żona się związała emocjonalnie z innym facetem
żona się związała emocjonalnie z innym facetem
Witam. Jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję że jakieś kobiece spojrzenie pozwoli mi inaczej spojrzeć na tą sprawę.
Jesteśmy małżeństwem 6 lat mamy 6 letniego syna.Od 5 miesięcy zauważyłem że w życiu mojej żony pojawił się jakiś Facet , z obserwacji wnioskuje że na pewno jest związana z nim emocjonalnie.Bardzo dużo smsów wiem tylko o jednym miesiącu ponieważ zaraz po rachunku na którym widniało 500 sms żona założyła drugi numer na którym smsują za darmo i dzwoni więc tak naprawdę nie mam ogólnie wglądu do tego.Wspólne wyjścia na dyskoteki, spotkania prywatne prawdopodobnie też.Gdzie w tym wszystkim jestem ja: Niestety tak naprawdę w tygodniu jesteśmy oddzielnie ja żona przychodzi z pacy ja wychodzę do pracy i tak od 5 lat<--Sytuację mamy taką ponieważ nie ma nam kto pomóc w opiece nad dzieckiem więc w dzień na mojej głowie jest opieka nad synem po południu moja żona się opiekuję, syn chodzi do przedszkola więc tak naprawdę ja mam dzień do dyspozycji . Więc nasze życie się podzieliło na schemat JA: Zarządzanie domem(obiad,zakupy,finanse,sprzątanie) + Syn ( zawieźć przywieź z przedszkola+zajęcia dodatkowe) Moja żona : opieka w tygodniu nad dzieckiem - weekend ma czas dla siebie.Niestety już nie ma czasu gdzie spędzamy razem.Moja małżonka od jakiegoś roku co sobota wychodzi się pobawić w niedziele czasem też umyka albo odpoczywa.Tak naprawdę jestem spokojnym facetem od 7 lat nie piłem nawet piwa jednego więc z alkoholem jestem na nie i nie pale staram się nie awanturować , chodź ostatnio żona skarżyła że psychicznie ją wykańczam czepiając się o jej kolegę.Ale taka jest prawda cały czas jestem niespokojny , i nie mogę o tym przestać myśleć, niby zapewnia mnie że ona nie będzie mnie zamieniać na kogoś innego bo może się trafić ktoś gorszy.Ale jednak uważa że w naszym małżeństwie nie czuje się kobietą, czego to może być wina? Tak naprawdę to rzeczywiście nie potrafię się odnaleźć , wyszedłem z domu gdzie było 2 alkoholików i czuje się poprostu gorszy.Nawet od niej .Jestem nie zaradny chodź naprawdę się uczę i staram się nie zawodzić. Dużo mógłbym jeszcze napisać ale zmierzając do końca....Moja ciocia zaproponowała wyjazd na 3 dni 4 dziewczynny zostało wszystko zapłacone jedna osoba się wycofała , moja żona zaproponowała że znajdzie kogoś i znalazła tego gościa jak ja mam się do tego od nieść?? na samą myśl że będą razem w pokoju mnie odrzuca?? a gdzie ta prywatność intymna?? druga rzecz została zaproszona przez niego na wesele? i pytała czy nie mam nic przeciwko?mam wiele ale i tak nie mam nic do gadania bo wiem że pójdzie. nie umiem się postawić nie umiem odejść jak ma poradzić sobie z tym? czy jest możliwość taka przyjaźń między kobietą a mężczyzną?
Jesteśmy małżeństwem 6 lat mamy 6 letniego syna.Od 5 miesięcy zauważyłem że w życiu mojej żony pojawił się jakiś Facet , z obserwacji wnioskuje że na pewno jest związana z nim emocjonalnie.Bardzo dużo smsów wiem tylko o jednym miesiącu ponieważ zaraz po rachunku na którym widniało 500 sms żona założyła drugi numer na którym smsują za darmo i dzwoni więc tak naprawdę nie mam ogólnie wglądu do tego.Wspólne wyjścia na dyskoteki, spotkania prywatne prawdopodobnie też.Gdzie w tym wszystkim jestem ja: Niestety tak naprawdę w tygodniu jesteśmy oddzielnie ja żona przychodzi z pacy ja wychodzę do pracy i tak od 5 lat<--Sytuację mamy taką ponieważ nie ma nam kto pomóc w opiece nad dzieckiem więc w dzień na mojej głowie jest opieka nad synem po południu moja żona się opiekuję, syn chodzi do przedszkola więc tak naprawdę ja mam dzień do dyspozycji . Więc nasze życie się podzieliło na schemat JA: Zarządzanie domem(obiad,zakupy,finanse,sprzątanie) + Syn ( zawieźć przywieź z przedszkola+zajęcia dodatkowe) Moja żona : opieka w tygodniu nad dzieckiem - weekend ma czas dla siebie.Niestety już nie ma czasu gdzie spędzamy razem.Moja małżonka od jakiegoś roku co sobota wychodzi się pobawić w niedziele czasem też umyka albo odpoczywa.Tak naprawdę jestem spokojnym facetem od 7 lat nie piłem nawet piwa jednego więc z alkoholem jestem na nie i nie pale staram się nie awanturować , chodź ostatnio żona skarżyła że psychicznie ją wykańczam czepiając się o jej kolegę.Ale taka jest prawda cały czas jestem niespokojny , i nie mogę o tym przestać myśleć, niby zapewnia mnie że ona nie będzie mnie zamieniać na kogoś innego bo może się trafić ktoś gorszy.Ale jednak uważa że w naszym małżeństwie nie czuje się kobietą, czego to może być wina? Tak naprawdę to rzeczywiście nie potrafię się odnaleźć , wyszedłem z domu gdzie było 2 alkoholików i czuje się poprostu gorszy.Nawet od niej .Jestem nie zaradny chodź naprawdę się uczę i staram się nie zawodzić. Dużo mógłbym jeszcze napisać ale zmierzając do końca....Moja ciocia zaproponowała wyjazd na 3 dni 4 dziewczynny zostało wszystko zapłacone jedna osoba się wycofała , moja żona zaproponowała że znajdzie kogoś i znalazła tego gościa jak ja mam się do tego od nieść?? na samą myśl że będą razem w pokoju mnie odrzuca?? a gdzie ta prywatność intymna?? druga rzecz została zaproszona przez niego na wesele? i pytała czy nie mam nic przeciwko?mam wiele ale i tak nie mam nic do gadania bo wiem że pójdzie. nie umiem się postawić nie umiem odejść jak ma poradzić sobie z tym? czy jest możliwość taka przyjaźń między kobietą a mężczyzną?
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: żona się związała emocjonalnie z innym facetem
dla mnie to nie jest przyjazn . Wiesz jak piszesz ze codziennie sie mijacie pracujecie na zmiany , a przezto ona nie czuje sie kobieta . Przypuszczam ze chodzi o sprawy damsko meskie a on ja zaspakaja . Ja bym pomyslała o powaznej rozmowie
Nie chcę Cię martwić ale to raczej nie jest zwykła przyjaźń... Ela ma rację, porozmawiaj z żoną otwarcie, powiedz jej co czujesz i jak się czujesz, co o tym wszystkim sądzisz. Masz prawo wiedzieć co się dzieje w waszym małżeństwie.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
na szczerosc zasługuje kazda osoba
wiele razy rozmawialiśmy , nasze rozmowy się kończą tak samo ''nie ma pewności co dalej'' , ostatnio usłyszałem że jestem jej najlepszym przyjacielem i takie jest właśnie nasze małżeństwo - ogromna przyjaźń. Dostałem z jej strony dużo twierdzeń że przez tyle lat ja zawodziłem że nie jestem w stanie tego odbudować w 3 miesiące .Co do mojej pracy mam możliwość zmiany ale ona nie chcę przyzwyczaiła się i jest jej dobrze, w innym przypadku nasze życie zostało by odwrócone o 180 stopni i nie wiadomo czy na lepsze.Tak chociaż syn ma pewność że zawsze jest rodzic który będzie w razie czego. czasem mam wrażenie że oboje czekamy aż któreś z nas odejdzie:/ a jak myślicie może powinnienem się spotkać z tym gościem i zobaczyć może rzeczywiście jest spoko kolega? ale na wesele czym on się kieruje? stawiam że moja małżonka daje mu jakieś sygnały że może sobie pozwolić w ostateczności nie wie że ma męża (chodź podobno wie)
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
kochanka ma na boku . a małzenstwo to stabilizacja . a ze jestes spokojny i baby nieprzegonisz to robi co chce . I to Ciebie traktuje własnie jak przyjaciela , anie jak najwazniejsza osobe w swoim zyciu . A ty nie pozwol sobie na take traktowanie bo nie jestes jej niweolnikiem czy do sprzatania i dbania o dom
-
kropeczka20
Ją bym na Twoim miejscu nie puściła Twojej żony na wesele z nim. Spróbuj z nią szczerze porozmawiać, a jeśli nic to nie da.. To poprostu spotkaj się z tym jej kolega.. I dowiedz się od niego prawdy, co ich łączy.. Życzę powodzenia.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Tylko ze tu widac na odleglosc pachnie zdrada
elzbieta45 pisze:kochanka ma na boku . a małzenstwo to stabilizacja . a ze jestes spokojny i baby nieprzegonisz to robi co chce . I to Ciebie traktuje własnie jak przyjaciela , anie jak najwazniejsza osobe w swoim zyciu . A ty nie pozwol sobie na take traktowanie bo nie jestes jej niweolnikiem czy do sprzatania i dbania o dom
wiesz co z tym kochankiem to wydaje mi się za dużo ale pewnie przywiązanie emocjonalne jest ogromne(czy to jak kochanek??) no dobrze a jak rzeczywiście ona uważa że między nami nie ma i nie będzie uczucia czy tak można funkcjonować w związku? ona twierdzi że do śmierci można być razem jako przyjaciele którzy są do siebie przywiązani jeśli chodzi o sexs to też się odbywa tylko pytanie czy to seks z potrzeby natury czy z uczucia??chyba to pierwsze.
-
kropeczka20
Nie no proszę Cię i ty piszesz spokojnie, że twoja żona uprawia sobie sex z innym facetem! Czy ty ją wogóle kochasz?! Mój gdyby się dowiedział, że go jak bym zdradziła to bym miała zadyme i odszedł by! Jesteś za dobry dla swojej żony i ona sobie robi co jej się żywnie podoba bo jej na to pozwalasz! Ona będzie na Ciebie krzyczeć ile wlezie a ty nic nie zrobisz. Postaw się jej bo zobaczysz, że twoje zachowanie dojdzie do rozpadu. Weź się w gasc i weź się za żonę.
-
kropeczka20
muszę cię przeprosić bo źle przeczytałam i myślałam, że napisałeś , że twoja żona uprawia sex z innym facetem. Z góry przepraszam.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
małzenstwo to troche inna definicja .
Wiesz ja jakbym wiedziala ze moj mezczyzna ma przyjaciólke ktora jest wazniejsza niz ja . To niestety nasze drogi musiały by sie rozstac bo w małzenstwie nie mozna tak zyc do smierci jako przyjaciel . To ja jako połowka powinnam byc najwazniejsza a nie jakas kolezanka .
No ale jak tak myslisz to tez tak moze byc . Skoro tobie jest tak dobrze , niechcesz z tym nic zrobic zmienic . Meza , zone powinno sie dazyc tym jedynym uczuciem te miłoscia . sam mowisz ze ona nie ma czasu dla Ciebie wogole .
Wiesz gdybym ja sie tak mijała z moim mezem bo mamy taka prace to w wekent niechcialabym spedzac z klezankami kolegami , ale tylko z moja połoweczka abysmy razem ten czas spedzali
Wiesz ja jakbym wiedziala ze moj mezczyzna ma przyjaciólke ktora jest wazniejsza niz ja . To niestety nasze drogi musiały by sie rozstac bo w małzenstwie nie mozna tak zyc do smierci jako przyjaciel . To ja jako połowka powinnam byc najwazniejsza a nie jakas kolezanka .
No ale jak tak myslisz to tez tak moze byc . Skoro tobie jest tak dobrze , niechcesz z tym nic zrobic zmienic . Meza , zone powinno sie dazyc tym jedynym uczuciem te miłoscia . sam mowisz ze ona nie ma czasu dla Ciebie wogole .
Wiesz gdybym ja sie tak mijała z moim mezem bo mamy taka prace to w wekent niechcialabym spedzac z klezankami kolegami , ale tylko z moja połoweczka abysmy razem ten czas spedzali
Dla mnie jeżeli w związek wkrada się trzecia osoba to sygnał że coś jest nie tak.
bo właśnie chodzi o to że jest nie tak, a ja nie potrafię sobie z tym poradzić . piszecie weź się w garść ale ja nie potrafię, nie wiem od czego zacząć .moja żona lubi takie życie a ja bym najlepiej odszedł bo czuję się oszukany...nie potrafię nie mam podstaw do rozwodu i szkoda mi dzieciaka a jak myślę że ma mieć innego tatusia to już wogóle wymiękam.ktoś mnie kiedyś nazwał ;'' dupa wołowa'' . i to się sprawdza. pozdrawiam was i dziękuje za zainteresowanie. zajrzę jutro.
-
kropeczka20
przepraszam, ale ktoś miał rację. Jesteś dupa wołowa! Złap ta żonę za bety i potrzasnij nią trochę. Bo dajesz robić z siebie konia i sam na to pozwalasz.
Niestety tak samo zdradzają kobiety jak i mężczyźni, skoro piszesz że to tylko przyjaźń może zaoferuje swojej żonie przyjaźń z tobą. Zacznij z nią rozmawiać na inne tematy niż przydomowe bo może w wasz związek wkradła się monotonia i warto by było zafundować sobie wraz z żoną jakiś wspólny wypad bez dziecka.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Wiesz tego musza chciec dwie strony , a moze ona taki ptasze ze potrzebuje własnie taka dupe wołowa w domu . Bo sie nie odezwie no nie odezwie sie nic nie powie wszystko mu odpowiadfa .
Ja bym staneła na wysokosci zadania i ostro albo rodzina i robia oboje tak aby było dobrze albo dowidzenia laleczko
Ja bym staneła na wysokosci zadania i ostro albo rodzina i robia oboje tak aby było dobrze albo dowidzenia laleczko
Może właśnie dlatego, że jesteś "dupą wołową" żona ucieka do innego. Spróbuj jej pokazać, że tak nie jest, pokaż że jesteś mężczyzną i masz swoje wartości, bo z tego co tu czytam to w jej oczach raczej blado wypadasz. Spójrz w lustro. Wydajesz się być dobrym człowiekiem, nikt nie zasługuje na takie traktowanie ze strony partnera. Ona bawi się z innym facetem a Ty nie reagujesz? Proszę Cię, chłopie... REAGUJ jakoś a nie kulisz po sobie ogon i dajesz jej wolną rękę. Jeśli uczucie do niej się wypala to postaw na swoim i weźcie ten rozwód, układajcie sobie życie osobno. Wiem, że najgorzej jest wytłumaczyć dziecku co dzieje się między tatusiem a mamusią, ale musisz coś zrobić ze swoim życiem.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Reaguj nie daj sie tak wykozystywac i rogow sobie doprawiac . Bo zostaniesz rogaczem . Wiesz chce zona zwiazku nowego to sie rozwiedz bo dziecko tez niebedzie szczesliwe w takim zwiazku gdzie niema miłosci 
dokładnie tak, poza tym to chodzi jeszcze o szacunek do samego siebie. nie zrobiłeś nic złego, a zachowanie zony powoduje, że coraz mniej w siebie wierzysz... Wykonaj jakieś bardziej stanowcze ruchy, pogadaj z nią, powiedz, że albo ty, albo on, bo na razie żona widzi, że może mieć jednego i drugiego i zwyczajnie, z wygody, sama ciebie nie opuści.
jej wyjazdy z tym gościem to dla mnie już temat nie do ogarnięcia. nie wyobrażam sobie takiego układu w żadnym normalnym związku. partnerstwo partnerstwem, ale to już przesada.
jej wyjazdy z tym gościem to dla mnie już temat nie do ogarnięcia. nie wyobrażam sobie takiego układu w żadnym normalnym związku. partnerstwo partnerstwem, ale to już przesada.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ja sobie tez tego nie wyobrazam zeby byc az tak dac sie wykozystywac gdzie jest jej przysiega . chce sie szlajac to niech weznie rozwod i wtedy szlaja
Na jej zachowanie brak słów.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
mi tez brak slow . bo pierwszy raz w zyciu spotkałam sie na takie zachowanie meza ktory akceptuje wyskoki swej zony i nie wie co z tym zrobic . ja wywaliłabym ja zaraz i na pozegnanie powiedziala baj baj

-
GarbatyZenek
- Miła Kobietka
im szybciej ją kopniesz w tyłek tym lepiej dla Ciebie, szkoda życia.