Pękające naczynka
-
Derma-Clinic
Pękające naczynka
Jak radzicie sobie z problemem pękających naczynek? Zwłaszcza teraz, podczas wahań temperatur jest to uporczywy problem...
Re: Pękające naczynka
Należy wzmacniać naczynia krwionośne witaminą K. Jest to witamina rozpuszczalna w tłuszczach, więc tam też należy szukać jej źródeł. Z tego co mi wiadomo, olej rzepakowy ma jej całkiem sporo - do stosowania zarówno w diecie jak i kosmetyce.
Re: Pękające naczynka a witamina C
Moja kosmetyczka Ela poleciła mi do zabiegów na twarz naturalna witaminę c firmy bioorganic o fajnej nazwie GRYKAMINA C sprzedaje ja u siebie w gabinecie oraz poleca zwłaszcza u osób z naczynkami .....o dziwo w polaczeniu z kolagenem mam świetna zregenerowana skórę na twarzy i nie tylko ostatnio walnęłam sie w nogę o szafkę o dziwo nie miałam prawie wylewu i to mnie zaskoczyło ponieważ zawsze mam masę siniaków poczytał ulotkę grykaminy C jest tam wyraźnie napisane że ,kruchość naczyń jest spowodowana brakiem tej witaminy. Palacze, oraz osoby chore na wieńcówek, wysokie ciśnienie to też po części długotrwała braki witaminy w organizmie. Co najgorsze odwiewów karmią nas syntetykami które np. świetnie sprzedają sie rutinoskorbiny tak naprawdę nic nie działają. Musze przyznac że, cała moja rodzinę zaopatrzyłam w ten produkt nawet moja mam która leczy się na nadciśnienie tętnicze uważa że, lepiej się czuje i ciśnienie jej się ustabilizowało.
poczytajcie na stonie SPAM
poczytajcie na stonie SPAM
Ostatnio zmieniony śr sie 14, 2013 12:06 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
- weronika1983
- Jestem tu nowa :)
hej ja mam bardzo fajna bazę super maskujaca naczynka polecam revlon photoready correcting primer 2 w1

http://www.nocanka.pl najlepsze kosmetyki
Borykałam się z problemem pękających naczynek, szczególnie wokół nosa.
Dopiero po zabiegu promieniami świetlnymi IPL (byłam w Sekretach Piękna w Krakowie) pozbyłam się ich raz na zawsze. Promienie naprawiają problemy naczyniowe i przebarwienia, a zabieg dodatkowo poprawia koloryt skóry.
Dopiero po zabiegu promieniami świetlnymi IPL (byłam w Sekretach Piękna w Krakowie) pozbyłam się ich raz na zawsze. Promienie naprawiają problemy naczyniowe i przebarwienia, a zabieg dodatkowo poprawia koloryt skóry.
ja stosuję serię do cery naczynkowej od Flosleku. dermokosmetyki, więc mam pewność, że nie zaszkodzą. tonik, krem i korektor potrafią zdziałać cuda ; )
Ja walczę z pękającymi naczynkami przyczynowo i pod krem stosuję takie specjalne serum żelowe dermiki - lily skin, które baaardzo pomaga na rozszerzone naczynka na twarzy, tzw. pajączki itp. Jest może troszkę droższe, ale warto je kupić, bo jest wyjątkowo wydajne (aplikacja za pomocą pipety sprawia, że nie marnuje się nawet kropelka
) No i efekty są boskie!
-
Derma-Clinic
Podrzucam również informacje o różnych sposobach leczenia naczynek:
SPAM
SPAM
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 2:42 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wystarczy reklama w Twoim nicku, już dodatkowe linki nie są potrzebne
Powód: wystarczy reklama w Twoim nicku, już dodatkowe linki nie są potrzebne
- malinka 61
- Kobietka Expert
Na pękające naczynka to dobry specjalistyczny krem , a do łykania koniecznie rutinoscorbin
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Rutinoskorbin ale nawet picie wody i trening mają się dobrze na naczynia krwionośne. A może problemem jest to, że palisz. To też jest często przyczyną różnych kłopotów skóry.
Ja miałam sporo popękanych naczynek i niestety żadne specyfiki nie skutkowały więc zdecydowałam się na laserowe zamykanie naczynek w Klinice Elite. Polecam każdemy kto boryka się z tym problemem.
Na problemy z pękającymi naczynkami używam zielonego kremu Dermika Vitamina P plus. Jest stworzony idealnie dla mnie i mojej zaczerwienionej, naczynkowej cery, więc śmiało mogę go polecić, jeśli też macie ten problem 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Tusia
Ja mam predyspozycje do pękających naczynek po mamie, jednak praca stojąca nasila efekty niestety. Wzdłuż kostek, pod kolanami jest ich coraz więcej
Nie wiem jak sobie z tym radzić.. Mam pracę w której latam 12 h i do tego zmienny tryb - dzienno nocny.
Dzięki Bogu są kosmetyki i mój korektor z Cashmere który pomaga mi tuszować zaczerwienienia na twarzy.
Dzięki Bogu są kosmetyki i mój korektor z Cashmere który pomaga mi tuszować zaczerwienienia na twarzy.
-
Asterka888
Polecam krem robiony w aptece z arniką, kasztanowcem , zieloną herbatą
zaczerwienienia są zdecydowanie mniejsze , naczyńka na twarzy fajnie obkurczone ma formułę półtłustą , ale ładnie się wchłania
do kupienia w Ostrowie Wlkp ,
maść cynkowa w moim przypadku swietnie sie sprawdza.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
masc cynkowa na pekajace naczynka?Odetta pisze:maść cynkowa w moim przypadku swietnie sie sprawdza.
a co do pekajacych naczynek- moja mama uzywa kremu z Iwostinu Capilin dla cery naczynkowej i dziala okej
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
A ile mniej więcej kosztuje taki zabieg?Mefista pisze:Ja miałam sporo popękanych naczynek i niestety żadne specyfiki nie skutkowały więc zdecydowałam się na laserowe zamykanie naczynek w Klinice Elite. Polecam każdemy kto boryka się z tym problemem.
Mi w Medeście w poznaniu zamykali naczynka na dekolcie i zapłaciłam za to 300 zł
Wszystko zależy od gabinetu
Wszystko zależy od gabinetu
A te zabiegi bolą?
ja na razie nie mam tak mocno widocznych, ale zaczęłam już pielęgnować. Na pierwszy rzut poszedł krem pharm naczynka z bielendy. kupilam, bo znajoma polecala, a cena zachęcajaca i uwazam, ze nie ma sensu przeplacac
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
I jak efekty, polecasz go? Właśnie widziałam ten krem na stronie bielendy, i zastanawiam się nad kupnem... Jest hipoalergiczny, wiec w sumie dobry dla mnie.Bo juz denerwują mnie zaczerwienione policzki, nawet jak nakładam make up to i tak trochę je widać...rosiehw pisze:Na pierwszy rzut poszedł krem pharm naczynka z bielendy. kupilam, bo znajoma polecala, a cena zachęcajaca i uwazam, ze nie ma sensu przeplacac
Słyszałam, że na pękające naczynka dobry jest krem kasztanowy. Wiem, że taki produkuje Bielenda, podobno jest skuteczny - może spróbuj czegoś takiego. Przeznaczony specjalnie do tego typu skóry.
Ja z kolei uzywam kosmetyków z serii vitamina p plus dermika. Najbardziej polecam zielony krem, ktory działa po pierwsze na kondycję naczynek, a po drugie po prostu maskuje zaczerwienienia. Jest bardzo dobry.
-
monika1124
Polecam Podkład z Vichy, kosztuje okolo 90 zł ale jest wydajny i pomaga na tego typu cere 
http://www.wladyslawowo-polecam.pl
-
a...
Obecnie mam krem do cery naczynkowej Soraya Vitamin P+C na noc. Jest dosć cieżki, ale to pierwszy krem, który coś robi.