Wypadanie włosów

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
filipinka89

Wypadanie włosów

Post autor: filipinka89 »

Witam, mam okropny problem strasznie wypadają mi włosy.
Mam 18 lat, nie farbuję włosów, nie działam także innymi zabiegami fryzjerskimi. Prostownicy używam bardzo rzadko. A od pewnego czasu (2 miesiące) włosy zaczęły mi okropnie wypadać, miałam gęste i średniej długości, a teraz są wyraźnie przerzedzone, mam wrażenie, że nawet pojawiły mi się zakola, ale tutaj nie jestem do końca pewna bo włosy rozjaśniały mi w tych okolicach od słońca. Jednak dziś po umyciu był totalny koszmar...cały zlew włosów okropność, aż się popłakałam ;(((
inka75
Jestem tu nowa :)

Re: wypadanie włosów

Post autor: inka75 »

ja mam konkretnie to samo , wlosy wypadaja mi garsciami ;/nasczescie musze napisac ze ostatnio jest lepiej zmienilam grzebien na szczotke uzywam szamponu kokosowego i odzywki z panten pro vi to naprawde pomaga
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Post autor: lulumiranda »

Moje włosy wzmocniły się gdy zaczęłam spożywać musli, takie z orzechami, suszonymi rodzynkami i innymi smacznymi rzeczami.
Katia
Miła Kobietka

Post autor: Katia »

Witaj,
Mi także strasznie wypadały. Kupiłam Radical Farmony mgiełkę i serum. Pomogło. Słyszałam, że niektóre dziewczyny wcierają jajko i piwo. To podobno wzmacnia włosy.
całodobowa opieka nad starszymi kraków
Olanda

Post autor: Olanda »

To może byc problem medyczny. Udaj sie do lekarza - do dermatologa chyba nie trzeba mieć skierowania. On powinien wiedzieć najlepiej
kominki zdjęcia
anonim2

Post autor: anonim2 »

hehe poszukaj na naturala.pl
Awatar użytkownika
bajaderka
Miła Kobietka

Post autor: bajaderka »

Też bym na początku skonsultowała się z lekarzem, bo jeśli wypadających włosów jest bardzo dużo, to może to świadczyć o jakimś poważniejszym problemie zdrowotnym. Mam podobny problem, ale mi nie wypadają tak bardzo i zwykle w największej ilości na wiosnę/jesień. Posiłkuję się wtedy witaminami i staram się zdrowo odżywiać. W poważniejszych przypadkach ponoć dobre są też specjalne ampułki, np. http://www.ceneo.pl/638461, oprócz vichy, można też dostać z l'oreal.
Aneta 07

Post autor: Aneta 07 »

Ja również, miałam problem z wypadaniem włosów . W moim przypadku brak było witamin łykałam witaminy ogólnie dostępne w aptece a ponadto stosowałam wywar z pokrzywy do wcierania :cooking . Do tej pory stosuję wywar z pokrzywy . Na rynku ukazał się sok do picia z pokrzywy firmy altermedica w okresie jesienno zimowym jest to idealne wyjście (problem z surowcem rozwiązany) :drinkwine
sovvita

Post autor: sovvita »

też miałam ten problem,ale zrobiłam badania krwi i wyszło że tutaj właśnie był problem.
Kobietadojrzala

Post autor: Kobietadojrzala »

Mi wypadały włosy od lat . Jedna ciąża , druga potem choroba i tak zostało mi mało co na głowie. Miesiące temu znajoma powiedział mi ,że istnieje coś takiego jak mezoterapia skóry głowy. Oczywiście szybko zaczęłam czytać i znalazlam klinikę która mi się spodobała. Pierwsza konsultacja doktor Marusza wszystko mi wytłumaczył .Naturalnie przestraszyłam się ,że trzeba przy tym zabiegu wbijąć igłę w głowę.Trudno zdecydowałam się i teraz po 3 zabiegu widać już efekty. Przede wszystkim przestały wypadać włosy i zaczęły rosnąc nowe. Jeszcze tutaj napiszę jakie są dalsze efekty. http://www.drmarusza.pl/str_31_Mezotera ... glowy.html
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

u mnie okazało się, że wypadanie ma związek z niewłaściwym czesaniem włosów, a nigdy nie pomyślałabym, że to może być przyczyną, tzn. tak myślę, że o to chodzi, bo z tego co wyczytałam na tym serwisie o zdrowiu to właściwie zgadzałoby się, poczytajcie też, albo poszukajcie innych wyjaśnień tego zjawiska uroda/3-pytania-o-zapobieganie-wypadaniu-wlosow">http://www.medigo.pl/wlosy-uroda/3-pyta ... niu-wlosow
adrianna32

Post autor: adrianna32 »

Niestety ale to co się widzi jest przerażające, u mnie było podobnie włosy wypadały mi nie wiadomo skąd, dopiero później przypomniałam sobie, że zmieniłam odżywkę do włosów. Po odstawieniu powoli sytuacja wróciła do normy ale co się człowiek na stresował to jego. Sprawdzajcie lub pytajcie się o opinie o produktach bo nigdy nie wiadomo czy dany szampon czy odżywka nie zawiera składników na które jesteśmy wrażliwi.
Kilka słów o mnie: Jestem żywą pogodną 32-latką, dbam o swoje zdrowie, lubię ćwiczenia gdzie moje ulubione urządzenie to rower stacjonarny, oprócz jazdy na rowerze staram się także żyć i odżywiać jak najlepiej, dieta jogurty i inne niskokaloryczne potrawy. Pozdrawiam, Adrianna
paola102

Post autor: paola102 »

Wypadanie włosów występuje przeważnie u mężczyzn, chociaż - niestety - coraz częściej spotyka się przypadki tej dolegliwości również i u kobiet. Zaczyna ono nękać kobiety w okresie klimakterium, gdy zmienia się stan równowagi hormonalnej i mogą przeważać hormony męskie. Stąd też tak ważne są okresowe kontrole u lekarza specjalisty. Istotną jednak rolę przy wypadaniu włosów odgrywają zaburzenia czynności przysadki mózgowej, nadnerczy i tarczycy. Jako ciekawostka niech posłużą dane medycyny kosmetologicznej, które podają, iż u mężczyzn można rozróżnić następujące formy wypadania włosów:

Postać bardzo zaawansowana .- wypadanie włosów zaczyna się między 18 a 20 rokiem życia i dziennie wypada około 200-400 włosów, gdy tymczasem normalne jest wypadanie około 30 włosów. Przy takiej postaci wyłysienie następuje już między 25 a 30 rokiem życia.
Moje hobby to impermeabilizaciones en madrid - "Pozdrawiam M4r4tika :-)"
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Mnie wlosy wypadaja garsciami....bralam juz wszystko co mozliwe, wszelkie preparaty z apteki nic nie daly. nawet u dermatologa z tym bylam, przepisal plyn do smarowania skory glowy i nic... trza sie wybrac na badania hormonalne.
ewa102

Post autor: ewa102 »

Poświęciliśmy wiele lat pracy poznając przyczyny wypadania włosów i sposoby zapobiegania. Doświadczenia pozwoliły określić strukturę włosa, prawidłowości jego wyglądu, oraz opracować niezawodne cechy leku, który nie tylko zatrzymałby wypadanie włosów, ale także sprawiłby porost nowych, mocnych i zdrowych włosów. To dzięki uzyskanej kompetencji oddział naszych wykwalifikowanych ekspertów stworzył recepturę zapobiegającą wypadaniu włosów.
Moje hobby to boys en granada- Pozdrawiam M4r3tik4 :-)
katimati89
Miła Kobietka

Post autor: katimati89 »

Ja stosowałamto serum. Niby na stronie jest napisane, ze pomaga tylko na suche końcówki ale ja dawałam na całe włosy i zauważyłam, ze mniej ich wypada po miesięcznym stosowaniu dwa razy w tygodniu.
Kobietadojrzala

Re: Wypadanie włosów

Post autor: Kobietadojrzala »

Polecam raz jeszcze mezoterapię,mi pomogła. Włosy leciały mi garściami, choć brałam suplementy , witaminy i różne specyfiki i nic. Wystarczy wybrać dobrego specjalistę i spróbować.
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Łączę się z Wami:( ponieważ mi też wypadają włosy i to garściami. Od kilku miesięcy jednak nie prostuje ich w ogóle, nie suszę, nie farbuję, nie biorę żadnych tabletek przeciw wypadaniu słowem nie stosuję chemii, która może pomóc. Jest efekt bo wypadają ale mniej niż kiedyś. W moim przypadku zdecydowanie za częste prostowania i farbowania osłabiły cebulki.
Amantium irae amoris integratio.
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Jeśli jest możliwość warto udać się do trychologa, jeśli nie to do dermatologa. Najpierw trzeba wykluczyć czy coś nam wewnętrznie nie nawala. W tzw międzyczasie można zainwestować w różne tanie wcierki typu jantar/saponics/capitavit czy radical. REGULARNOŚĆ w ich używaniu i wręcz żołnierska dokładność mogą zdziałać cuda!
A drogeryjne kosmetyki proponowałabym zamienić na apteczne, np L'biotica
Misiek

Post autor: Misiek »

Na wypadanie pomoże kolagen. Wcześniej stosowałam przeróżne tabletki, ale nic mi nie pomagały. W końcu postanowiłam wypróbować kolagen z http://colagen.net.pl i zostałam pozytywnie zaskoczona. To naprawdę działa!
TylkoJa19

Post autor: TylkoJa19 »

Polecam serie kosmetyków do pielęgnacji włosów BioVax, dostępne w każdej aptece, herbatę ze skrzypu polnego, preparaty z olejkiem arganowym ;) Pij dużo wody mineralnej ;)
Awatar użytkownika
Żela
Miła Kobietka

Post autor: Żela »

Szczerze polecam serię " L`Oreal Elseve Arginine Resist x3 ". Mam długie włosy, które rzadko prostuję, nigdy nie farbowałam jednak wypadały mi niemiłosiernie! Próbowałam wszystkiego. Jednak dopiero po zastosowaniu szamponu + maski z tej serii byłam zachwycona.
Merry

Post autor: Merry »

Ja próbowałam różnych leków na wypadanie ale nic nie pomogły więc za rada mojej koleżanki zaczynam kurację pokrzywą, picie herbat z pokrzywy.
balbina4

Post autor: balbina4 »

Ja od siebie mogę powiedzieć, że najlepiej na mnie działają naturalne preparaty na porost włosów. Te z linka mogę bez wątpienia polecić.
Ostatnio zmieniony ndz paź 20, 2013 8:24 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Wypróbowałam przeróżnych suplementów , odżywek , szamponów i prawie nic nie pomogło , straciłam już nadzieję że coś znajdę skutecznego , :cry:
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
ODPOWIEDZ