Zatrute wyrzuty
Zatrute wyrzuty
Mam 17 lat jestem tu nowa. Od 2 lat jestem w związku z chłopakiem 20 letnim, i od 2 miesięcy współżyjemy. Jednakże ostatnio nalegał żebym brała tabletki. Ukradłam mojej siostrze starszej tabulki, stwierdziłam że jeśli ona nie zgrubła po nich to ja też nie zgrubne. Jednakże stres związany z tym oszustwem podsunął mi niedojrzały pomysł. Pierwszą tabletkę wzięłam w pierwszy dzień okresu, czułam się fatalnie zwymiotowałam, następnego dnia nie wzięłam za to wzięłam po stosunku płciowym, i kolejnego dnia gdy widziałam się z chłopakiem wzięłam przed stosunkiem. A na szósty dzień spuścił się we mnie a ja nie wzięłam nic...Przez cały miesiąc miałam krwawienia, ale teraz ono nadal się nie skończyło. Okres czy nie wiem jak to nazwać, te plamienia obecnie są brunatne, dosłownie brunatne !. Przestraszyłam się spytałam starszej koleżanki powiedziała mi ze zachowałam się jak gówniara, że skaleczyłam swój organizm takimi dawkami hormonów, że za seks się zabiera gdy się jest odpowiedzialnym zgadzam się z tym wszystkim. ŻAŁUJE !!! i boję się że mogę być w ciąży, ponieważ przeczytałam że te krwawienia są oznaką iż "jajeczko" umiejscowiło się tam gdzie powinno. Jestem w totalnym szoku, naważyłam piwa ale nie chcę go wypić, prędzej się powieszę...Błagam nie krytykujcie, wiem że zachowałam się jak gówniara.
Re: Zatrute wyrzuty
No tak tabletki źle wzięte ale to nie powód odrazu że w ciąży jesteś zrób test i koniecznie idź do ginekologa. Nie musisz przeciesz nikomu mówić, że idziesz.
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
J. Carroll
Wstydzę się...i boje się kupić test, bo jeśli dwie kreseczki to siedzę i bekam. Może panikuję, ale co ja powiem ginekologowi , okrzyczy mnie to pewne
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ale uspokoisz się gdy skorzystasz z porady ginekologa i to on ci zapisze odpowiednie tabletki
ginekolog może cię jedynie pouczyć jak tabletki stosować i napewno nie będzie krzyczeć nie jesteś dzieckiem przestań. Test możesz kupić w większym mieście gdzie nikt cie nie zna i bez wstydu. A jeśli jesteś w ciąży no to i tak prędzej czy później się o tym do wiesz a dla dobra dziecka lepiej wcześniej...
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
J. Carroll
Tak, jesteś nieodpowiedzialna i niemądra. Czym prędzej leć do ginekologa i zastanów się czy chcesz brać w ogóle jakiekolwiek tabletki.
Czy chcesz je wypić czy nie, to i tak będziesz do tego zmuszona. Za błędy się płaci, jedno dobre to, że być może wyciągniesz z nich jakieś sensowne wnioski na przyszłość.
Życzę więcej rozumu na przyszłość i mądrych decyzji.
Czy chcesz je wypić czy nie, to i tak będziesz do tego zmuszona. Za błędy się płaci, jedno dobre to, że być może wyciągniesz z nich jakieś sensowne wnioski na przyszłość.
Życzę więcej rozumu na przyszłość i mądrych decyzji.
Te krwawienia to wcale nie oznaka ciąży, nie wiem gdzie takie głupoty wyczytałaś ale pisał to ktoś bardzo niedoświadczony. Tak może reagować organizm na zmiany jakie zaszły pod wpływem zażywania hormonów. A żeby je zażywać najpierw trzeba porobić podstawowe badania które zleci lekarz gin. i dopiero przepisze tabletki. Hormony to nie żarty, możesz sobie dużą krzywdę wyrządzić biorąc je na własną ręke.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
Basia1994
Dziewczyno co to sobole za postawa żeby facet cię namawiał na szkodzenie sobie ? Przecież można się kochać w bezpłodne dni, ale założę się ze nawet nie wiesz o czym mowię. Posłuchaj rady starszych koleżanek i udaj się do ginekologa, skoro się nie balas brać tabletek to tym bardziej miej odwagę iść do specjalisty.