wybielanie zębów w domu
-
martawegan
- Jestem tu nowa :)
Re: wybielanie zębów w domu
Moim zdaniem nie warto w przypadku zębów stosować domowych sposobów bo mogą uszkodzić szkliwo. Negatywne efekty pozostaną z nami na zawsze. Zęby mamy tylko jedne i dobrze jakby służyły nam do końca życia. Nie warto ryzykować dla efektu białych zębów na krótki okres, a przy tym nabawiając się nadwrażliwości. Jedynym skutecznym i bezpiecznym sposobem będzie utrzymywanie odpowiedniej higieny jamy ustanej. Stosowanie dobrych past i szczoteczek, które poradzą sobie z zabrudzeniami w przestrzeniach między zębowych.
Pamiętajmy jeszcze o tym że niektórzy mają żółty kolor kości więc i zębów, a wtedy żadne szorowanie nie pomoże.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Ja myslałam o wybielaniu zębów u dentysty, ale słyszałam, że potem to jest jeszcze gorzej. W sensie że trzeba wybielać częściej.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
A skąd takie opinie? Jeżeli wybielanie zębów to tylko drogą stomatologiczną gdzie masz pewność i skuteczność. Nie wyobrażasz sobie chyba,że sama pasta wystarczy? To da efekt miejscowy.
Po pierwsze, jeśli wybielamy zęby u dentysty mamy pewność, że to będzie bezpieczne, chociażby dlatego, że przed zabiegiem stomatolog musi sprawdzić ogólny stan zdrowia naszych zębów i dziąseł - z chorymi zębami nie będzie wybielania.
Po drugie, to, że "potem jest jeszcze gorzej" to raczej bzdura - co prawda świeżo po zabiegu zaleca się szczególną ostrożność (na przykład unikanie kawy czy barwiącego jedzenia), ale to tylko po to, żeby jak najdłużej utrzymać efekt. Bo niestety, najlepsze wybielanie nie pomoże jeśli później nie zadbamy o te białe ząbki
Moim zdaniem jak komuś zależy, żeby wybielić zęby raz a porządnie i to nie ryzykując swojego zdrowia to tylko gabinet dentysty wchodzi w grę.
Po drugie, to, że "potem jest jeszcze gorzej" to raczej bzdura - co prawda świeżo po zabiegu zaleca się szczególną ostrożność (na przykład unikanie kawy czy barwiącego jedzenia), ale to tylko po to, żeby jak najdłużej utrzymać efekt. Bo niestety, najlepsze wybielanie nie pomoże jeśli później nie zadbamy o te białe ząbki
Moim zdaniem jak komuś zależy, żeby wybielić zęby raz a porządnie i to nie ryzykując swojego zdrowia to tylko gabinet dentysty wchodzi w grę.
http://www.dentysta-w.kolobrzeg.pl/
Nie znam osoby, która nie chciałaby mieć pięknego, białego uśmiechu ;D Czasami ma się taki naturalny kolor uzębienia, że domowe sposoby nic nie dają i trzeba użyć bardziej doraźnych środków. Ja miałam krótki epizod z wybielaniem w domu za pomocą aptecznych środków i nabawiłam się dużej nadwrażliwości. Pół roku temu skorzystałam z zabiegu w Klinice Odent ( Warszawa). Całe wybielanie trwało 90min, Pani stomatolog nałożyła mi żel, który później był naświetlony przez lampy. Efekt utrzymuje się do tej pory, dodatkowo używam past wybielających. Jestem baardzo zadowolona i przede wszystkim nie miałam po wizycie nadwrażliwości.
- kokoszanel
- Super Gaduła
zastanawiam się czy któraś z was stosowała paski wybielające do zębów?
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
-
martyśka36
Moja siostra kiedyś stosowała paski Blend-a-med w domu. Wybieliło jej zęby o jakieś 1,5 odcienia (tak ona to oceniła). Ale jest jedno ale - po tych paskach jej zęby stały się bardzo wrażliwe na temperaturę (zimno/ciepło). Niedługo zdejmuję aparat ortodontyczny i też myślę o wybielaniu (w zasadzie po tych zamkach - to nie mam wyjścia) i ciekawa jestem, co mi stomatolog zaproponuje. Ale raczej nie zdecyduję się na wybielanie zębów w domu.
http://www.allemeble.com/ - jak wygram w totka to poszaleję:)
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Na forum było już kilka podobnych tematów i zawsze podobny wniosek: samodzielne wybielanie zębów w domu przyniesie tylko połowiczny efekt,natomiast aby był on długotrwały i widoczny,musimy udać się do stomatologa.
- ScarletLukia
- Miła Kobietka
Dokladnie jesli ktos rzeczywiście chce wybielić żeby trzeba się najzwyczajniej w świecie wybrac do stomatologa. Domowe zabiegi czy pasty przyniosą mizerny efekt
Tak, skutek był taki, że pojawiła się u mnie nadwrażliwość zębów, która minęła dopiero po zrezygnowaniu z pasty wybielającejma_kowalewicz pisze:zastanawiam się czy któraś z was stosowała paski wybielające do zębów?
Sodę lub proszek do pieczenia można trochę na szczoteczkę, mało smaczne ale pomaga.
Spotkałam sie niedawno z wersja wcierania w zęby wewnetrzną strona skórki babana przez tydzien dwa razy dziennie. Ma to podobno wybielac. Ktos może wie co na ten temat ?
olejek kokosowy podobno daje dość dobry efekt, ale chyba trzeba płukac zęby kilka tygodni, czy jakoś tak.
Trzeba by było doczytać, jak ktoś zainteresowany
Trzeba by było doczytać, jak ktoś zainteresowany
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Tak, ja stosowałam paski wybielające iwhite + pasta wybielająca iwhite i mogę szczerze polecić te produkty. Zdecydowałam na nie, ponieważ producent zapewnia że nie zawierają nadtlenku wodoru i nie powodują nadwrażliwości co rzeczywiście okazało się prawdą, a generalnie mam bardzo wrażliwe zęby i naprawdę w to wątpiłamma_kowalewicz pisze:zastanawiam się czy któraś z was stosowała paski wybielające do zębów?
Pasta jest obecnie moją ulubioną, bo zęby po każdym umyciu błyszczą się jak wypolerowane
- kokoszanel
- Super Gaduła
iwhite z tego co widzę to nawet dostępny jest w Rossmannie ... ? dobrze widzę to o te właśnie chodzi? dobrze wiedzieć, że produkt jest dobry na nadwrażliwe zęby bo takie właśnie je mam... chyba będę musiała się na ten produkt skusić 
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Moja przyjaciółka używała kiedyś pasków wybielających, ale one podobno działają tylko u osób które nie piją kawy i nie pala papierosów, Ale sama nie uzywałam więc to taka moja luźna zasłyszana opcja 
Jak cenowo ten iwhite? To jest to z nowego skarbu?
Tak jest dobry dla nadwrażliwych zębów. I do tego cena i wygoda iWhite zachęcająma_kowalewicz pisze:iwhite z tego co widzę to nawet dostępny jest w Rossmannie ... ? dobrze widzę to o te właśnie chodzi? dobrze wiedzieć, że produkt jest dobry na nadwrażliwe zęby bo takie właśnie je mam... chyba będę musiała się na ten produkt skusić
-
Kama_Kamila
Ok 80zł kosztuje. Ale daje świetne efekty. A cena w porównaniu do wybielania w gabinecie nie porównywalna.Hadassa pisze:Jak cenowo ten iwhite? To jest to z nowego skarbu?
Warto stosować jedno i drugie? Z paskami jest trochę zabawy, dlatego rozważam iwhite.kewelina pisze:Tak, ja stosowałam paski wybielające iwhite + pasta wybielająca iwhite i mogę szczerze polecić te produkty. Zdecydowałam na nie, ponieważ producent zapewnia że nie zawierają nadtlenku wodoru i nie powodują nadwrażliwości co rzeczywiście okazało się prawdą, a generalnie mam bardzo wrażliwe zęby i naprawdę w to wątpiłamma_kowalewicz pisze:zastanawiam się czy któraś z was stosowała paski wybielające do zębów?Polecam spróbować
Pasta jest obecnie moją ulubioną, bo zęby po każdym umyciu błyszczą się jak wypolerowane
Iwhite... i white... niezly spam sie z tego robi.m.
Właśnie też widziałam w Rossmannie i tak się zastanawiałam czy to dobry produktma_kowalewicz pisze:iwhite z tego co widzę to nawet dostępny jest w Rossmannie ... ? dobrze widzę to o te właśnie chodzi? dobrze wiedzieć, że produkt jest dobry na nadwrażliwe zęby bo takie właśnie je mam... chyba będę musiała się na ten produkt skusić
Kupiłam i wypróbowałam
uważam, że warto
ja stosowałam paski Crest. One są chyba z USA, ale ja kupiłam na allegro (uwaga na chińskie podróbki!). Kupiłam 7 "listków" i widzę wyraźną poprawę. W jednym "listku" są 2 paski - jeden na dolną, drugi na górną szczękę. Ja jestem zadowolona, wydałam niecałe 50zł a zęby wyraźnie bielsze, co najważniejsze bezboleśniema_kowalewicz pisze:zastanawiam się czy któraś z was stosowała paski wybielające do zębów?
PS. nie jestem spammerem, nikt mi nie płaci za polecanie czegokolwiek