Żylaki
-
swallow
Żylaki
Podobno są dziedziczne... :/ moja mama ma, i nieraz mi mówi ze byc moze bede je miała. Czy stosowanie zelów albo jakiś tabletek w młodym wieku bedzie miało wpływ na to co stanie się z moimi nogami za kilka lat?? Nieraz zauwazam na moich nogach fioletowe żyłki ale one po pewnym czasie znikają i znów sie pojawiają czy to mogą byc objawy czy moze to tylko przemęcznie nóg? Jak myslicie
-
roksanna
Re: Żylaki
Ja tez mam z tym niemały problem i faktycznie jest tak, że poniekąd żylaki są dziedziczne ale im wcześniej zaczniesz dbać o nogi tym mniej kłopotów będzie w przyszłości. I tak - na pewno ruch jest mega wskazany w takiej sytuacji - pływanie, bieganie (ale też bez przesady), nawet ćwiczenia podczas siedzenia przed komputerem, a kiedy odpoczywasz - unieś nogi do góry - najlepiej wtedy krew będzie krążyła. Poza tym balsamy na bazie kasztanowca to też super sprawa w razie na przykład opuchnięć ale profilaktycznie też jak najbardziej. No i zdrowo się odżywiaj. W razie czego idź do lekarza - on na pewno zaradzi 
-
Natalia Ephemer
Stanie na głowie, stanie na rękach, świeca... Naprawdę pomaga ulżyć nogom...
-
puszapek
Jakoś mi się nie chce wierzyć, że żylaki są dziedziczne, tak naprawdę to pojawiają się głównie po paru latach pracy na stojąco. mam sąsiadkę, która pracuje jako robotnik fizyczny w jakiejś firmie i już w wieku 28 lat ma żylaki i to nie takie pojedyńcze niteczki,a grube, duże pęczki... masakra...
-
gosik
Z tego co wiem to moga ale nie musza byc dziedziczne.Ja mam nie wiem czy po babci(miala ogromne) czy dlatego ze pracuje stojac.Staram sie dbac o nogi a to wiaze sie z dbaniem o zdrowie bo zylaki to nie tylko estetyka ale problemy z krazeniem.Wiec kontrole u lekarza sa wskazane,odpowiednio zbilansowana dieta i mase ruchu...chodzic,biegac,jezdzic na rowerze.
No i mozna juz miec zylaki w mlodym wieku np.20lat.
No i mozna juz miec zylaki w mlodym wieku np.20lat.
-
certyfikowane_piekno
Całe szczęście żylaki to jeszcze nie koniec świata. Znakomitą formą terapii jest skleroterapia. Trwa ona od 20 do 30 minut i polega na podaniu do światła żyły leku lub też oświetleniu jej światłem lasera, powodując zamknięcie żyły. O nogi trzeba dbać. Jak zresztą o całe ciało
Pozdrawiamy!
-
gosik
Trafilam w necie na kremy do nog z zylakami a krem brzozowy z betulina jest na rozne problemy,moze warto wyprobowac?
-
certyfikowane_piekno
Wszystkiego warto próbować, ale przed każdą próbą lepiej zasięgnąć porady lekarza albo farmaceuty. Jak na ulotce
Nie sztuka zrobić coś nie tak i potem żałować.
-
swallow
Dzięki za wszystkie rady
Ostatnio dowiedziałam się nawet że forma tabletek na żylaki jest podbno duzo lepsza niż żele, oczywiscie nic nie pobije laserów...ale ona po pewnym czasie wrócą tak czy inaczej
Ostatnio dowiedziałam się nawet że forma tabletek na żylaki jest podbno duzo lepsza niż żele, oczywiscie nic nie pobije laserów...ale ona po pewnym czasie wrócą tak czy inaczej
-
AnnaBabi
w moim przypadku NIEWIELKI żylaki zaczęły się pojawiać pod koniec w ciąży, choć do lat temu przeciwdziałałam (podczas jazdy do pracy napinałam i rozluźniałam palce, ćwiczenie tzw. pięta-palce, zawsze nawet na chwilę podczas przerwy kładłam nogi wyżej, starałam się nie zakładać nogi na nogę, od czasu do czasu żele-Lioton1000 i tab) najlepsze dla moich opuchniętych nóg okazały się pończochy przeciwżylakowe- nosiłam 70DEN (takie profilaktyczne za ok 55zł) świetnie się sprawdził też żel- VenoSpray, rewelacyjnie się nakłada bo ma konsystencję jak pianka do włosów ale ręce się po nim nie kleją. przynosi ulgę i taką lekkość nóg w momencie. a i można go nakładać przez rajstopy- dla mnie super bo do pracy muszę chodzić w spódnicach. fajne ma też opakowanie- jak dezodorant i cena ok 20zł a starcza na min. 2 miesiące
-
certyfikowane_piekno
Najważniejsze, żeby sposób był skuteczny. Przed kuracją na żylaki kontaktujecie się z lekarzem czy idziecie "na żywioł" ewentualnie po zasięgnięciu opinii w sieci? Dobrym pomysłem jest przed konsultacją z lekarzem upewnić się, że posiada on certyfikat wystawiony przez Polskie Towarzystwo Medycyny Estetycznej i Anti-Aging. Dzięki temu mamy pewność, że jest on na bieżąco z najnowszymi metodami leczenia i diagnozowania.
-
anioł12345
- Miła Kobietka
warto spróbować ale ja już mam jednego żylaka a mam 22 lata więc nie wiem moja siostra rok starsza już cierpi z ich powodu bo jej nogi puchną no ale ona stoi pracy przez 8godzin
-
e-kosmetolog
Żylaki są dziedziczne niestety ale jest wiele metod żeby im zapobiec: nie za częste chodzenie na wysokich obcasach, nie zakładanie nogi na nogę, niska waga, unikanie mocnego opalania nóg, odpowiednia dieta. Należy jeść owoce i warzywa z witaminą C. Używać preparatów z wyciągiem z perełkowca japońskiego - bogaty w uszczelniającą naczynia krwionośne rutę, kasztanowcem, miłorzębem dwuklapowym... kiedy już są to niestety pozostaje nam operacja wycięcia żylaków, skleroterapia - do żułki wstrzykuje się specjalny płyn który jak gdyby skleja żyłę i krew nią już nią nie płynie, powstają nowe zdrowe żyły. Jest jeszcze leczenie laserowe. takie życie kobiet, no cóż... 
-
e-kosmetolog
dobrze jest też zrobić badanie dopplerowskie na przepływowość żył - kiedy żylaki są już na prawdę mocne. Robi się je u lekarza. Można w ten sposób sprawdzić na ile wydolna jest dana żyła, czy nie ma zakrzepów. Przy żylakach nie powinno się zażywać hormonów...
Najlepiej działać jak tylko żylaki się pojawią. Nosić wygodne obuwie, ruszać się sporo, można też nosić podkolanówki przeciwżylakowe, np. SPAM
A badanie żył swoją drogą warto zrobić.
A badanie żył swoją drogą warto zrobić.
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 7:53 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
zylakiprzeciwdzialaj
- Jestem tu nowa :)
Rajstopy i pończochy czasem mogą nawet zastąpić leczenie farmakologiczne. Polecam np. artykuł: SPAM
@AnnaBabi, zwróć uwagę, czy na pewno masz pończochy przeciwżylakowe. Tego typu produkty opisuje się podając jednostkę mmHg, a nie DEN (mówiłaś o pończochach 70DEN).
Różnica jest zasadnicza. Prawdziwe pończochy przeciwżylakowe mają zmienny ucisk: przy kostce dość duży, na udzie mniejszy. Dzięki temu wspomagany jest prawidłowy przepływ krwi od stóp w stronę serca. A gdy żyły są stymulowane do prawidłowej pracy, żylaki i pajączki same znikają. Zauważ np., że normalne rajstopy są dość luźne w kostce, przez co po prostu nie działają.
@AnnaBabi, zwróć uwagę, czy na pewno masz pończochy przeciwżylakowe. Tego typu produkty opisuje się podając jednostkę mmHg, a nie DEN (mówiłaś o pończochach 70DEN).
Różnica jest zasadnicza. Prawdziwe pończochy przeciwżylakowe mają zmienny ucisk: przy kostce dość duży, na udzie mniejszy. Dzięki temu wspomagany jest prawidłowy przepływ krwi od stóp w stronę serca. A gdy żyły są stymulowane do prawidłowej pracy, żylaki i pajączki same znikają. Zauważ np., że normalne rajstopy są dość luźne w kostce, przez co po prostu nie działają.
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 7:53 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalista zylakiprzeciwdzialaj.pl
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
W celu likwidacji drobnych żylaków stosuje się zabieg skleroterapii. Zabieg trwa na ogół 15-30 minut, wykonuje się go w pozycji leżącej. Nie wymaga znieczulenia. Naczynka nastrzykiwane są środkiem obliterującym, który drażni ścianę wewnętrzną naczynia i uaktywnia procesy zapalne. Prowadzi to do zwłóknienia i trwałego zarośnięcia żyły.
Słyszałyście może o kuracji VENASANA? Co sądzicie? na medinfo com pl jest artykuł ciekawy. Nie wiem czemu nie chce mi się załączyć link
Nie słyszałam o tej metodzie, jakoś usuwanie żylaków kojarzy mi się z metodą chirurgiczną bądź laseroterapią. Moja matka usuwała żylaki za pomocą laseru fotona w krakowskiej klinice vesuna. Swoją drogą jak chcesz o tym trochę poczytać to oni prowadzą również bloga. Tutaj masz ciekawy artykuł na temat żylaków: SPAM
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 7:54 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Z żylakami nie ma żartów. Trzeba je badać i w razie potrzeby- usunąć je.
Hej dziewczyny, możecie poleci jakiegoś dobrego specjalistę w Warszawie który zajmuje się żylakami. Pojawiły mi się po ciąży rożne maści i tabletki nie pomagają muszę znaleźć na nie inne rozwiązanie. Bardzo proszę o pomoc i radę?
Kojarzę, że na Wawelskiej jest Klinika flebologii, jak inne środku i Ciebie zawiodły to dobrze się umówić do specjalisty. Opinie w googlach mają dobre, zajrzyj na ich stronkę to na pewno znajdziesz info jakie Cię interesuje. Chyba problemy żylne to coraz więcej osób dotykają, w mojej rodzinie to prawie wszyscy mają żylaki.
Korzystałaś z ich pomocy? Ja mam problemy z zylakami na nogach. Chciałabym sie poddać zabiegom takim bez inwazyjnym, zeby nie została zadna blizna i je zlikiwdować? Czytałam ze Klinika oferuje diagnostykę USG Doppler na czym polega ten zabieg?donatka pisze:Kojarzę, że na Wawelskiej jest Klinika flebologii, jak inne środku i Ciebie zawiodły to dobrze się umówić do specjalisty. Opinie w googlach mają dobre, zajrzyj na ich stronkę to na pewno znajdziesz info jakie Cię interesuje. Chyba problemy żylne to coraz więcej osób dotykają, w mojej rodzinie to prawie wszyscy mają żylaki.