4 mc ciazy

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Wiktoria
Miła Kobietka

4 mc ciazy

Post autor: Wiktoria »

Witam jestem w 4 mc ciazy i jestem ciagle glodna co godz albo dwie musze cos zjesc.Czy wy tez tak mialyscie?
Izabelka
Jestem tu nowa :)

Re: 4 mc ciazy

Post autor: Izabelka »

jak sobie przypomnę, to całą ciążę chodziłam głodna :P cześto pozwalałam sobie, czego efektem było +25 kg :/
nie polecam, potem jednak ciężko zrzucić..
jeśli faktycznie ciągle cie ssie, pij dużo wody, jedz jogurty, warzywa :)
Wiktoria
Miła Kobietka

Najgorzej to jest ze slodyczami jadlabym je caly czas staram sie je ograniczac ale dluzej jak dwa dni nie moge wytrzymac zeby nie zjesc cos slodkiego probowalam jesc owoce ale to nie to samo... A nie chcialabum duzo przytyc :) chociaz przed ciaza wazylam tylko 48 kg
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

jedz mniej a częściej.
Spróbuj przekąsek typu migdały czy suszone owoce np. A jak coś słodkiego - to może kawałek gorzkiej czekolady. Choć czytałam, że można sobie raz na jakiś czas pozwolić na słodycze.
Ja teraz jestem w 7 miesiącu i tez mam napady głodu, o apetycie na słodkie nie wspomnę. :)
Wiktoria
Miła Kobietka

czy w 4 miesiacu u Cb tygrys bylo widac ciaze?
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Tak. Już było trochę widać lekko zaokrąglony brzuszek.
KonradAlfa

Post autor: KonradAlfa »

Żona miała już bardziej niż zaokrąglony brzuch.
mamik

Post autor: mamik »

Ja na początku ciąży miałam straszne mdłości, które zmniejszały się gdy ssałam coś słodkiego - cukierki, gumy lub piłam małymi łyczkami ice tea. Potem mdłości przeszły, ale pociąg do słodyczy pozostał. W 6 m-cu przyplątała się cukrzyca ciążowa i musiałam na ponad 3 m-ce przejść na rygorystyczną dietę. Po porodzie cukier ok więc znowu mnie ciągnie - codziennie wcinam drożdżówkę. Piękna figura po diecie już poszła w zapomnienie. :?
http://mamik.online-24.pl Zapraszam na bloga - mama i psycholog
Wiktoria
Miła Kobietka

Ostatnio troche mi sie udalo ograniczyc slodycze bo myslalam ze za duzo przytyje ale ostatnio bylam u ginekologa i powiedzial ze wypadalo by troche przytyc...
Awatar użytkownika
kamila
Fajna Kobietka

Post autor: kamila »

Jadłam jak opętana,ciągle byłam głodna....Staraj sie jesc nabiał zamiast slodyczy.Ja czesto jadłam Jogobelle np bo najbardziej mi podchodziła.Tez niby słodzone wszytsko ale przynajmniej zawiera wapń. Dzidziusiowi jak wiadomo bardzo potrzebny :-)
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
Karola55

Post autor: Karola55 »

W ciąży to nie mialam napadów głodu i w 4 miesiącu to nawet nie było zbytnio widać że jestem w ciąży. Dopiero około 6 miesiąca brzuch mi się powiększył.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Pod koniec ciąży dopiero miałam takie napady glodu. Ale za to całą ciążę musiałam jeść słodycze, nie nie dało rady się powstrzymać :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Karola55 pisze:W ciąży to nie mialam napadów głodu i w 4 miesiącu to nawet nie było zbytnio widać że jestem w ciąży. Dopiero około 6 miesiąca brzuch mi się powiększył.
Pierwsze czy kolejne dziecko ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ODPOWIEDZ