Zapuszczanie włosów

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
monika1124
Jestem tu nowa :)

Re: Zapuszczanie włosów

Post autor: monika1124 »

MASECZKA MLECZNA DO WŁOSÓW! naprawdę pomaga, odbudowała mi włosy w miesiąc.
Kupicie ją w hurtowniach fryzjerskich, kosztuje okolo 20 zl!!!! i doddam ze starcza na pół roku!
Mi też było trudno uwieżyc dopóki moja fryzjerka nie pokazała mi tego na własne oczy!
http://www.wladyslawowo-polecam.pl
Cute_5
Miła Kobietka

Post autor: Cute_5 »

Mi bardzo pomogła wcierka Jantar i belissa :).
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

a w moim przypadku najlepiej działa olejek rycynowy. raz w tygodniu robię sobie maseczkę z olejku rycynowego, zoltek jaj i nakladam na glowe, zawiazujac ją folia na ok 45min do godziny. potem zmywam wszystko i myje glowe szamponem. polecam! ostatnio zaczęłam smarować też brwi i czuję, że robią sie gęstsze :)
rekojto

Post autor: rekojto »

Witam, jeśli chcesz najwięcej dowiedzieć się o przedłużaniu włosów to polecam wybrać się na konsultację dotyczącą przedłużenia włosów. Wtedy bezpośrednio od fryzjerki dowiesz się jakie metody przedłużenia włosów są dla Twoich włosów dobre i wskazane - nie każdej z nas odpowiadają microringi! Wszystko zależy od Twoich włosów naturalnych - grubości, gęstości i kondycji! Wiem, że Klinika Włosów Beauty for You w Krakowie oferuje takie konsultacje bezpłatnie. Ja byłam u nich się dowiedzieć co mogę i ile to kosztuje. Metod przedłużania jest mnóstwo! Warto poznać wszystkie i wtedy dopiero podjąć decyzję.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Ja co prawda próbowałam kilku specyfików które miały na celu przyspieszenie porostu włosów,ale niestety to w praktyce zupełnie nic nie dało. Obawiam się,ze akurat tutaj żaden preparat nie okaże się skuteczny i trzeba po prostu przeczekać.
Awatar użytkownika
Violet
Miła Kobietka

Post autor: Violet »

Ja miałam problem z wypadaniem włosów. Po ciąży prawie łysa byłam, więc kupiłam sobie ampułki na porost włosów Dercos Neogenic. Kurację stosowałam przez 3 miesiące i powiem wam, że już w trakcie kuracji pojawiło mi się mnóstwo takich baby hair. Na pewno jest to trochę uciążliwe, jak wszędzie sterczą małe włoski, ale cieszę się, że będę mieć więcej włosów. Zdecydowanie opłacało się zainwestować w tą kurację.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Jak mówisz że te ampułki takie dobre to może i ja bym spróbowała
Wypadają mi i widzę że coraz mniej moich wlosow. Nie widzę by nowe rosły, niestety ...;/
A spróbować warto by pobudzić cebulki, i wzrost włosów
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Kucze ja to garściami teraz wyjmuję te włosy, boję się, że zostanę łysa... coś strasznego... może i ja zacznę tą kurację :?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Melania Si
Miła Kobietka

Post autor: Melania Si »

Polecałam już wcierkę/odżywkę JANTAR firmy Farmona. W zestawie jest też szampon i mgiełka nawilżająca. Naprawdę spróbujcie tej odżywki. To jedyny produkt, który rzeczywiście coś zdziałał na mojej głowie! Brałam różne tabletki, toniki na porost włosów i nie widziałam żadnych rezultatów, dopóki nie zaczęłam stosować tego Jantaru. Polecam go, bo naprawdę mi pomógł. Mija już piąty miesiąc odkąd go stosuję, prawie codziennie, i efekty są takie, że włosy mi zgęstniały (przez baby hair), rosną szybciej niż zwykle i odżyły. Na wypadające włosy jest doskonały! Po miesiącu można już zauważyć zmianę. Jantar można kupić na allegro, samą wcierkę albo cały zestaw. Jak jesteście ze Śląska, to polecam perfumerię Millor - tam można zakupić cały zestaw za ok. 20 zł :)

Poczytajcie sobie w necie o tym Jantarze. Ja się skusiłam i nie żałuję. Za niewielkie pieniądze udało mi się uratować moje włosy.
Dum spiro, spero...
Jola Jolanta

Post autor: Jola Jolanta »

Brunecia ja zamiast oleju rycynowego stosuje naftę kosmetyczną , też daję dobre efekty, dodatkowo łykam jeszcze vitapil by wzmocnić cebulki od wewnątrz
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Melania Si a gdzie jeszcze można to kupić ?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
tumisa

Post autor: tumisa »

chyba cierpliwość może tylko pomóc ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Tumisia, wydaje mi się że jednak czasem trzeba się wspomóc
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Przyznaję odżywka Jantar jest dobra, aktualnie też używam. Można kupić w aptece cena ok 12 zł. Zaś Mgiełka jest dobra latem gdy włosy są narażone na szkodliwe działanie promieni UV
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Polecam także wzmocnić swoje włosy i stopniowo odbudować ich strukturę za pomocą olejku arganowego,nie jest drogi a za to skuteczny,na początek będzie w sam raz.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Polecam masaż skóry głowy gorącymi olejkami. To sposób na pobudzenie mieszków włosowych, dzięki czemu włosy rosną szybciej. Dieta też ma tutaj znaczenie. Spożywając dużo produktów bogatych w proteiny zauważysz dużą różnicę w prędkości wzrostu włosów, ale również w ich wyglądzie.
Jola Jolanta

Post autor: Jola Jolanta »

Dla moich włosów nie wskazane jest nakładanie olejków bezpośrednio na skalp głowy, na włosy ok ale nie na skórę - wtedy obserwuję pogorszenie stanu włosów. Przeczytałam że jeżeli ktoś stosuje suplementacje to warto wybierać preparaty z bambusem który jest pięć razy bardziej bogatszy w krzem niz skrzyp
Awatar użytkownika
bajadera

Post autor: bajadera »

Masaż głowy olejkami, ale i po całej długości możesz je smarować :)
Awatar użytkownika
ewka116

Post autor: ewka116 »

lagenko, a nie działały u ciebie wcierki? jantar, kozieradka?
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Dziewczyny, a ja mam pytanie o ten Dercos Neogenic. Jak to dokładniej działa? Czy warto używać razem z szamponem?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Agatka, masz ampułki i aplikator, raz dziennie dajesz na mokre lub suche włosy.
Zawarte w nim składniki (jak to profesjonalnie brzmi ;) ) pobudzają cebulki włosa do wzrostu.
Natomiast czy warto używać i jedno i drugi. Pewnie tak, zazwyczaj "komplety" lepiej działają
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

a takie faktycznie widoczne efekty kiedy mogą być? Zauważyłam, ze po ciąży dosłownie łysieje, z tego, co zostaje na szczotce po rozczesaniu włosów czy w brodziku po myciu, to dywan można zrobić :/
kies
Fajna Kobietka

Post autor: kies »

To jest kuracja 3 miesięczna i w tym czasie już pojawia się sporo nowych włosów, efekt jest widoczny, dobrze jest wesprzeć ampułki szamponem z tej serii. No, ale to wszystko też zależy od predyspozycji organizmu.
Tusia

Post autor: Tusia »

Myślę, że dużo daje kwestia wmasowywania, skóra jest wtedy dodatkowo pobudzona. I to raz dziennnie codziennie przez te 3 miesiące, tak ?
sandra23

Post autor: sandra23 »

Właśnie zapuszczam włosy. Proces długotrwały ale całe szczęście widzę rezultaty. Po fryzurze na chłopaka już mam włoski sięgające za szyję. Codziennie stosuję jantar i masaż głowy - 1/2 razy w tygodniu maska + olejowanie na skalp i na długości. Zmieniłam też mycie na szampony dla dzieci + raz w tygodniu coś mocnego, przy każdym myciu odżywki. Włosy są zdrowe i widać różnicę.
ODPOWIEDZ