no dobrze, ale czasami zdarza się, że np. nie masz wszystkiego pod ręką albo nie możesz stać nad garnkiem i co chwila pilnować i mieszać, i dokładać, itd. Wtedy przydaje się coś takiego co pozwala Ci na wrzucenie wszystkiego do garnka czy tam na patelnię, jak kto woliPrimrose36 pisze:Ja nie korzystam z półproduktów, gotowych sosów, etc, bez tego tez można zrobić szybko obiad. Np. makaron z łososiem - małe kawalki łososia na minutkę, dwie wrzucamy na osolony wrzatek, tak się szybko gotują i sa pyszne nie suche wtedy, potem doprawiam koperkiem, pieprzem, można trochę oleju, mieszam z makaronem, do tego jakies warzywko np brokuły i pyszny szybko obiad gotowy!
Albo zwykłe spaghetti, wystarczy karton z przetartymi pomidorami, cebulka, czosnek, mięso mielone, jakieś przyprawy.... naprawde duzo czasu to nie zajmuje a jest zdrowsze niż "gotowce".
Zamówienia przez internet -sposób na szybki obiad ?
Re: Sposób na szybki obiad ?
dajesz zawartość saszetki (makaron i sos-proszek) na patelnię dodajesz wody i mieszasz.linka_91 pisze:
Właśnie o to samo miałam zapytaćA jak się go przygotowuje?
W wersji szpinakowej potem dajesz szpinak i po 5 min łososia i pod koniec wlewasz śmietanę - gotowe !
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
-
ence
wolę z wodydzo pisze:Ja robię jeszcze szybciej obiad.
Kupuję pierogi w sklepie, wkładam do mikrofali na 2min i obiad gotowy
-
ence
łosoś z wody jest okropny, bez smaku.Primrose36 pisze:Ja nie korzystam z półproduktów, gotowych sosów, etc, bez tego tez można zrobić szybko obiad. Np. makaron z łososiem - małe kawalki łososia na minutkę, dwie wrzucamy na osolony wrzatek, tak się szybko gotują i sa pyszne nie suche wtedy, potem doprawiam koperkiem, pieprzem, można trochę oleju, mieszam z makaronem, do tego jakies warzywko np brokuły i pyszny szybko obiad gotowy!
Albo zwykłe spaghetti, wystarczy karton z przetartymi pomidorami, cebulka, czosnek, mięso mielone, jakieś przyprawy.... naprawde duzo czasu to nie zajmuje a jest zdrowsze niż "gotowce".
-
ence
pewnie, że tak. Czytamy etykiety i nikt byle czego do paczki nam nie włoży, żaden szanujący się producent.linka_91 pisze: no dobrze, ale czasami zdarza się, że np. nie masz wszystkiego pod ręką albo nie możesz stać nad garnkiem i co chwila pilnować i mieszać, i dokładać, itd. Wtedy przydaje się coś takiego co pozwala Ci na wrzucenie wszystkiego do garnka czy tam na patelnię, jak kto woliNie mam na myśli tego, żeby codziennie jeść gotowe potrawy z papierka, ale co jakiś czas nie zaszkodzi. Poza tym chyba już minęły czasy gdzie gotowce stanowiły samo zło i pełno chemii
łatwiznavpresto pisze: dajesz zawartość saszetki (makaron i sos-proszek) na patelnię dodajesz wody i mieszasz.
W wersji szpinakowej potem dajesz szpinak i po 5 min łososia i pod koniec wlewasz śmietanę - gotowe !
Dokładnie tak, chyba, że producent chce szybko zniknąć z rynkuence pisze:pewnie, że tak. Czytamy etykiety i nikt byle czego do paczki nam nie włoży, żaden szanujący się producent.linka_91 pisze: no dobrze, ale czasami zdarza się, że np. nie masz wszystkiego pod ręką albo nie możesz stać nad garnkiem i co chwila pilnować i mieszać, i dokładać, itd. Wtedy przydaje się coś takiego co pozwala Ci na wrzucenie wszystkiego do garnka czy tam na patelnię, jak kto woliNie mam na myśli tego, żeby codziennie jeść gotowe potrawy z papierka, ale co jakiś czas nie zaszkodzi. Poza tym chyba już minęły czasy gdzie gotowce stanowiły samo zło i pełno chemii
-
fiksi
tak naprawdę nie wiesz co jest w środku jak sama tego nie robiszdzo pisze:ale to są pierogi domowej roboty więc w czym są gorsze od takich które sama bym lepiła ?
-
fiksi
pomysł z łososie fajny, ale brakuje sosuPrimrose36 pisze:Ja nie korzystam z półproduktów, gotowych sosów, etc, bez tego tez można zrobić szybko obiad. Np. makaron z łososiem - małe kawalki łososia na minutkę, dwie wrzucamy na osolony wrzatek, tak się szybko gotują i sa pyszne nie suche wtedy, potem doprawiam koperkiem, pieprzem, można trochę oleju, mieszam z makaronem, do tego jakies warzywko np brokuły i pyszny szybko obiad gotowy!
-
fiksi
to prawda, teraz nawet gotowce maja inny skład, poza tym warto czytać etykiety i wszystko będzie jasnelinka_91 pisze:no dobrze, ale czasami zdarza się, że np. nie masz wszystkiego pod ręką albo nie możesz stać nad garnkiem i co chwila pilnować i mieszać, i dokładać, itd. Wtedy przydaje się coś takiego co pozwala Ci na wrzucenie wszystkiego do garnka czy tam na patelnię, jak kto woliPrimrose36 pisze:Ja nie korzystam z półproduktów, gotowych sosów, etc, bez tego tez można zrobić szybko obiad. Np. makaron z łososiem - małe kawalki łososia na minutkę, dwie wrzucamy na osolony wrzatek, tak się szybko gotują i sa pyszne nie suche wtedy, potem doprawiam koperkiem, pieprzem, można trochę oleju, mieszam z makaronem, do tego jakies warzywko np brokuły i pyszny szybko obiad gotowy!
Albo zwykłe spaghetti, wystarczy karton z przetartymi pomidorami, cebulka, czosnek, mięso mielone, jakieś przyprawy.... naprawde duzo czasu to nie zajmuje a jest zdrowsze niż "gotowce".Nie mam na myśli tego, żeby codziennie jeść gotowe potrawy z papierka, ale co jakiś czas nie zaszkodzi. Poza tym chyba już minęły czasy gdzie gotowce stanowiły samo zło i pełno chemii
Jesteśmy bardziej świadomi jako społeczeństwoence pisze: pewnie, że tak. Czytamy etykiety i nikt byle czego do paczki nam nie włoży, żaden szanujący się producent.
to daj znać jak poszłolinka_91 pisze:
łatwiznatrzeba w takim razie przetestować na domownikach
![]()
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
dawno mnie tu nie było sorki dziewczyny, ale i tak już ktoś mnie ubiegł z przepisikiem w 15 min dokładnie ja robiłam ten makaron z Lubeli, zobaczyłam na reklamie i zaraz chciałam wypróbować pyszności
Być kobietą, być kobietą......
dokładnie że tak powiem: CZYTAJMY co jemy. Ja mam małego bzika na tym punkcie, ale na moim "pół-gotowcu" jest napisane że nie ma konserwantów, glutaminianu sodu i sztucznych barwników <brawo>ence pisze:pewnie, że tak. Czytamy etykiety i nikt byle czego do paczki nam nie włoży, żaden szanujący się producent.linka_91 pisze: no dobrze, ale czasami zdarza się, że np. nie masz wszystkiego pod ręką albo nie możesz stać nad garnkiem i co chwila pilnować i mieszać, i dokładać, itd. Wtedy przydaje się coś takiego co pozwala Ci na wrzucenie wszystkiego do garnka czy tam na patelnię, jak kto woliNie mam na myśli tego, żeby codziennie jeść gotowe potrawy z papierka, ale co jakiś czas nie zaszkodzi. Poza tym chyba już minęły czasy gdzie gotowce stanowiły samo zło i pełno chemii
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Ja przyznam się szczerze, ze w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy:/ o może powinnam...
Wyszło super, wszystkim smakowało, także polecam serdecznie jak ktoś nie ma czasuvpresto pisze:to daj znać jak poszłolinka_91 pisze:
łatwiznatrzeba w takim razie przetestować na domownikach
![]()
ja ogólnie staram sie nie używać pół produktów, ale czasem cieżko...EvilGirl^^ pisze:Ja przyznam się szczerze, ze w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy:/ o może powinnam...
jednak też nie czytam.. jak nei w tym, to w innym produkcie dadzą...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Niekoniecznie, coraz więcej producentów zdaje sobie sprawdę z tego, że nie chcemy chemii w produktach i że zaczynamy czytać etykietyKayira pisze:ja ogólnie staram sie nie używać pół produktów, ale czasem cieżko...EvilGirl^^ pisze:Ja przyznam się szczerze, ze w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy:/ o może powinnam...
jednak też nie czytam.. jak nei w tym, to w innym produkcie dadzą...
Wiesz co.. niby tak.. ale widzę też, że zamiast pisać E-ileś tam piszą nazwę która nie zawsze może być dla nas zrozumiała ... 
No tak, ale to raczej nie jest zamiennikiem. W końcu polskie prawo nakazuje podawanie prawdziwych składów produktówKayira pisze:Wiesz co.. niby tak.. ale widzę też, że zamiast pisać E-ileś tam piszą nazwę która nie zawsze może być dla nas zrozumiała ...
dlatego ja wolę dodawać jak najmniej półproduktów 
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
masz racje, fajnie mieć jakiś gotowiec czy pół gotowiec, ale pododawać jeszcze coś od siebie, na pewno będzie to tez smaczniejsze
dokładnie - trzeba sobie ułatwiać - oczywiście wszystko z głową. Jak będziemy czytać etykietki to będzie ok.EvilGirl^^ pisze:masz racje, fajnie mieć jakiś gotowiec czy pół gotowiec, ale pododawać jeszcze coś od siebie, na pewno będzie to tez smaczniejsze
Trzeba sobie ułatwiać i zawsze możesz przecież dodać to, czego chceszvpresto pisze:dokładnie - trzeba sobie ułatwiać - oczywiście wszystko z głową. Jak będziemy czytać etykietki to będzie ok.EvilGirl^^ pisze:masz racje, fajnie mieć jakiś gotowiec czy pół gotowiec, ale pododawać jeszcze coś od siebie, na pewno będzie to tez smaczniejsze
Macie dziewczyny absolutną rację, ja czasem też lubię gotować, bo nie powiem sprawia mi to satysfakcję, ale egzotyczne dania właśnie zamawiam przez Foodpandę. Nigdy nie zawiodła mnie jakość jedzenia i zawsze byłam zadowolona, także warto czasem dać sobie przyjemność, zamówić, a zamiast stać przy garach to poczytać książkę albo obejrzeć serial 
-
ence
Zdecydowanie powinnaś, wiem co jemEvilGirl^^ pisze:Ja przyznam się szczerze, ze w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy:/ o może powinnam...