Wypadanie włosów

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Diagnostyka
Jestem tu nowa :)

Re: Wypadanie włosów

Post autor: Diagnostyka »

W pierwszej kolejności powinnaś w laboratorium wykonać badania tańsze i wykluczające częstsze przyczyny nadmiernego wypadania włosów, czyli morfologię krwi (w celu wykluczenia niedokrwistości) i TSH (wykluczenie chorób tarczycy). Jeżeli będą nieprawidłowe to w przypadku anemii warto oznaczyć poziom żelaza, a w przypadku chorób tarczycy poziomy hormonów.
Małgorzata3

Post autor: Małgorzata3 »

wcierka jantar jest swietna na wypadanie włosow.
zosienka

Post autor: zosienka »

Moim zdaniem zdarza się tak często, warto zacząć lepiej dbać o włosy.
buty dla psa
czarna99

Post autor: czarna99 »

Może masz za mało witamin z grupy B. Dlatego wypadaja ci włosy.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

czarna99 pisze:Może masz za mało witamin z grupy B. Dlatego wypadaja ci włosy.
A może ma problemy z tarczycą, a może przepaliła sobie włosy
Uwielbiam takie wypowiedzi
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Malineczka

Post autor: Malineczka »

Nie ma chyba jednego złotego środka na wypadanie włosów, ale myślę, że warto popróbować parę rzeczy, np. suplementy typu drożdże piwne lub skrzyp polny, wcierki (tutaj już zależy od preferencji, ja stosowałam Jantar i mogę powiedzieć, że pojawiły się po nim nowe włosy, co w przypadku nadmiernego wypadania jest niezmiernie ważne), jeśli to nie pomoże, to myślę, że trzeba iść do trychologa, który zrobi odpowiednie badania i określi przyczynę. :)
Trzeba też pamiętać, że wypadanie włosów jest uzależnione w dużej mierze tym, w jakiej kondycji jest nasz organizm, bo akurat włosy (czy cebulki) są odżywiane niestety na samym końcu (później nawet niż paznokcie). Więc każda choroba niestety nie przejdzie bez echa na naszej głowie, podobnie jest ze stresem i innymi czynnikami.
sirasar

Post autor: sirasar »

Witam, wczoraj znajomy opowiedział mi o fajnym produkcie 3DHair .

Podobno rewelacja, oglądałem dużo filmików na internecie, poczytałem ulotki i powiem że wygląda to zachęcająco, ale szukam teraz opinii od Was.

SPAM

Znajomy ma faktycznie fajne włosy po tym produkcie, ale on ma ciemne. Nie wiem jak to wygląda na blondach.

Macie jakieś zdjęcia, opinie? Chętnie się dowiem więcej!

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt paź 16, 2015 11:27 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: a ja się chętnie dowiem, czy zapoznano się z regulaminem
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Ja miałam tabletki z dużą dawką biotyny... liczyłam że szybko i skutecznie pomoga, niestety ucierpiała bardzo moja cera, więc odstawiłam.Szukam teraz czegoś co pomoże bez skutków ubocznych.
Flower27
Miła Kobietka

Post autor: Flower27 »

Ja po ciąży brałam oeparol w tabletkach. Włosy bardzo mi wypadały. Po jakimś czasie stosowania nawet pomogło. Trochę się zagęściły i nawet tak wypadac przestały więc działa. ale trzeba troszkę brać i regularnie.
Awatar użytkownika
kolorowe_kredki
Miła Kobietka

Post autor: kolorowe_kredki »

Ja nie jestem zwolenniczką tabletek, robiłam płukanki z pokrzywy i nawilżałam włosy olejkami do tego czesałam je często. Efekt mniej wypadały i urosły 10cm przez pół roku.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Tylko że w wypadku wypadania włosów, potrzeba kompleksowego działania.
Nie tylko działanie od zewnatrz ale i od wnętrza
ticzar

Post autor: ticzar »

Mi pomaga regularne łykanie skrzypowity
pomaranczka
Miła Kobietka

Post autor: pomaranczka »

ja kiedyś usłyszałam, że niezawodnym sposobem są maseczki z kozieradki. Robiłam je przez 2 miesiące. Nie dość, że nie pomogły na wypadanie to jeszcze dzisiaj, po ponad roku włosy śmierdzą mi kostką rosołową
http://dmcauto.pl
Awatar użytkownika
Pokrzepol

Post autor: Pokrzepol »

Jeśli chodzi o płyny, polecam te, których skład oparty jest na, bogatym w krzem, wyciągu ze skrzypu polnego, który uelastycznia i wzmacnia strukturę włosa. Powinien być on uzupełniony o wyciąg z rozmarynu lekarskiego (stymuluje wzrost cebulek), brzozy (działa przeciwzapalnie), a także z pokrzywy (wzmacnia cebulki włosów).
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

pomaranczka pisze:ja kiedyś usłyszałam, że niezawodnym sposobem są maseczki z kozieradki. Robiłam je przez 2 miesiące. Nie dość, że nie pomogły na wypadanie to jeszcze dzisiaj, po ponad roku włosy śmierdzą mi kostką rosołową
No ja słyszałam, że ogólnie wcieranie kozieradki jest dobre.....
i o specyficznym zapachu też słyszałam...
pendzelka

Post autor: pendzelka »

Mojej mamie strasznie wypadały włosy podczas menopauzy. Brała suplement diety menopauzin który zawiera biotynę, to ona była odpowiedzialna za poprawę kondycji włosów. Zapytaj w aptece o środek z tym specyfikiem. Pomogło jej też na paznokcie, miała strasznie miękkie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Obawiam się że w momencie menopauzy to nie kwestia biotyny a hormonów...
jagodamalina

Post autor: jagodamalina »

Też mam (raczej miałam) mamę z tym problemem. Tylko jej włosy były często farbowane i poddawane różnym zabiegom (codziennie prostownica w rękach) i po latach wszystko wyszło. Wypadały garściami, stosowała płukanki, maski i była stała klientką miejscowej drogerii, łapała się dosłownie wszystkiego co wchodziło na rynek. Niektóre kosmetyki były na bazie leków, aż nawet dziwnie, ale pani dermatolog skierowała ją do gabinetu Moja Estetyka w Rzeszowie. Powiedziała, że skoro jej nie może pomóc to tam będzie zadowolona. Zastosowali u niej botoks, który zahamował proces ich wypadania i przywrócił ponowny wzrost. Nie ma jak botoks na włosy i nie należy go kojarzyć z preparatem tylko na zmarszczki, gdyż ma zastosowanie również do innych celów medycznych.
malg0ska
Miła Kobietka

Post autor: malg0ska »

Ja słyszałam, że wypadanie włosów to często problem z dietą lub hormonami... Warto sobie zrobić badania i zdrowo się odżywiać.
Polianna1

Post autor: Polianna1 »

Ja też tak słyszałam. Dodatkowo też stres ma duży wpływ na wypadanie włosów.
Na początku najelpiej zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu, aby wypisał skierowanie na podstawowe badania.
Wirtualne Biuro Warszawska6, Białystok - wsparcie w biznesie
Awatar użytkownika
ScarletLukia
Miła Kobietka

Post autor: ScarletLukia »

Wypadanie włosów może być spowodowane brakiem witamin i minerałów oraz zlym traktowaniem włosów czyli suszenie , kręcenie , lakierowanie. Polecam odstawić to na jakiś czas , zainwestować w serum i odżywki plus witaminki i będzie lepiej.
Awatar użytkownika
zwyczajna
Fajna Kobietka

Post autor: zwyczajna »

W aptece można kupić szampon z Vichy. Nie jest tani, bo za 200 ml płaci się około 30 zł, ale warto zainwestować. Mojej siostrze polecił go dermatolog. U Niej się sprawdził, więc i ja spróbowałam. Dopiero kilka myć za mną, ale wydaje się być lepiej.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Sa tez ampulki. Ale te juz calkiem kosztuja...
Woli
Fajna Kobietka

Post autor: Woli »

Minoksidil jest stosowany w łysieniu androgenowym, jednak podczas łysienia w menopauzie też chyba pomaga.
aniaM

Post autor: aniaM »

ja rok temu używałam prolady ale teraz nigdzie nie mogę ich znaleźć, były super. Sama nie wierzyłam czy to jakieś placebo czy co ale po 2tyg włosy mniej wypadały i nie przetłuszczały się. Jakby ktoś widział gdzieś w aptece to dajcie znać :)
ODPOWIEDZ