Ząbkujący maluch
Ząbkujący maluch
Jak Wasze maluchy przechodziły wychodzące ząbki ?
Czym wspomagacie swoje maluchy ? Co im podajecie ?
Smarujecie ?
Czym wspomagacie swoje maluchy ? Co im podajecie ?
Smarujecie ?
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Re: Ząbkujący maluch
U nas sprawdził się Dologel, to taki żel do masażu dziąseł przy ząbkowaniu (ma też inne zastosowania - afty, odciski od aparatu,zapalenia dziąseł), ale bez obaw, jest naturalny więc śmiało można smarować nawet maluszkom.
No właśnie nie zawiera lidokainy, jest w 100% naturalny dlatego się na niego zdecydowałam. Zawiera rumianek, propolis i walerianę więc bez obaw można go stosować u malutkich dzieci. Pomaga też na afty, zapalenia dziąseł i otarcia od aparatu ortodontycznego więc przydaje się również dla starszych dzieci czy dorosłych.
Dziewczyny, ale co? On jest taki regenerujący tylko czy przeciwbólowy też?
MamaAnia, to muszę zobaczyć u siebie, w mojej aptece..
Bo skład wydaje się bardzo obiecujący...
Kies, takie żele raczej przede wszystkim powinny być przeciwbólowe...
Bo skład wydaje się bardzo obiecujący...
Kies, takie żele raczej przede wszystkim powinny być przeciwbólowe...
Ogólnie dolożel to żel do masażu dziąseł. Mój młody nie miał problemów z ząbkowaniem aż takich, więc nie używałam, ale teraz moja szwagierka stosuje. Pewnie gdyby nie to mogłaby nie przetrwać tego ząbkowania
Sama mialam Dologel jak młody miał problem z aftami - też nieźle się sprawdził.
Thelia wg mnie to zawsze trochę ulga dla malucha... więc zdecydowanie warto podać coś co mu pomożeTheila pisze:Ogólnie dolożel to żel do masażu dziąseł. Mój młody nie miał problemów z ząbkowaniem aż takich, więc nie używałam, ale teraz moja szwagierka stosuje. Pewnie gdyby nie to mogłaby nie przetrwać tego ząbkowaniaSama mialam Dologel jak młody miał problem z aftami - też nieźle się sprawdził.
Przecież jak nas boli ząb to ledwo wytrzymać można a co dopiero taki maluszek.