nadmierne owłosienie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
lucas33
Miła Kobietka

nadmierne owłosienie

Post autor: lucas33 »

Dzień dobry. Szukam dla córki Centrum Medycznego we Wrocławiu, gdzie zajmą się problemem nadmiernego owłosienia. Koleżanka robiła w ESDERM zabieg usuwania rozstępów na skórze, była zadowolona dlatego poleciła mi to miejsce. Czy ktoś z Państwa może mi również polecić ich specjalistów?
Monisia80
Miła Kobietka

Re: nadmierne owłosienie

Post autor: Monisia80 »

Faktycznie, może to być spory problem. Daj znać jakie będą efekty.
majla
Jestem tu nowa :)

Post autor: majla »

Hm, mam nadzieję, że skonsultowałaś się z endokrynologiem. To nie jest problem wyłącznie estetyczny, zwłaszcza w młodym - jak sądzę - wieku.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

Najlepiej to umówić się n depilację laserową, to jest najlepszy sposób żeby trwale pozbyć się włosów.
Nana27

Post autor: Nana27 »

Nadmiar włosów to kwestia hormonalna, wiec najpierw endokrynolog. A potem laser.
Awatar użytkownika
cruickshank.vicenta

Post autor: cruickshank.vicenta »

Poprzednicy mają rację - takie przypadłości często są wynikiem zaburzeń hormonalnych. W tym przypadku należałoby zacząć od badań, aby zdiagnozować źródło problemu. W moim przypadku odpowiadała za to tarczyca, której wykonuję regularnie usg. Jest to bardzo istotna kwestia.
https://rexmedica.pl/badania/usg/usg-tarczycy/
lissa80

Post autor: lissa80 »

Ja poszłam wpierw do endokrynologa, a potem na zabieg depilacji laserowej. Mam też leki od lekarza i widzę, że jest wielka poprawa.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

Ja może nie miałam nadmiernego owłosienia spowodowanego hormonami ale miałam bardzo dużo czarnych i gęstych włosków na nogach. Depilacja laserowa to była moja najlepsza decyzja.
ODPOWIEDZ