Czy mogę wykonać laserowe usuwanie rumienia?
- Misiaczeq78
- Miła Kobietka
Czy mogę wykonać laserowe usuwanie rumienia?
Cześć dziewczyny. Może pytanie brzmi głupio, ale chodzi mi o miesiąc. Chciałabym laserowo usunąć rumień i chciałam zapytac, czy już mogę, bo słyszałam, ze latem nie mozna.
Re: Czy mogę wykonać laserowe usuwanie rumienia?
To jest kwestia słońca, przebarwień ito. Jelsi jescze gdzies wyjezdzasz we wrzensiu to poczekja chwilę. Ale generalnie juz jesienią bez problemu można. Musi wykonać kilka zabiegów wiec jesień/ zima to idealny czas, a spokojnie mozesz użyć filtu jakby co.
Ogolnie po laserze chyba przez 6 tygodni nie mozesz tego miejsca wystawiac na dzialanie promieni slonecznych...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Wszystko Ci lekarz wytlumaczy, albo poczytaj artykuły z zaufanych źródeł, żeby nie być cłakowicie zielona
- Misiaczeq78
- Miła Kobietka
a masz coś fajnego do poczytania? Znacie kliniki w Krakowie, bo tu studiuję
Możesz poczytac tego bloga vesuna .pl/blog/laseroterapia/jaka-depilacja-laserowa-jest-najskuteczniejsza/
A ja polecam zgłosić się do klinki Państwa Bieńkowskich. Tam są prawdziwi specjaliści, na pewno będą w stanie pomóc ( o ile nie będzie przeciwwskazań medycznych). Mojej mamie pomogli z cerą naczynkową, z którą borykała się przez lata. Mają najnowszy sprzęt do tego bardzo mili i fachowi specjaliści.
ja zawsze polecam vesunę w krakowie, bo pracuja tam dobre lekarki, a dodtakowo zawsze widze efekty zabiegów. Są same plusy.
Latem też można, po prostu chodzi o to żeby nie przebywać na słońcu (unikać słońca)
Coś dla kobiet
-
paulina878
- Jestem tu nowa :)
Dokładnie, tak jak wyżej - chodzi o to, żeby się nie opalać po zabiegu i regularnie stosować krem z wysokim filtrem UV (min. 50)
http://www.nowaestetyka.pl
Idź do dermatologa. On Ci powinien powiedzieć coś sprawdzonego na ten temat.
Metoda Fed - Fedmed.com.pl
pytanie w temacie wcale nie jest głupie, bo do wykonania laseretoriapii trzeba spełniac trochę warunków a mogą być również inne przeciwskazania.
Już można poddać się takim zabiegom 
Ocena bezpieczeństwa kosmetyku: http://www.cosmetosafe.pl/
W dobrej klinice nie ma się czego bać i wszystko wytłumaczą jak trzeba, Wiem że przeciwwskazaniem do wykonania laserowego usuwania rumienia jest świeża opalenizna, ale to już chyba nie jest problem
po zabiegu trzeba unikać solarium, sauny, ekspozycji na słońce, picia alkoholu, wysiłku fizycznego itp. W Warszawie jest klinika, byli nawet w Sekretach lekarzy na TVN, ale nie wiem jak z cenami u nich. Opinie są dobre, nawet bardzo, ale że to Warszawa to pewnie drożej niż w innych miastach. Niestety sama nigdy nie korzystalam z takich zabiegów więc nic polecić nie mogę, ale trzymam kciuki 
a jakie na przykład mogą być? jestem ciekawa, bo sie wybieram, a chciałabym być przygotowana.
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
Ja w październiku usuwałam przebarwienia, myślę że we wrześniu też już można, nie ma już wtedy ostrego słońca. Z resztą przed każdym zabiegiem ma miejsce konsultacja lekarska i na pewno jak są jakieś przeciwwskazania to zabieg się nie odbędzie. Ktoś pytał o Warszawę to śmiało polecam Arnicę (to w Starych Babicach, zaraz pod Warszawą). Bardzo miła obsługa, pełen profesjonalizm i świetne warunki. Miałam tam też robioną mezoterapię igłową, powoli czuję się tam jak w domu 
W Warszawie to najlepiej iść do tej nowej kliniki na Powiślu, przy Orłowicza 12- Klinika Krajewski. Moja koleżanka usuwała tam tatuaż. Na pewno usuwają też blizny potrądzikowe i przebarwienia. Stosują nowoczesne i nieinwazyjne zabiegi. Efakt naprawdę doskonały. Jak tam zapytasz, to napewno udzielą CI wszystkich informacji.
-
karolcia77
- Jestem tu nowa :)
takie przebarwienia można tez usunąć w klinice Mediart Clinic w poznaniu, moja znajoma usuwała tam okropne czerwono-fioletowe blizny po tradziku. Kilka zabiegów i twarz odzyskała swój normalny koloryt i dziewczyna nie musi uzywac tony fluidu 
Myślę, że najpierw trzeba dowiedzieć się, czy rumień powinno się usuwać w taki sposób. Udaj się do specjalisty i poproś o konsultację.
Ostatecznie to lekarz powinien zadecydować czy możesz już usuwć czy nie. Idź na konsultację do kliniki Demeter jeśli jesteś z Warszawy. Oni tam ci wyjaśnią wszystko i się zatroszczą o Ciebie 
Jak jesteś z Warszawy lub okolic to zapisz się do Studia Elix na Puławskiej. Sama usuwałam u nich rumień. Mają bardzo dobry laser i u mnie wystarczyły dwie sesje, aby pozbyć się problemu. W przypadku tego zabiegu jakość lasera jest kluczowa.
Usuwałam też, przede wszystkim nie wolno potem chodzić po słońcu. Jeżeli nie masz żadnych planów wyjazdowych w słoneczne miejsca to jak najbardziej można.
Najlepiej jeszcze skonsultować z lekarzem
Najlepiej jeszcze skonsultować z lekarzem