Alternatywa dla manicure hybrydowego/żelowego

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

Alternatywa dla manicure hybrydowego/żelowego

Post autor: conscious »

Jak w temacie, znacie może jakieś magiczne sposoby na trwałe paznokcie, które wyglądem przypominają hybrydę lub żele? Chodzi mi o taki efekt połyskującej tafli, jakby dłonie były mokre :roll: jak podliczyłam wszystkie te koszta związane z zakupem lampy itp specyfików to mi się słabo zrobiło, chociaż kosmetyczka też bierze niemało :? paznokcie są moją wizytówką przy kontakcie z klientem a rujnuje mi to już budżet i szukam jakiegoś zamiennika, zależy mi by utrzymały się chociaż z 10dni :oops:
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

Re: Alternatywa dla manicure hybrydowego/żelowego

Post autor: tinacleo »

Dokładnie nad tym samym zastanawiam się od jakiegoś czasu ! nawet gdybym zainwestowała w ten cały ekwipunek to i tak totalnie nie mam drygu do takich rzeczy :D więc mogłabym zapłacić za taki cud-lakier całkiem sporo, bo na dłuższą metę to i tak wychodzi korzystniej :) ktoś? coś?
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

też właśnie boję się, że kupię ten cały sprzęt a potem nie będzie mi to wychodziło czy coś i będą pieniądze wyrzucone w błoto. dzisiaj zajrzałam do drogerii osiedlowej i babeczka pokazała mi jakieś lakiery od sally hansen, w sumie to chyba nowość bo dobrze znam markę i wcześniej ich u nas nie widziałam - miracle gel, może ktoś miał styczność? co ogólnie polecacie?
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Ja słyszałam właśnie że te lakiery Sally Hansen i Essie są trwałe, ale ich nie próbowałam jeszcze. Z chęcią bym się dowiedziała czy są skuteczne :) Póki co zauważyłam że dłużej mi się trzyma lakier na paznokciach jak pomaluję je wcześniej odżywką Bielendy, nazywa się magic nails. Paznokcie są po niej twardsze i się tak nie rozdwajają, przez co może lakier jest bardziej wytrzymały
meggie
Miła Kobietka

Post autor: meggie »

oprócz lampy i całego sprzętu to trzebam ieć jeszcze talent:) ja jakoś go nie mam, a do tego zraziłam się hybrydami, po tym jak moje paznokcie po tym wyglądały i teraz mam przerwę, na co dzień odżywka- właśnie ta magic nails, ewentualnie na to lakier:)
meggie
Miła Kobietka

Post autor: meggie »

a zapomniałam dodać, słyszałam jeszcze o takich lakierach jakby żelowych, nie potrzeba do nich lamp, ani nic, a podobno długo się trzymają, jakoś nie zagłębiałam się w temat, z racji kondycji moich paznokci, ale może warto poszukać o co w nich chodzi dokładnie:)
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

generalnie też bardzo lubię lakiery sally hansen, bo jako jedne z nielicznych trzymają się u mnie jakoś godziwie ;) ale z tą nową serią nie miałam jeszcze do czynienia i tak się zastanawiam czy to będzie dobra inwestycja. na pewno zachęca fakt, że nie wymagają żadnych specyfików jak lampy, zmywają się podobno zwykłym zmywaczem itd. nie lubię kupować w ciemno, więc wertuję opinie i jak do tej pory pojawiają się pozytywy
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

meggie pisze:a zapomniałam dodać, słyszałam jeszcze o takich lakierach jakby żelowych, nie potrzeba do nich lamp, ani nic, a podobno długo się trzymają, jakoś nie zagłębiałam się w temat, z racji kondycji moich paznokci, ale może warto poszukać o co w nich chodzi dokładnie:)
podejrzewam, że mowa o miracle gel od sally hansen :) kilka dni temu trafiłam na artykuł o nich, ale póki co przeszukuję internet w poszukiwaniu opinii, niewiele ich jeszcze bo lakiery są w polsce jakoś od lutego, może któraś z Was słyszała coś więcej? wolałabym nie kupować w ciemno
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

tinacleo pisze:podejrzewam, że mowa o miracle gel od sally hansen :) kilka dni temu trafiłam na artykuł o nich, ale póki co przeszukuję internet w poszukiwaniu opinii, niewiele ich jeszcze bo lakiery są w polsce jakoś od lutego, może któraś z Was słyszała coś więcej? wolałabym nie kupować w ciemno
sprawdziłam właśnie w necie i faktycznie to te lakiery, które mi polecano w drogerii. trochę opinii już o nich widziałam, może nie jest ich multum, ale z tego co czytałam dziewczyny zachwycają się trwałością i połyskiem
Awatar użytkownika
jabluszkoo
Miła Kobietka

Post autor: jabluszkoo »

To prawda, u nas chyba jest dostępnych tylko 12 kolorów, ale uważam, że ich dobór jest mega trafny. Do mnie przemawiają wszystkie, a nr 210, 240,i 470 to moi zdecydowani faworyci!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

To może tak jakieś zdjęcia, przykłady...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

właśnie noszę się z zamiarem zakupu, bo sama idea tego lakieru bardzo mi przypadła do gustu. w sumie wrzuciłabym jakieś zdjęcie jak już zrobię mani przy użyciu miracle gel tylko paznokcie mam niefotogeniczne :D taki smutek
Awatar użytkownika
BlueTiger
Miła Kobietka

Post autor: BlueTiger »

ja byłam kiedyś u kosmetyczki, żeby zrobić paznokcie. Później ich stan był fatalny, dlatego zraziłam się do robienia. Jednak jak patrzę na te wszystkie zdobienia to tylko pozazdrościć. Czytam Wasze posty i chyba się skuszę, żeby coś zakupić. Doprowadza mnie do szału jak po 2 dniach mam połowę paznokcia:)
karlin
Jestem tu nowa :)

Post autor: karlin »

nie jesteś jedyna, ja po hybrydach też miałam bardzo zły stan paznokci, ale zaczęłam brać wtedy witaminy (takie szwajcarskie tabelki z naturalnych składników) i malowałam odżywką (nail growth GR), po takim kopie paznokcie zaczęły rosnąć jak szalone i do tego się znacznie poprawiły, ale do hybryd dalej nie mam zaufania, może kiedyś... :)
monikak

Post autor: monikak »

conscious pisze:Jak w temacie, znacie może jakieś magiczne sposoby na trwałe paznokcie, które wyglądem przypominają hybrydę lub żele? Chodzi mi o taki efekt połyskującej tafli, jakby dłonie były mokre :roll: jak podliczyłam wszystkie te koszta związane z zakupem lampy itp specyfików to mi się słabo zrobiło, chociaż kosmetyczka też bierze niemało :? paznokcie są moją wizytówką przy kontakcie z klientem a rujnuje mi to już budżet i szukam jakiegoś zamiennika, zależy mi by utrzymały się chociaż z 10dni :oops:
Alternatywą do lakieru hybrydowego jest np: lakier Gelowy Vipery , vinylux. Tego typu lakiery trzymają się do 7 dni.
Pozdrawiam
Monika

http://metamorfozabemowo.pl/
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

BlueTiger pisze:ja byłam kiedyś u kosmetyczki, żeby zrobić paznokcie. Później ich stan był fatalny, dlatego zraziłam się do robienia. Jednak jak patrzę na te wszystkie zdobienia to tylko pozazdrościć. Czytam Wasze posty i chyba się skuszę, żeby coś zakupić. Doprowadza mnie do szału jak po 2 dniach mam połowę paznokcia:)
Daj spokój, mam to samo bo u mnie 3 dni to już maks jaki mogę wycisnać z takim zwykłym lakierem na paznokciach. Szukam lakieru, który chociaż z 10dni pociągnie. Zamówiłam sobie już te lakiery sally hansen i zobaczymy co to za produkt
Awatar użytkownika
BlueTiger
Miła Kobietka

Post autor: BlueTiger »

conscious w takim razie czekam na opinię, jeśli warto to też zamówię:)
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

fakt, kolory wyglądają super, chyba skusiłabym się na fiolecik :) może Wy - conscious, jabluszkoo - już wypróbowałyście?
Awatar użytkownika
jabluszkoo
Miła Kobietka

Post autor: jabluszkoo »

Fiolet i mięta oraz klasyczna czerwiec moimi faworytami! Ja jestem zachwycona tymi lakierami i niedługo zbankrutuje bo ciągle dokupuje nowe kolory. Jeśli chodzi o trwałość to u mnie trzyma się 7-8 dni więc rewelacja!
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

a długo schnie? tyle warstw to musi chyba sporo zajmować... zależy mi na jak najkrótszym czasie, nie znoszę siedzieć bezczynnie czekając :D
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

lakiery u mnie już ok 2tygodni i jak dla mnie rewelacja. jesli chodzi o wysychanie to przy tylu warstwach jest ok, jak normalny lakier. ale trwałość w moim przypadku jest super, bo koralowy trzymał się 7dni, fiolet nawet 10. pod koniec to już krawędzie się wycierają, ale nie odpada mi płatami czy coś więc na upartego można byłoby i dalej pociągnąć
Aniela

Post autor: Aniela »

Korzystałam z miracle gel - jest bardzo dobry jak za tą cenę. Polecam śmiało możesz kupić, w dodatku możesz teraz pomóc, jeden procent ze sprzedaży lakierów idzie na walkę z rakiem krwi.
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2015 10:44 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
Dagowa92

Post autor: Dagowa92 »

Rich Color od golden rose też jest świetny i długo trwały
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

skusiłam się, duży pędzelek, tak jak conscious pisała szybko wysycha, dobrze kryje, połysk serio jak przy hybrydzie :)
Awatar użytkownika
conscious
Miła Kobietka

a jak z trwałością u Ciebie? bo mi skradł serce pod tym względem. zastanawiam się czy z jedną warstwą koloru zamiast dwóch również byłby tak dobry efekt, bo w sumie pigmentacja jest świetna
ODPOWIEDZ