Pękające naczynka

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Derma-Clinic

Pękające naczynka

Post autor: Derma-Clinic »

Jak radzicie sobie z problemem pękających naczynek? Zwłaszcza teraz, podczas wahań temperatur jest to uporczywy problem...
kukilka
Fajna Kobietka

Re: Pękające naczynka

Post autor: kukilka »

Należy wzmacniać naczynia krwionośne witaminą K. Jest to witamina rozpuszczalna w tłuszczach, więc tam też należy szukać jej źródeł. Z tego co mi wiadomo, olej rzepakowy ma jej całkiem sporo - do stosowania zarówno w diecie jak i kosmetyce.
sikora2
Jestem tu nowa :)

Re: Pękające naczynka a witamina C

Post autor: sikora2 »

Moja kosmetyczka Ela poleciła mi do zabiegów na twarz naturalna witaminę c firmy bioorganic o fajnej nazwie GRYKAMINA C sprzedaje ja u siebie w gabinecie oraz poleca zwłaszcza u osób z naczynkami .....o dziwo w polaczeniu z kolagenem mam świetna zregenerowana skórę na twarzy i nie tylko ostatnio walnęłam sie w nogę o szafkę o dziwo nie miałam prawie wylewu i to mnie zaskoczyło ponieważ zawsze mam masę siniaków poczytał ulotkę grykaminy C jest tam wyraźnie napisane że ,kruchość naczyń jest spowodowana brakiem tej witaminy. Palacze, oraz osoby chore na wieńcówek, wysokie ciśnienie to też po części długotrwała braki witaminy w organizmie. Co najgorsze odwiewów karmią nas syntetykami które np. świetnie sprzedają sie rutinoskorbiny tak naprawdę nic nie działają. Musze przyznac że, cała moja rodzinę zaopatrzyłam w ten produkt nawet moja mam która leczy się na nadciśnienie tętnicze uważa że, lepiej się czuje i ciśnienie jej się ustabilizowało.

poczytajcie na stonie SPAM
Ostatnio zmieniony śr sie 14, 2013 12:06 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
weronika1983

Post autor: weronika1983 »

hej ja mam bardzo fajna bazę super maskujaca naczynka polecam revlon photoready correcting primer 2 w1

Obrazek
http://www.nocanka.pl najlepsze kosmetyki
PaniM

Post autor: PaniM »

Borykałam się z problemem pękających naczynek, szczególnie wokół nosa.
Dopiero po zabiegu promieniami świetlnymi IPL (byłam w Sekretach Piękna w Krakowie) pozbyłam się ich raz na zawsze. Promienie naprawiają problemy naczyniowe i przebarwienia, a zabieg dodatkowo poprawia koloryt skóry.
agawa

Post autor: agawa »

ja stosuję serię do cery naczynkowej od Flosleku. dermokosmetyki, więc mam pewność, że nie zaszkodzą. tonik, krem i korektor potrafią zdziałać cuda ; )
ingrit

Post autor: ingrit »

Ja walczę z pękającymi naczynkami przyczynowo i pod krem stosuję takie specjalne serum żelowe dermiki - lily skin, które baaardzo pomaga na rozszerzone naczynka na twarzy, tzw. pajączki itp. Jest może troszkę droższe, ale warto je kupić, bo jest wyjątkowo wydajne (aplikacja za pomocą pipety sprawia, że nie marnuje się nawet kropelka :)) No i efekty są boskie!
Derma-Clinic

Post autor: Derma-Clinic »

Podrzucam również informacje o różnych sposobach leczenia naczynek:

SPAM
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:42 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wystarczy reklama w Twoim nicku, już dodatkowe linki nie są potrzebne
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Na pękające naczynka to dobry specjalistyczny krem , a do łykania koniecznie rutinoscorbin
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
MarianAna
Fajna Kobietka

Post autor: MarianAna »

Rutinoskorbin ale nawet picie wody i trening mają się dobrze na naczynia krwionośne. A może problemem jest to, że palisz. To też jest często przyczyną różnych kłopotów skóry.
Mefista

Post autor: Mefista »

Ja miałam sporo popękanych naczynek i niestety żadne specyfiki nie skutkowały więc zdecydowałam się na laserowe zamykanie naczynek w Klinice Elite. Polecam każdemy kto boryka się z tym problemem.
kolorowa

Post autor: kolorowa »

Na problemy z pękającymi naczynkami używam zielonego kremu Dermika Vitamina P plus. Jest stworzony idealnie dla mnie i mojej zaczerwienionej, naczynkowej cery, więc śmiało mogę go polecić, jeśli też macie ten problem :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tusia

Post autor: Tusia »

Ja mam predyspozycje do pękających naczynek po mamie, jednak praca stojąca nasila efekty niestety. Wzdłuż kostek, pod kolanami jest ich coraz więcej :( Nie wiem jak sobie z tym radzić.. Mam pracę w której latam 12 h i do tego zmienny tryb - dzienno nocny.
Dzięki Bogu są kosmetyki i mój korektor z Cashmere który pomaga mi tuszować zaczerwienienia na twarzy.
Asterka888

Post autor: Asterka888 »

Polecam krem robiony w aptece z arniką, kasztanowcem , zieloną herbatą ;-) zaczerwienienia są zdecydowanie mniejsze , naczyńka na twarzy fajnie obkurczone ma formułę półtłustą , ale ładnie się wchłania ;-) do kupienia w Ostrowie Wlkp ,
Awatar użytkownika
Odetta

Post autor: Odetta »

maść cynkowa w moim przypadku swietnie sie sprawdza.
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

Odetta pisze:maść cynkowa w moim przypadku swietnie sie sprawdza.
masc cynkowa na pekajace naczynka? :o kurcze, to nie wiedzialam, ja ją stosuje na problemy z wypryskami :)
a co do pekajacych naczynek- moja mama uzywa kremu z Iwostinu Capilin dla cery naczynkowej i dziala okej :)
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

Mefista pisze:Ja miałam sporo popękanych naczynek i niestety żadne specyfiki nie skutkowały więc zdecydowałam się na laserowe zamykanie naczynek w Klinice Elite. Polecam każdemy kto boryka się z tym problemem.
A ile mniej więcej kosztuje taki zabieg?
Aldidka

Post autor: Aldidka »

Mi w Medeście w poznaniu zamykali naczynka na dekolcie i zapłaciłam za to 300 zł
Wszystko zależy od gabinetu
Beatuś

Post autor: Beatuś »

A te zabiegi bolą?
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

ja na razie nie mam tak mocno widocznych, ale zaczęłam już pielęgnować. Na pierwszy rzut poszedł krem pharm naczynka z bielendy. kupilam, bo znajoma polecala, a cena zachęcajaca i uwazam, ze nie ma sensu przeplacac
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

rosiehw pisze:Na pierwszy rzut poszedł krem pharm naczynka z bielendy. kupilam, bo znajoma polecala, a cena zachęcajaca i uwazam, ze nie ma sensu przeplacac
I jak efekty, polecasz go? Właśnie widziałam ten krem na stronie bielendy, i zastanawiam się nad kupnem... Jest hipoalergiczny, wiec w sumie dobry dla mnie.Bo juz denerwują mnie zaczerwienione policzki, nawet jak nakładam make up to i tak trochę je widać...
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Słyszałam, że na pękające naczynka dobry jest krem kasztanowy. Wiem, że taki produkuje Bielenda, podobno jest skuteczny - może spróbuj czegoś takiego. Przeznaczony specjalnie do tego typu skóry.
kolka

Post autor: kolka »

Ja z kolei uzywam kosmetyków z serii vitamina p plus dermika. Najbardziej polecam zielony krem, ktory działa po pierwsze na kondycję naczynek, a po drugie po prostu maskuje zaczerwienienia. Jest bardzo dobry.
monika1124

Post autor: monika1124 »

Polecam Podkład z Vichy, kosztuje okolo 90 zł ale jest wydajny i pomaga na tego typu cere ;)
http://www.wladyslawowo-polecam.pl
a...

Post autor: a... »

Obecnie mam krem do cery naczynkowej Soraya Vitamin P+C na noc. Jest dosć cieżki, ale to pierwszy krem, który coś robi. :)
ODPOWIEDZ