Zapalenie grzybicze pochwy

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
pstro

Re: Zapalenie grzybicze pochwy

Post autor: pstro »

Raczej kiepska reklama ;)
jagoda

Post autor: jagoda »

wystarczy iść do lekarza i zrobić cytologie ;D
ede3

Post autor: ede3 »

Grzybica pochwy moze zrobić się od antybiotyków. Dlatego zawsze powinno brać sie zawsze jakies osłonowe typu lakcid itp....
agulka

Post autor: agulka »

to fakt że przy antybiotyku kobieta łatwo może dostać infekcji intymnej-najczęściej grzybicy, ale lakcid chroni jelita i układ pokarmowy, czyli apobignie biegunce przy antyb, a ochronnie również na okolice inymne powinno się brać probiotyki kobiece doustnie np.provag, albo dopochwowo-lactovaginal.Ten pierwszy można już z antybiotykiem, ten drugi po skończeniu antybiotyku.
ABCbielizny

Post autor: ABCbielizny »

To częsta przypadłość u kobiet. Wystarczy pójść na badania do ginekologa,czasem przepisuje antybiotyk,a czasem zwykłe tabletki. Z reguły da się od razu zauważyć,ponieważ pochwa swędzi lub piecze.
nina19

Post autor: nina19 »

Do lekarza. Nie ma innej rady.
SandraCH
Jestem tu nowa :)

Post autor: SandraCH »

A czy mogę troszkę się podleczyć żelem multi gyn? wolę na własną ręke żadnych globulek bez porozumienia z lekarzem nie stosowac.
Awatar użytkownika
na każdy temat
Jestem tu nowa :)

Post autor: na każdy temat »

do lekarza, przyczyn może być wiele
ODPOWIEDZ