Czy mogę wykonać laserowe usuwanie rumienia?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiaczeq78
Miła Kobietka

Czy mogę wykonać laserowe usuwanie rumienia?

Post autor: Misiaczeq78 »

Cześć dziewczyny. Może pytanie brzmi głupio, ale chodzi mi o miesiąc. Chciałabym laserowo usunąć rumień i chciałam zapytac, czy już mogę, bo słyszałam, ze latem nie mozna.
Awatar użytkownika
BaskaBe
Miła Kobietka

Re: Czy mogę wykonać laserowe usuwanie rumienia?

Post autor: BaskaBe »

To jest kwestia słońca, przebarwień ito. Jelsi jescze gdzies wyjezdzasz we wrzensiu to poczekja chwilę. Ale generalnie juz jesienią bez problemu można. Musi wykonać kilka zabiegów wiec jesień/ zima to idealny czas, a spokojnie mozesz użyć filtu jakby co.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ogolnie po laserze chyba przez 6 tygodni nie mozesz tego miejsca wystawiac na dzialanie promieni slonecznych...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
LenaWie
Miła Kobietka

Post autor: LenaWie »

Wszystko Ci lekarz wytlumaczy, albo poczytaj artykuły z zaufanych źródeł, żeby nie być cłakowicie zielona
Awatar użytkownika
Misiaczeq78
Miła Kobietka

Post autor: Misiaczeq78 »

a masz coś fajnego do poczytania? Znacie kliniki w Krakowie, bo tu studiuję
Awatar użytkownika
Adellka
Jestem tu nowa :)

Post autor: Adellka »

Możesz poczytac tego bloga vesuna .pl/blog/laseroterapia/jaka-depilacja-laserowa-jest-najskuteczniejsza/
Ana1992

Post autor: Ana1992 »

A ja polecam zgłosić się do klinki Państwa Bieńkowskich. Tam są prawdziwi specjaliści, na pewno będą w stanie pomóc ( o ile nie będzie przeciwwskazań medycznych). Mojej mamie pomogli z cerą naczynkową, z którą borykała się przez lata. Mają najnowszy sprzęt do tego bardzo mili i fachowi specjaliści.
Awatar użytkownika
Zoofia

Post autor: Zoofia »

ja zawsze polecam vesunę w krakowie, bo pracuja tam dobre lekarki, a dodtakowo zawsze widze efekty zabiegów. Są same plusy.
kalisk

Post autor: kalisk »

Latem też można, po prostu chodzi o to żeby nie przebywać na słońcu (unikać słońca)
Coś dla kobiet
paulina878

Post autor: paulina878 »

Dokładnie, tak jak wyżej - chodzi o to, żeby się nie opalać po zabiegu i regularnie stosować krem z wysokim filtrem UV (min. 50)
http://www.nowaestetyka.pl
umbra

Post autor: umbra »

Idź do dermatologa. On Ci powinien powiedzieć coś sprawdzonego na ten temat.
Metoda Fed - Fedmed.com.pl
Awatar użytkownika
BaskaBe
Miła Kobietka

Post autor: BaskaBe »

pytanie w temacie wcale nie jest głupie, bo do wykonania laseretoriapii trzeba spełniac trochę warunków a mogą być również inne przeciwskazania.
shella
Miła Kobietka

Post autor: shella »

Już można poddać się takim zabiegom :)
Ocena bezpieczeństwa kosmetyku: http://www.cosmetosafe.pl/
Awatar użytkownika
Ewelina28

Post autor: Ewelina28 »

W dobrej klinice nie ma się czego bać i wszystko wytłumaczą jak trzeba, Wiem że przeciwwskazaniem do wykonania laserowego usuwania rumienia jest świeża opalenizna, ale to już chyba nie jest problem :) po zabiegu trzeba unikać solarium, sauny, ekspozycji na słońce, picia alkoholu, wysiłku fizycznego itp. W Warszawie jest klinika, byli nawet w Sekretach lekarzy na TVN, ale nie wiem jak z cenami u nich. Opinie są dobre, nawet bardzo, ale że to Warszawa to pewnie drożej niż w innych miastach. Niestety sama nigdy nie korzystalam z takich zabiegów więc nic polecić nie mogę, ale trzymam kciuki :)
Awatar użytkownika
Lila89

Post autor: Lila89 »

a jakie na przykład mogą być? jestem ciekawa, bo sie wybieram, a chciałabym być przygotowana.
puderniczka
Fajna Kobietka

Post autor: puderniczka »

Ja w październiku usuwałam przebarwienia, myślę że we wrześniu też już można, nie ma już wtedy ostrego słońca. Z resztą przed każdym zabiegiem ma miejsce konsultacja lekarska i na pewno jak są jakieś przeciwwskazania to zabieg się nie odbędzie. Ktoś pytał o Warszawę to śmiało polecam Arnicę (to w Starych Babicach, zaraz pod Warszawą). Bardzo miła obsługa, pełen profesjonalizm i świetne warunki. Miałam tam też robioną mezoterapię igłową, powoli czuję się tam jak w domu :)
Kamila5

Post autor: Kamila5 »

W Warszawie to najlepiej iść do tej nowej kliniki na Powiślu, przy Orłowicza 12- Klinika Krajewski. Moja koleżanka usuwała tam tatuaż. Na pewno usuwają też blizny potrądzikowe i przebarwienia. Stosują nowoczesne i nieinwazyjne zabiegi. Efakt naprawdę doskonały. Jak tam zapytasz, to napewno udzielą CI wszystkich informacji.
karolcia77

Post autor: karolcia77 »

takie przebarwienia można tez usunąć w klinice Mediart Clinic w poznaniu, moja znajoma usuwała tam okropne czerwono-fioletowe blizny po tradziku. Kilka zabiegów i twarz odzyskała swój normalny koloryt i dziewczyna nie musi uzywac tony fluidu :)
cobek

Post autor: cobek »

Myślę, że najpierw trzeba dowiedzieć się, czy rumień powinno się usuwać w taki sposób. Udaj się do specjalisty i poproś o konsultację.
dorisss

Post autor: dorisss »

Ostatecznie to lekarz powinien zadecydować czy możesz już usuwć czy nie. Idź na konsultację do kliniki Demeter jeśli jesteś z Warszawy. Oni tam ci wyjaśnią wszystko i się zatroszczą o Ciebie :)
bombka888

Post autor: bombka888 »

Jak jesteś z Warszawy lub okolic to zapisz się do Studia Elix na Puławskiej. Sama usuwałam u nich rumień. Mają bardzo dobry laser i u mnie wystarczyły dwie sesje, aby pozbyć się problemu. W przypadku tego zabiegu jakość lasera jest kluczowa.
Joana

Post autor: Joana »

Usuwałam też, przede wszystkim nie wolno potem chodzić po słońcu. Jeżeli nie masz żadnych planów wyjazdowych w słoneczne miejsca to jak najbardziej można.
Najlepiej jeszcze skonsultować z lekarzem
ODPOWIEDZ