nadmierne owłosienie
nadmierne owłosienie
Dzień dobry. Szukam dla córki Centrum Medycznego we Wrocławiu, gdzie zajmą się problemem nadmiernego owłosienia. Koleżanka robiła w ESDERM zabieg usuwania rozstępów na skórze, była zadowolona dlatego poleciła mi to miejsce. Czy ktoś z Państwa może mi również polecić ich specjalistów?
Re: nadmierne owłosienie
Faktycznie, może to być spory problem. Daj znać jakie będą efekty.
Hm, mam nadzieję, że skonsultowałaś się z endokrynologiem. To nie jest problem wyłącznie estetyczny, zwłaszcza w młodym - jak sądzę - wieku.
Najlepiej to umówić się n depilację laserową, to jest najlepszy sposób żeby trwale pozbyć się włosów.
Nadmiar włosów to kwestia hormonalna, wiec najpierw endokrynolog. A potem laser.
- cruickshank.vicenta
- Jestem tu nowa :)
Poprzednicy mają rację - takie przypadłości często są wynikiem zaburzeń hormonalnych. W tym przypadku należałoby zacząć od badań, aby zdiagnozować źródło problemu. W moim przypadku odpowiadała za to tarczyca, której wykonuję regularnie usg. Jest to bardzo istotna kwestia.
https://rexmedica.pl/badania/usg/usg-tarczycy/
Ja poszłam wpierw do endokrynologa, a potem na zabieg depilacji laserowej. Mam też leki od lekarza i widzę, że jest wielka poprawa.
Ja może nie miałam nadmiernego owłosienia spowodowanego hormonami ale miałam bardzo dużo czarnych i gęstych włosków na nogach. Depilacja laserowa to była moja najlepsza decyzja.