Wzmacnianie włosów i paznokci :)
- ninawieczorem
- Jestem tu nowa :)
Wzmacnianie włosów i paznokci :)
Cześć Babeczki! W sumie, drugi raz cześć
Wspominałam już wcześniej, że bardzo lubię bawić się włosami i paznokciami, co sprowadza się do tego, że często zmieniam ich kolory. Wiem, że to osłabia i włosy i paznokcie. Ostatnio nawet moja kosmetyczka mi o tym powiedziała… Czy macie jakieś rady na w miarę szybkie wzmocnienie włosów i paznokci?
- sabinkaduchess
- Miła Kobietka
Re: Wzmacnianie włosów i paznokci :)
Cześć Nina
Widzę, że mamy podobne słabości
A o jakie wzmocnienie Ci chodzi? Szukasz odżywek czy jakiegoś suplementu lub coś w tym stylu?
- ninawieczorem
Skuteczne
Chodzi o to, że używam różnych odżywek i masek do włosów i paznokcie, kiedy akurat nie mam hybryd, też staram się odżywiać, ale nie za wiele to daje… Płytki są wiotkie, czasem pieką, a włosy mogę zbierać po domu garściami…
Zakładam, że możecie mieć tu inne zdanie, ale z każdej strony tak bardzo bombarduje się nas różnymi opiniami w temacie, że trzeba się zdać na własny zdrowy rozsądek.ninawieczorem pisze:Skuteczne
Dla mnie kosmetyki (chociaż w tym przypadku biodermokosmetyki), które są skuteczne, to takie, które bazują na rozwiązaniach sprawdzonych. Skupiam się na faktach i dużo czytam. Z włosami kłopot miałam niezwykle długo, stąd też poświęciłem problematyce wiele uwagi, skonsultowałam to także ze swoim lekarzem. Sięgnęłam po tym czasie po Revitacell. To droga inwestycja, ale nasze ciało jest czymś, w co warto pójść. Na ich stronie znajdziecie pełen opis. Nie będę reklamowała, ale ten cytat powinien Wam pomóc, na zachętę: "Komórki macierzyste są najlepszym i naturalnym źródłem czynników potrzebnych do prawidłowego wzrostu włosów.".
- sabinkaduchess
- Miła Kobietka
No to tym bardziej widzę, że jesteśmy podobneninawieczorem pisze:SkuteczneChodzi o to, że używam różnych odżywek i masek do włosów i paznokcie, kiedy akurat nie mam hybryd, też staram się odżywiać, ale nie za wiele to daje… Płytki są wiotkie, czasem pieką, a włosy mogę zbierać po domu garściami…
- ninawieczorem
Nie mam z tym problemuTylko to suplement, więc kwestia tego, czy chcesz go brać
@8amelia0 wejdę na pewno i poczytam co tam mają ciekawego
- sabinkaduchess
- Miła Kobietka
Racja, jest tam olej z wiesiołka tłoczony na zimno z nasion. Widzisz, ja właściwości wiesiołka dopiero poznaję, bo oeparol biorę od miesiąca. Wydaje mi się, że oprócz tego, że mam mocniejsze włosy i paznokcie to jeszcze gładszą skórę. Taki bonus
A! Zapomniałam wspomnieć! Konsultowałam ze swoim lekarzem, czy brać ten suplement i powiedział, że on nie widzi przeciwwskazań, tylko żeby pamiętać o zdrowej diecie i ruchu na powietrzu, bo same tabletki nie wystarczą.
- ninawieczorem
Wiadoma sprawa
OK, spróbuję oeparolu. Mam nadzieję, że i u mnie się sprawdzi, bo nie chcę rezygnować z malowania włosów i paznokci. To w sumie takie trochę moje hobby 
Ja bym zaproponowała najpierw zapoznać się z zawartością forum.
Jest i temat o paznokciach
babskiesprawy.pl/odzywianie-paznokci-t7394.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/odzywianie- ... t7394.html
i temat o włosach
http://www.babskiesprawy.pl/wlosomaniaczki-t12447.html
a ten zamykam
Jest i temat o paznokciach
babskiesprawy.pl/odzywianie-paznokci-t7394.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/odzywianie- ... t7394.html
i temat o włosach
http://www.babskiesprawy.pl/wlosomaniaczki-t12447.html
a ten zamykam
.. bo w oczach tkwi siła duszy...