zakazana milosc

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

zakazana milosc

Post autor: sofia »

Witam. Mam klopot :( potrzebuje pomocy. Mam 30 lat. jestem z swietnym mezczyzna od 11 lat i ma on siostrzenca. Ma 16 lat. Znam go od malego dziecka ale przez kilka lat nie mialam z nim kontaktu. W sumie to jestem jakby jego ciotka. No i od kilku miesiecy regularnie z chlopakiem odwiedzamy jego siostre czyli tez i malolata. Zauwazylam jednak cos niepokojacego :( Mam wrazenie ze on nie traktuje mnie jako ciotke czy dziewczyne wujka :( duzo czasu ze mna spedzaprawi komplementy co chwile pyta czy czegos nie potrzebujewychodzac do sklepu prosi bym z nim poszlao wszystko pyta mniesiada zawsze przy mnie odgradzajac mnie od chlopakaco bym nie powiedziala zawsze dla niego mam racje i wiem wszystko najlepiej. Jest to dosc uciazliwe dla mnie i czuje sie troche skrepowana Czy to mozliwe ze on sie we mnie kocha? Dlaczego nie wybierze sobie dziewczyny w swoim wieku?
a_gatka

Re: zakazana milosc

Post autor: a_gatka »

Jeśli się z tym źle czujesz, porozmawiaj o tym ze swoim partnerem. A przede wszystkim stwórz odpowiedni dystans tak, aby młody nie miał złudzeń, że nie ma najmniejszych szans na romans z Tobą. Takie fascynacje są normalne w jego wieku, ale jeśli się je podsyca mogą prowadzić do dość przykrych historii.
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

nie robie mu zadnych zludzen,staram sie trzymac dystans,zadziej z nim rozmawiam a jesli gdzies z nim ide to zawsze towarzyszy mi partner. Czuje sie troche skrepowana ale nie chce rozmawiac o tym z partnerem bo to trudny temat a nie chce zeby malolat czul sie zawstydzony itp :(
ceem
Jestem tu nowa :)

Post autor: ceem »

Łatwo to rozwiązać. Czasem musisz być dla młodego niemiła to go zniechęcisz. No i trzymaj dystans.
spóźnia mi się okres
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Więc może trzeba zwiększyć dystans i dokładnie zacząć być aż nie miła.
Albo wziąć małolata na bok i powiedzieć mu co o tym myślisz ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Musisz mu delikatnie o tym powiedziec lub dac mu jakos to do zrozumienia.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

juz prubowalam byc nie mila ale to jak by go bardziej zacheca a najgorsze jest to,ze tymczasowo mieszkamy z siostra mojego chlpaka co idzie za tym ze i on tez tam jest. Dzis rano o 7 mialam juz na stole kawe (wie ze tak wstaje zeby pracowac) . To staje sie niezreczne poniewaz gdy jego mama go prosi by gdzies poszedl to ciagnie mniewszystko co powiem on potwierdza ze to prawda. Wczoraj wieczorem poszlam sie kapac to recznik mi przyniosl a nawet nie wiem skad wiedzialze go zapomnialam. Chyba jednak bede musiala z nim pogadac :(
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Wez go na bok i zapytaj gop wprost bo wkoncu zaczna cos podejrzewac.
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

no wlasnie chyba moja szwagierka juz cos podejrzewa. iezko sie nie zorientowac skoro na krok mnie nie zostawia. Jest madrym chlopakiemdobrze sie uczy a z blachostkami udaje ze nie wie jak rozwiazc zadanie.

zaraz zostane z nim sama wiec bede miala okazje na rozmowe :) o jej wynikach powiem potem :) trzymajcie kciuki
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2015 11:44 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Edytuj proszę posty i nie pisz posta pod postem..

To trzymam kciuki i powodzenia.
Czekamy na efekt rozmowy
malinaporzeczka
Jestem tu nowa :)

Post autor: malinaporzeczka »

No i jak skończyła się ta historia? Jestem ciekawa.
Swoją drogą chłopak jak się pierwszy raz zakocha lub zauroczy jest taki niesamowicie oddany, przewidujący, wyprzedzający ruch kobiety.
Gdzie się to potem podziewa?!?!?!?!?!?
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Szczerze mowiac to mam wrazenie, ze wyobrzymiasz i nakrecasz te skad inad normalna ,jak dla mnie sytuacje.
Chlopcy w tym wieku,sa bardzo czesto zafascynowani kobietami sporo starszymi od siebie i nawet do przesady zadreczaja je uprzejmoscia,
a nawet drobnymi milymi gestami .
To dla nich w wiekszosci jest spontanicznym odruchem bez glebszego podtekstu.
To , ze podal Ci recznik , to , ze zrobil Ci kawe itd , to sa mile gesty ktore swiadcza tylko o tym , ze chlopak darzy Cie sympatia i byc moze
dlategio Cie tak adoruje i wyroznia, wprawiajac Cie w zazenowanie i w podejrzenia o podryw.
Powiem Ci, ze moja babcia czesto mowila ,,ze glodnemu zawsze chleb na mysli,,.
Zastanow sie nad wymowa tych slow, to zrozumiesz ich gleboki sens , doskonale pasujacy do opisanej sytuacji przez Ciebie.
Powiem CI, ze czasami blednie odczytywane intencje potrafia zrobic z igly widly.
Moze tak jest wlasnie w tym przypadku? :pisze:
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

rozmawialam z nim i nie bylo to latwe szczerze przyznam. Powiedzial mi ze bardzo mu sie podobam,ze chcialby miec taka dziewczyne i ze wie ze nie zostawie jego wujka z jego powodu. Powiedzial tylko,ze nie moze spac i jesc z mojego powodu bo ciagle o mnie mysli. Prosil zebym nie zmieniala do niego podejscia przez ta sytuacje. Powiem,ze jest mi strasznie niezrecznie terazunikam go choc w takim domku nie jest to latwe :(
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Auć, rzeczywiście jest problem... Teraz wiesz jak to jest z jego strony. Myślę, że powinnaś być nieco brutalna i po prostu nie zwracać na niego uwagi.
Wiesz co myśli, co czuje i on wie co Ty o tym sądzisz. Dałaś mu do zrozumienia, że nie te progi... On ma dopiero 16 lat, jest niepełnoletni i powinien znaleźć sobie dziewczyne a nie kobietę. Do kobiety jeszcze dorośnie. Trudno, zakochał się nieszczęśliwie i nic na to nikt nie poradzi, takie życie, źle ulokował uczucia a Ty spróbuj jakoś to przetrawić. Zbytnio wyboru nie masz. Kiedyś on to zrozumie i znajdzie sobie dziewczynę.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

tak wiem,ale to jest uciazliwe i krepujace tym bardziej,ze juz zaczyna to byc widoczne :( za chwile nawet sama kawy sobie nie zrobie :(
a najgorsze jest to,ze on ma dziewczyne i ja zaniedbuje. Widze to na fb niestety :( i mam wyrzuty sumienia
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2015 10:40 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączę posty
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

To, że zaniedbuje dziewczynę jest jego sprawą nie Twoją.
Powinnaś przestać przejmować się nim. To jest jego życie. Coś do Ciebie czuje -trudno. Postawiłaś sprawę jasno. Jeśli będziesz się nad nim litować i przejmować, to sama się w tym prędzej czy później pogubisz.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Musisz mu szybko to wyperswadowac z głowy bo może się to źle skończyć
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

powiedzialam mu dzisiaj ze powiem rodzicom jak sie nie uspokoi
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Mam nadzieję, że dotrze do niego, że nie ma to sensu i da w końcu Tobie spokój.

A myślałam, że tylko nastolatki potrafią uwodzić starszych od siebie mężczyzn...
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

no ja tez tak myslalam az do teraz :/ Nagorsze,ze on znowu zaczyna. Dostalam od niego dzis czekoladki i to moje ulubione,skad wiedzial? Oczywiscie sciemnil,ze to za to,ze mu pomoglam w lekcjach co nie mialo miejsca :(
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Może warto go wziąc na bok i ostrzec, że jeśli nie przestanie, powiesz o wszystkim swojemu mężczyźnie i jego rodzicom?
Współczuję takiej męczącej sytuacji.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

O masakra... współczuję...
Czyli jednak... obawiam się że straszenie go nic nie da... Ale może choć mu powiedzieć żeby przestał się zachowywać w okreslony sposób, bo czujesz się niezręcznie...
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

niezrecznie to trafne okreslenie :( jutro bede miala okazje z nim porozmawiac w cztery oczy. Ta sytuacja powoduje,ze chodze poddenerwowana co odbija sie na moim zwiazku niestety :(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Moze jednak porozmawiac z partnerem
Awatar użytkownika
sofia
Miła Kobietka

on tego nie zrozumie,powie ze to niemozliwe bo dziecko. Musze sama to jakos rozwiAZAC
ODPOWIEDZ