frytkownica
frytkownica
macie frytkownice ?
korzystacie z nich w kuchni ?
jest to warte uwagi ?
korzystacie z nich w kuchni ?
jest to warte uwagi ?
- VivienneWestwood
- Miła Kobietka
Re: frytkownica
Ja mam sitko do garnka. Dla mnie to zbędne urządzenie zajmujące miejsce 
Ja nic nie smażę na oleju, więc też dla mnie zbędny wydatek.
kiedyś mieliśy, a może dalej gdzieś się kurzy...
Nie używam bo nie smaże na oleju...
Nie używam bo nie smaże na oleju...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
tez uwazam ze smazyc we frytkownicy na jeden obiad frytki w 3 litrach oleju to ekstrawagancja
ale chodzilo mi o takie niskotluszczowe frytkownice
ale chodzilo mi o takie niskotluszczowe frytkownice
A sa wogole niskotłuszczowe frytkownice?
Najlepiej zrobic samemu frytki bez zadnego oleju w piekarniku.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
mam nie używam, strata pieniędzy
ano są, na parę łyżek oleju, i są takie beztluszczowe frytkiSerduszko86 pisze:A sa wogole niskotłuszczowe frytkownice?
a ja z piekarnika nie lubie, sa suche, dlugo to trwa, i duzo prądu żre
dlatego ja ogólnie unikam frytek.
Jak już to wolę kupić i upiec piekarniku, wtedy takie suche nie są
Jak już to wolę kupić i upiec piekarniku, wtedy takie suche nie są
Robienie frytek w piekarniku to nie to samo. Tłuszcz to przenośnik smaku więc bez oleju ciężko się obejść 
Moja poradnia - http://zomerska.pl.
Nie zgadzam się renato.zo 
wszystko zalezy od frytek, ja kupuje te z Aviko karbowane, parę kropli na blache daję rozsmarowuje i wrzycam frytki, uwierz.Wychodza pychowe a oleju ilość minimalna
wszystko zalezy od frytek, ja kupuje te z Aviko karbowane, parę kropli na blache daję rozsmarowuje i wrzycam frytki, uwierz.Wychodza pychowe a oleju ilość minimalna
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
hola hola,
mówimy o robieniu frytek z ziemniaków !!! zadne mrozone, ani kupne, tylko ziemniaki, obrac, pokroic, i tu dopiero wracamy do tematu ich przyrządzenia czyli frytkownicy
mówimy o robieniu frytek z ziemniaków !!! zadne mrozone, ani kupne, tylko ziemniaki, obrac, pokroic, i tu dopiero wracamy do tematu ich przyrządzenia czyli frytkownicy
a mrozone to nie z ziemniakow?
Nie widze tu w ogóle zadnej wzmianki o frytkach struganych własnoręcznie rudowłosa...
Nie widze tu w ogóle zadnej wzmianki o frytkach struganych własnoręcznie rudowłosa...
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Ale nawet jeżeli mówimy o frytkach robionych własnoręcznie, to i tak wolę wtedy zrobić ziemniaczki pieczone.
Odrobina oleju i zapiekać
Odrobina oleju i zapiekać
-
ence
Opłaca się włączać piekarnik dla samych fryteczek?Serduszko86 pisze:A sa wogole niskotłuszczowe frytkownice?
A co to za różnica i te i te można robić we frytkownicy nie? Tylko te mrożone są już opite raz tłuszczem, wiec nie polecam opijać ich dwa razy.rudowlosa pisze:hola hola,
no chocby to jeden z powodow dlaczego nie mrozone, dwa ze to kupne (no chyba ze smi mrozimy), trzy ze ja nie przepadam za smakiem mrozonych, uwazam tez ze sa mniej zdrowe, szczegolnie gdy kupne
- truskaweczka222
- Jestem tu nowa :)
ja nie mam frytkownicy prawde mowiac myslalam nad kupnem jej ale jak na razie to tylko marzenia teraz frytki smaze sama ale to chyba wygoda majac frtykownice wiec ....moze kiedys jak bedzie mnie stac to zainwestuje w takowy zakup
ja nie kupuje gotowych frytek
ja nie kupuje gotowych frytek
Przyjacielem jest ten,kto widzi Twoje wady a nie przestaje być Twoim przyjacielem
-
ence
Ja też jestem przeciwna mrożonym - opite fryturą. Domowe są fajne, ale kaloryczne i nieekonomiczne.
no wlasnie, wiekszosc z nas jest przeciwna kupnym frytkom, najlepiej z ziemniakow samemu zrobic
-
chiaramanzoni
- Jestem tu nowa :)
Ja często robię pieczone, w ogóle nie dodaje tłuszczu, tylko pokrojone na blache, przyprawiam i piekę
przyznam szczerze ze jeszcze ani razu nie udalo mi sie zrobic dobrych frytek w piekarniku, zawsze sa nieodpowiedniej konsystencji albo za suche albo za miekkie
-
ence
Są jeszcze frytkownice na jedną łyżkę oleju, jak wyszperałam w google. Kto z tego korzystał i może podzielić się opinią?
My nie mamy frytkownicy, jakoś zbędne.
Frytki przeważnie z piekarnika.
Frytki przeważnie z piekarnika.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
oj nie czyta sie wypowiedzi kolezanek !ence pisze:Są jeszcze frytkownice na jedną łyżkę oleju, jak wyszperałam w google. Kto z tego korzystał i może podzielić się opinią?
tez o to pytalam kilkadziesiat wpisow wczesniej