Post autor: Panna_M »

Dzięki. Bo wróciłam z Mazur i mi schodziła skóra, nie lubię tego jak ona odłazi. Zamierzam znowu w najbliższym czasie się poopalać, z tym że chce uniknąć schodzenia skóry. W poniedziałek pochodzę po aptekach i drogeriach :)
Jennie

Post autor: Jennie »

Ziaja - świetnie działa i bosko pachnie :)
Ale dobre są też spraye chłodzące po opalaniu z Avonu.
jagoda

Post autor: jagoda »

ja i tak zawsze raczka spiękę ale dobry peeling na odłążącą skórkę i pomaga ale potem znów jestem jak zawsze śnieżnobiała :(
Anka24

Post autor: Anka24 »

bo tak to zwykle wszystko się kończy jak przesadzi się z opalaniem! ja się balsamowałam dzień w dzień a skóra i tak się zbuntowała i co?? zeszła oczywiście! za rok kupuje większy faktor bo nie ma co narażać skóry. A wy jaki zwykle używacie?
magda-s85

Post autor: magda-s85 »

Ja bardzo sobie chwalę balsam kojąco-chłodzący po opalaniu Flosleku. Naprawdę przynosi ulgę, gdy przesadzę ze słońcem :) używam go już od kilku lat.
Jadzia

Zdrowe opalanie-samoopalacze

Post autor: Jadzia »

Kochane ,jako że z solarium korzystam raz ,góra dwa w roku ,postanowiłam ostatnio wypróbować chusteczki samoopalające Onyx. Mam dość spływających balsamów z twarzy i smug ,więc te chusteczki były strzałem w 10 :)
Opalenizna jest subtelna, jeśli ktoś lubi mocniejsza to może uzyć drugiej chusteczki. Opalenizna utrzymuje się kilka dni ,po czym można ją poprawić . Jestem bardzo zadowolona, ponieważ chusteczki te nie podrażniają i nie uczulają ,przynajmniej mojej twarzy. Polecam.
wioloo

Re: Zdrowe opalanie-samoopalacze

Post autor: wioloo »

My nie próbowaliśmy jeszcze chusteczek samoopalających, ale mogę powiedzieć, że świetny jest spray do opalania eva sun. Według mnie łatwiej go rozprowadzić niż balsam i mamy wówczas równą ładną opaleniznę :-)
babyisback

Post autor: babyisback »

a równo pokrywają? tzn nie ma żadnych smug? :-D to chyba lecę do drogerii!!
drogi to interes ? :happy
aura

Post autor: aura »

Samoopalacze na pewno są zdrowsze od solarium, ale jeszcze nie trafiłam na taki, który równo pokrywałby całą skórę. Ewentualnie to ja nie umiem go rozprowadzać. Zawsze pozostają smugi, co wygląda mało estetycznie. Także zdrowe, czy nie, jednak wolę solarium ;)
kika75

Post autor: kika75 »

samoopalacze jak dla mnie to nie za bardzo zawsze pozostaja jakieś zacieki i kolor jest bardzo taki nijaki ja wolę iść na opalanie natryskowe robiłam to juz przed sylwestrem w salonie futuro w wawie i wyszło super a na pewno jest zdrowsze niż solarium.
superpiekara

Post autor: superpiekara »

ja używałam tego balsamu brązującego od dove i byłam z niego zadowolona w miarę. ale ogólnie to wole jak już to pójść do solarium, przynajmniej jest pewność ze opalenizna będzie równomierna, a po za tym samoopalacze zostawiają takie plamy na ubraniach i wygląda to okropnie i czasem ciężko to zmyć. a najlepsze moim zdaniem i tak zawsze będzie naturalne słońce :D
dzo

Post autor: dzo »

używałam kiedyś takich chusteczek samoopalających i nie powiem fajne były tylko trzeba było umiejętnie rozetrzeć bo plamy później były przeokropne :geek:
samoopalaczy jako takich nie stosuję obecnie w ogóle, na solarium mi się chodzić nie chce :?

czekam na lato i będę się smażyć na słońcu :twisted:
mikiqu

Post autor: mikiqu »

Pantenol - genialny środek znany od wieków. Dostępny w każdej aptece, tani i solidny :D
dzo

Post autor: dzo »

mikiqu pisze:Pantenol - genialny środek znany od wieków. Dostępny w każdej aptece, tani i solidny :D
do tanich to on raczej nie należy :?
selena

Post autor: selena »

A znacie jakieś domowe sposoby na poparzenie słoneczne? Słyszałam, że kefir jest dobrym sposobem, jednak nie wiem czy byłabym w stanie trzymać coś takiego na plecach ;) Jednak chyba lepiej jest nie przesadzać z opalaniem niż potem cierpieć.
mikiqu

Post autor: mikiqu »

dzo pisze:
mikiqu pisze:Pantenol - genialny środek znany od wieków. Dostępny w każdej aptece, tani i solidny :D
do tanich to on raczej nie należy :?
ja kupuję pantenol w piance za ok.10zł, to chyba niedrogo :roll:

Zresztą po ostatnim oparzeniu kończę z opalaniem :P to jest jednak masakra dla tak wrażliwej i bladej skóry. Od dziś tylko opalanie natryskowe. Szybko i bezboleśnie :D

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
certyfikowane_piekno

Post autor: certyfikowane_piekno »

Masz rację, uważaj na opalanie nic tak nie szkodzi skórze jak nadmiar słońca, w razie poważnego oparzenia lub przebarwień skóry najlepiej skonsultuj się z lekarzem medycyny estetycznej, o skórę trzeba dbać!
ewcio
Jestem tu nowa :)

Post autor: ewcio »

Dziewczyny a co proponujecie na skórę po solarium? Moja pierwsza wizyta nie skończyła się dobrze i czuję dość uciążliwe pieczenie :/ używam zwykły balsam do ciała ale może jest coś lepszego i skuteczniejszego?
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

ewcio pisze:Dziewczyny a co proponujecie na skórę po solarium? Moja pierwsza wizyta nie skończyła się dobrze i czuję dość uciążliwe pieczenie :/ używam zwykły balsam do ciała ale może jest coś lepszego i skuteczniejszego?
Właśnie mam ten sam problem co Ty... kosmetyczka mi poleciła masło kakaowe z firmy Ziaja, podobno miało to wszystko złagodzić i utrzymać ładnie opaleniznę, ale to nic mi nie pomaga :/

Zna ktoś jakiś lepszy sposób?
ewcio

ooo widzisz! zwykłe balsamy, owszem napewno nawilżą skórę (czy utrzymaja opaleniznę nie wiem)bo stosuje je codziennie ale gorzej z regeneracja naskórka...i mimo, że minęło już trochę czasu od wizyty w solarium moje plecy wciąż nie wyglądają najlepiej...chyba pojdę do apteki, po coś bardziej specjalistycznego.
Tusia

Post autor: Tusia »

oOosylwiaoOo pisze: Właśnie mam ten sam problem co Ty... kosmetyczka mi poleciła masło kakaowe z firmy Ziaja, podobno miało to wszystko złagodzić i utrzymać ładnie opaleniznę, ale to nic mi nie pomaga :/

Ziaja moim zdaniem w takim wypadku niestety ale jest do niczego. A dziewczęta nie próbowałyście najprostszego sposobo, ale moim zdaniem bardzo skutecznego a mianowicie panthenolu ? Jeszcze teraz jest taki w sprayu, więc i podraznienia dodatkowego przy rozprowadzaniu być nie powinno.
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Tusia pisze:
oOosylwiaoOo pisze: Właśnie mam ten sam problem co Ty... kosmetyczka mi poleciła masło kakaowe z firmy Ziaja, podobno miało to wszystko złagodzić i utrzymać ładnie opaleniznę, ale to nic mi nie pomaga :/

Ziaja moim zdaniem w takim wypadku niestety ale jest do niczego. A dziewczęta nie próbowałyście najprostszego sposobo, ale moim zdaniem bardzo skutecznego a mianowicie panthenolu ? Jeszcze teraz jest taki w sprayu, więc i podraznienia dodatkowego przy rozprowadzaniu być nie powinno.
Ostatnio spróbowałam i powiem Ci, że jest trochę lepiej :) Musze dłużej stosować panthenol, to może problem całkowicie zniknie:) Dzięki za informację:)
ewcio

Ziaja moim zdaniem w takim wypadku niestety ale jest do niczego. A dziewczęta nie próbowałyście najprostszego sposobo, ale moim zdaniem bardzo skutecznego a mianowicie panthenolu ? Jeszcze teraz jest taki w sprayu, więc i podraznienia dodatkowego przy rozprowadzaniu być nie powinno.[/quote]

hmmm moze to i dobry sposob ale czy mozna go stosowac codziennie?? np. jako balsam?
ODPOWIEDZ