Jak oderwać faceta od komputera?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Jak oderwać faceta od komputera?

Post autor: smutny aniołek »

Kochane, problm mam... i już całkowicie nie wiem co z tym zrobic... :cry:
Mój chłopak potrafi cały dzień i pół nocy spędzic na graniu w głupie gry na komputerze, może by mi to az tak nie przeszkadzało, gdyby nie fakt, że polegają one na kontaktowaniu sie graczy. Trzeba w nich ze sobą rozmawiac itp.
Jak już zacznie grać, to koniec, nie ma go, jest w wirtualnej rzeczywistości i chyba tam woli być, bo do łóżka kładzie się ok 2-3 w nocy... Jak wstanie, to pirwszą rzeczą jest włączenie komputera.
Ja juz jestem bezsilna :cry: :cry:
Co mam zrobic?? Rozmowa nic ni daje, a przecież nie poprzecinam mu kabli;(
dzo

Re: Jak oderwać faceta od komputera?

Post autor: dzo »

może zaproponować jakiś wypad do knajpy, do kina czy spacer ??
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

Olej to. jeżeli on woli grac niż wyjść z tobą to idź sama i niech o tym wie. wychodź bez niego. Niech się zacznie interesować. Na pewno nie siedź przy nim jak on gra.
smutny aniołek
Fajna Kobietka

dzo, tak jednorazowo to i owszem, wyjdzie ale tydzień ma 7dni...
A i bezniego też wychodzę, ale już nie wiem jak mam z tym walczyc;(
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

to wychodź częściej. i jak on skończy grac a na drugi dzień będzie chciał się spotkać to ty nie miej czasu. Musisz tak zrobić żeby on w końcu zrozumiał ze dużo traci.
smutny aniołek
Fajna Kobietka

tylko, że mieszkamy razem....
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

To wychodź częściej rozmawiaj z nim żeby tyle nie grał. Spróbowała bym z tymi kablami też. A możne zagroź ze się wyprowadzisz. I może wynieś się na 3 dni do rodziców czy gdzieś. Moja koleżanka miała podobny problem tylko ze jej męża nie było w domu bo tylko praca telefony a ona nic. a jak się przeniosła to codziennie u niej był i pisał dzwonił starał się.
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Rozważam to tylko na razie nie mam dokąd;( Do rodziców nie mogę, bo tu studiuje, tu mam prace...
Myślę, żeby na dobre się wyprowadzić, nie na 3 dni...
dzo

wyprowadzka chyba nie pomoże...

sama nie wiem....

Twój facet jest prawdopodobnie mocno uzależniony od gier komputerowych :? :?
smutny aniołek
Fajna Kobietka

wiem dzo zauważyłam to ostatnio... Dlatego nie wiem, co mam zrobić...
Nala

Post autor: Nala »

Zgadzam się. Też uważam, że wyprowadzka nic nie pomoże. Bo on na pewno się przejmie, będzie mu źle, ale nałóg stanie się po jakimś czasie silniejszy. Sama nie wiem co Ci doradzić. Nie mam pojęcia co zrobiłabym w takiej sytuacji. Najgorsze jest to, że rozmawiasz z nim, a te rozmowy nie pomagają. Może spróbuj jeszcze raz? Jeszcze raz? Może to poskutkuje. Daj mi ultimatum. Jeżeli mu na Tobie zależy, na pewno się zgodzi. Może zaproponuj żeby grał co drugi dzień, a ten pierwszy spędzał z Tobą? Może po czasie doceni rzeczywistość i przestanie uciekać do tych gier? Wiem, że łatwo się mówi, ale chyba jest czas na tupnięcie nogą. Pokazania że jesteś obok, że masz potrzeby bycia zauważaną!

Powodzenia :)
smutny aniołek
Fajna Kobietka

dziękuję;) Już wczoraj trochę tupnęłam nogą;-) Skończyłam około 24 się uczyć i powiedziałam, że albo wyłacza komputer i idzie spać(bo ja zamierzam) albo ma sie wynieść do kuchni;p
Wyłączył :D
Kassandra

Post autor: Kassandra »

A co by się stało gdybyś pozwoliła mu dalej grać ile zechce i nie zabraniała mu tego?

K :serca
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Kassandra pisze:A co by się stało gdybyś pozwoliła mu dalej grać ile zechce i nie zabraniała mu tego?

co by sie stało?? Chyba bym oszalała.... Uwierz mi, te gry są po prostu straszne. już sam dzwięk mnie denerwuje. Z reszta ja mu nie zabraniam, chodzi mi tylko o odrobinę czasu dla mnie oraz o to, żeby to byly jakies ludzkie godziny, a nie granie do 3 w nocy.
Awatar użytkownika
KaroLina
Miła Kobietka

Post autor: KaroLina »

ehhh... znam to aż za dobrze, a jak słyszę hasło CS to wrrr...;/
już próbowałam dobrym słowem, w żartach i przez fochy i nic to nie dało...
dzo

Kassandra pisze:A co by się stało gdybyś pozwoliła mu dalej grać ile zechce i nie zabraniała mu tego?

ale po co niby miałaby mu pozwalać ????

żeby już w ogóle jej nie zauważał ?
smutny aniołek
Fajna Kobietka

hmm on się mnie nie pyta, przecież nie musi! Mi tylko chodzi, zeby to nie bylo od wieczora do rana;( I żeby troszkę mnie zauważał...nic więcej;(
Bede talej tupać nogą, może sie jakoś dogadamy...
KaroLina pisze:ehhh... znam to aż za dobrze, a jak słyszę hasło CS to wrrr...;/
już próbowałam dobrym słowem, w żartach i przez fochy i nic to nie dało...
KaroLina, coś czuje ze by się dogadali nasi faceci...
Awatar użytkownika
KaroLina
Miła Kobietka

Zapewne by się dogadali...Bo ja to chyba bym musiała się zalogować i wejść na jego serwer to by mnie zauważył ;p A w co Twój facet tak namiętnie gra? Tez jakaś strzelanina czy coś innego? Doskonale Cię rozumiem, bo mój też przesadza, nie wiem czy tak jak u Ciebie, bo my nie mieszkamy razem, ale jak powiedziałam mu że nie wie jak mi przykro że poświęca więcej uwagi tym głupim grom niż mi to stwierdził standardowo że przesadzam i na tym się zwykle kończy temat. porażka...;/ to chyba prawda, że mężczyźni nie dorastają tylko po prostu zmieniają zabawki ;]
mika537

Post autor: mika537 »

wiesz co, faceci nienawidza jak im sie "marudzi" w kolko. wpuszczaja to jednym uchem a wypuszczaja drugim i maja cie za zrzede. gadanie juz tu nic nie pomoze, moze jedynie pogorszyc sytuacje, moim zdaniem skuteczniej bedzie dzialac. musisz byc stanowcza, powiedz mu ze o tej i o tej ma byc w lozku i nie interesuje cie nic i tyle. nie mozesz powtarzac zeby przestal tak dlugo grac itd ze tobie z tym zle bo to sie obroci przeciw tobie, niestety mniej wiecej tak dzialaja faceci... powodzenia ! :)
Kassandra

Post autor: Kassandra »

dzo pisze: ale po co niby miałaby mu pozwalać ????
żeby już w ogóle jej nie zauważał ?
Nie. To można osiągnąć marudząc i robiąc sceny.

Przestańmy wreszcie wierzyć, że można z kimś być "na siłę".

Nie chce, to nie. Droga wolna.

Kochane, szanujmy się. Przecież jeśli facet wybiera spędzanie czasu z komputerem zamiast z kobietą, to znaczy że ona jest dla niego w tym momencie mniej atrakcyjna niż komputer. A jeśli ona będzie interweniować, to tylko pogorszy sprawę.

Co z tym zrobić? Zadbać o siebie i swoją atrakcyjność. Dla samej siebie. I przestać uzależniać się od facetów.

smutny aniołek
Fajna Kobietka

to ja juz nie wiem co robić....
Nie chce cały czas mu marudzić, wiem, że faceci tego nie lubią, no nie iwem, zobacze, jak to się rozwinie...
smutny aniołek
Fajna Kobietka

KaroLina pisze:Zapewne by się dogadali...Bo ja to chyba bym musiała się zalogować i wejść na jego serwer to by mnie zauważył ;p A w co Twój facet tak namiętnie gra? Tez jakaś strzelanina czy coś innego? Doskonale Cię rozumiem, bo mój też przesadza, nie wiem czy tak jak u Ciebie, bo my nie mieszkamy razem, ale jak powiedziałam mu że nie wie jak mi przykro że poświęca więcej uwagi tym głupim grom niż mi to stwierdził standardowo że przesadzam i na tym się zwykle kończy temat. porażka...;/ to chyba prawda, że mężczyźni nie dorastają tylko po prostu zmieniają zabawki ;]
No w strzelanki, kochana! Ja nawet nie mam pojęcia jak to sie nazywa ani o co tam dokładnie chodzi...
Awatar użytkownika
KaroLina
Miła Kobietka

Kassandra pisze:Nie chce, to nie. Droga wolna.
heh...no to się tak nie da niestety, nie koniecznie nawet w tym temacie i niejedna pewnie przyzna mi rację :)
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Z czego wniosek,że Twój chłopak nie ma innego zajęcia. Pewnie to choroba komputerowa, uzależnienie.Jedyne wyjście to zakomonikować mu,że masz tego już po dziurki w nosie i jeśli się nie zmieni,to odejdziesz od niego.Bo jeśli dla niego ważniejszy jest komputer niż dziewczyna,to raczej nic dobrego z tego związku nie wyniknie.Przyszłości raczej tutaj z nim nie widzę żadnej.Pozdrawiam.
smutny aniołek
Fajna Kobietka

od tygodnia z tym walcze i powiem wam kobietki, ze jest duzo duzo lepiej;-)
ODPOWIEDZ