Yin & Yang

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nieuczesana
Miła Kobietka

Yin & Yang

Post autor: Nieuczesana »

Myślę że ma sens powiedzenie:"Przeciwieństwa się przyciągają".
Znam wiele par i widzę jak różne osoby je tworzą.Czasem to aż dziw bierze,że się "spiknęli".
Może to właśnie przeciwieństwa ich ku sobie popchnęły..?
Misiek,mój facet wytłumaczył mi kiedyś to tak: " Wszystko we wszechświecie istnieje dlatego,że opiera się na kontraście.Dzień i noc,dobro i zło,woda i ogień".Ma zacięcie filozoficzne,taki fotelowy filozof,haha.Zawsze żartowałam z jego teorii,ale tym razem zwalił mnie z nóg!Zaczęłam nad tym myśleć i faktycznie coraz bardziej jestem skłonna uwierzyć w to,co powiedział.
Myślę że ludzie tworzą naprawdę fajny związek,kiedy wnoszą do niego, każdy coś innego.Ja Ci oferuję to,a Ty mi tamto.Wymiana myśli jest ważna!Nie mogłabym być w idealnym związku z kimś,kto słucha takiej muzyki jak ja,lubi te dania które ja lubię,myśli to samo co ja myślę.To byłoby straszne.
Uwielbiam się przekomarzać z moim facetem.Fakt,że ma inne zdanie na jakiś temat,o dziwo mnie nie razi.W pracy po prostu dostaję szału,kiedy ktoś myśli inaczej niż ja,bo wiążę to z brakiem współpracy.Ale w domu,podczas domowych dyskusji tak nie jest.
Misiek jest szczery,cenię jego opinie chociaż nie zawsze się z nimi zgadzam.Ale wiem,że jest to dla mnie bardzo ważna cecha jego charakteru.To wspaniałe,gdy masz obok siebie kogoś,kto na Twoje pomysły nie klepie " oczywiście kochanie","masz rację kochanie",tylko doda coś od siebie,rzuci światło z innej strony na zagadnienie.
Moje najlepsze pomysły,najlepsze decyzje,zapadły gdy połączyłam mój-kobiecy sposób myślenia,z miśkowym,męskim sposobem myślenia.I będę szczera-kilka jego pomysłów,czy sposobów przyjęłam jako lepsze od moich.
Będę się streszczać-według mnie,idealny związek to związek oparty na przeciwieństwach.Naturalnie muszą się jakoś równoważyć.
Pletwa Reborn

Re: Yin & Yang

Post autor: Pletwa Reborn »

Nah... wszystko zależy od stopnia tych odmiennych poglądów. Ciekawe, czy też by było tak śmiesznie i fajnie gdybyś ty chciała dziecko, a on nie. Ciekawe też o czym się rozmawia z osobą, która interesuje się tym, co ciebie NIE INTERESUJE i nie ciekawi, wręcz nudzi. Ta twoja teoria jest wielce wątpliwa, związek powinien się opierać na idealnym balansie między tym co kogoś z kimś łączy i nie łączy.
ODPOWIEDZ