wybielanie zębów w domu
Re: wybielanie zębów w domu
Moim zdaniem lepiej pójść do gabinetu dentystycznego i zostawić to profesjonalistom. Efekt utrzymuje się dłużej.
Ja wolę stosować jakieś środki w domu. Nie mam przekonania do wybielania przez specjalistów. Boję się zniszczonych zębów.
Najskuteczniejsza szkoła językowa kraków
Teraz jest tak dużo tych domowych wybielaczy że łatwo się pogubić, ale generalnie każdy bazuje na tych samych składnikach. Słyszałam że "najmłodszy milioner w polsce" (smiechu warte) też nad czymś pracuje, ale wątpie by odkryl nową formułe. Zresztą znając dzieciaka zaśpiewa za to irracjonalną sumkę 
Ja używałam iBrighta i byłam zadowolona
SPAM
Ja używałam iBrighta i byłam zadowolona
SPAM
Ostatnio zmieniony wt sie 13, 2013 9:34 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
AiszaPerfumy_pl
- Jestem tu nowa :)
Jeżeli chodzi o whitetime, ten środek który reklamuje ten młody chłopak (nie pamiętam nazwy), to czytałam że zawiera on niedozwoloną ilość jakiegoś tam środka.. ilość na tyle za wysoką, że środek ten może poważnie uszkodzić szkliwo.. no ale tutaj można znaleźć odpowiedź dlaczego jest taki skuteczny
sok z cytryny polecam.
jeżeli domowe i nie pomaga to może spróbuj w gabinecie? ja wybielałam ząbki we Wrocławiu w takiej sieci gabinetów white&beauty - mają salony w zasadzie w większości miast, efekty są bardzo dobre, bo mi palaczce udało się pozbyć nalotu, polecam
-
apollo
Metody wybielania przyśpieszonego to jedynie głupie wydawanie kasy, które nie ma żadnego sensu. Jakoś potrafię utrzymać biel zębów przy pomocy zwyczajnej pasty ajona i systematyczności. A zabiegi? Można sobie je wsadzić w d...
-
biszka
a ja mimo wszystko uważam, że tylko profesjonalne zabiegi mogą bezpiecznie i skutecznie poprawić stan zębów. Sama niedawno wybielałam zęby w klinice Dormed i efekty są bardzo widoczne, zęby jaśniejsze o kilka tonów.
Tak, te paski były świetnie, ale niestety już dzisiaj jest problem z dostępnością. Nie wiadomo dlaczego paski zostały wycofane z użytku;(. Jak znajdziecie coś tak skutecznego na rynku to proszę napiszcie na forum.
też znam salon white&beauty - faktycznie ząbki wyglądają super - ja wybielałam dwa miesiące temu przed ślubem i dalej mam piękny uśmiech
od jakiegoś czasu jest tez promocja i można zdobyć kupon z dość sporą zniżką:)
-
apollo
Żaden salon nie wybieli wam zębów - musicie zmienić przyzwyczajenia. Później wszystko jest już uzależnione od was samych. Koniec z fajkami, kawą. Systematyczne mycie, porządna szczoteczka. To w ten sposób można zmienić swoje zęby, bo na pewno nie na takiej zasadzie, którą opisujemy.
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
A czy możesz napisać coś więcej o tym soku z cytryny? Czytałam też w Internecie, ze roztwór sody oczyszczonej może oczyścić i wybielić zęby,a le też niszczy szkliwo. Czy z cytryną nie jest podobnie?AiszaPerfumy_pl pisze:sok z cytryny polecam.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
-
a_gatka
Takie kwestie wolałabym powierzyć dentyście zamiast eksperymentować.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
a ja uzywalam Bialej Perly- specjalny żel ktory wyciska sie na nakładki, i potem zakladasz to na zęby na jakies 30 minut. niestety dla mnie to bylo straszne. cala sie slinilam i nie moglam wytrzymac w tym tyle czasu. teraz zamowilam jakas paste wybielajaca z Singapuru ale nie nastawiam sie na niewiadomo co bo nie wiem czy cos jest w stanie naprawde wybielic zęby.... albo trzeba miec do tego sporo cierpliwosci i czasu...
s
s
-
apollo
A możesz pokazać jakieś dowody, które upewnią nas w fakcie, że faktycznie wybieliłaś sobie zęby? Bo mówiąc szczerze to jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Pokażesz coś?
Pasty, paski czy żele usuwają przebarwienia na szkliwie. Ale na kolor kości nic nie poradzą. Jeśli jest naturalnie żółta to wybielanie nawet w profesjonalnym gabinecie dużo nie da. Moje używanie pasków blend-a-med skończyło się 3 dnia, kiedy zęby zrobiły się tak wrażliwe, że ledwo mogłam wytrzymać z bólu... Ale mojej siostrze pasują. Wszystko zależy od rodzaju zębów. Ja wybielałam lampą beyond i był efekt. Ale potem jakby wróciły do poprzedniego stanu. Choć nie piję kawy i nie palę. Moja znajoma dentystka powiedziała, że właściwie wszystkie te pasty wybielające to pic na wodę. Te mocne ścierają szkliwo i nie nadają się do codziennego stosowania.
tak, ja tez tego uzywalam ale potem zeby zaczley mnie tak bolec, ze nie moglam spac i odstawilam :/misiapysia pisze:a ja uzywalam Bialej Perly- specjalny żel ktory wyciska sie na nakładki, i potem zakladasz to na zęby na jakies 30 minut. niestety dla mnie to bylo straszne. cala sie slinilam i nie moglam wytrzymac w tym tyle czasu. teraz zamowilam jakas paste wybielajaca z Singapuru ale nie nastawiam sie na niewiadomo co bo nie wiem czy cos jest w stanie naprawde wybielic zęby.... albo trzeba miec do tego sporo cierpliwosci i czasu...
s
-
Agnieszka79
- Jestem tu nowa :)
Czy według Was bardziej opłaca się wizyta w gabinecie (gdzie mamy pewnego rodzaju gwarancję skuteczności), czy też lepiej działać samemu?
http://www.cezaryhalat.pl/
zdecydowanie w gabinecie. robisz to jednorazowo a w domu nie masz preparatow o tak wysokim stezeniu subtancji i meczysz sie z tym dlugi czas... poza tymw gabinecie masz wykonany zabieg profesjonalnie. zorientuj sie jaka moetoda najlepiej to wykonywacAgnieszka79 pisze:Czy według Was bardziej opłaca się wizyta w gabinecie (gdzie mamy pewnego rodzaju gwarancję skuteczności), czy też lepiej działać samemu?
-
apollo
bzdura. Efekt z gabinetu jest na krótko - i tak musisz zmienić styl życia żeby utrzymać biel, więc jaki sens ma wydawanie tej kasy? Bez odpowiedniej higieny jamy ustnej na sensowne zmiany poczekasz wieczność.
Ale wiecie co, przeciez kolor zębów jest też uwarunkowany kolorytem kości... Jeden ma bardziej żółte, drugi mniej... Z zabiegów w gabinecie polecam skaling, czy tam piaskowanie... Fajne uczucie po - no i zęby bielsze.
Dziewczyny, nie róbcie sobie krzywdy tymi domowymi metodami
Przez takie eksperymenty można stracić zdrowię i urodę. Możecie zniszczyć sobie szkliwo i dziąsła, to jest chemia i nawet jak ktoś poda wam jak tego używać, to nigdy nie wiecie, jak wasz organizm zareaguje na takie czy inne stężenie tych składników!
Jeśli chcecie sobie wybielić zęby, to lepiej odłużcie trochę kaski i wybierzcie się do profesjonalnego gabinetu. Ja robiłam w Wejt & Tawakol w Szczecinie - dla zaintereswanych SPAM i mogę szczerze polecić. Pan doktor rozwiał moje wszelkie wątpliwości i był bardzo delikatny przy operowaniu na moich zębach - bardzo bałam się czyszczenia tuż przy dziąsłach, ale to nic nie boli
Jeśli chodzi o koszty - ja wzięłam pełną opcję za 1300, ponieważ daje to zabezpieczenie wyczyszczonych zębów i później wolniej się odbarwiają. U mnie po trzech miesiącach jest na razie cały czas pięknie i śnieżnobiało
Jeśli chcecie sobie wybielić zęby, to lepiej odłużcie trochę kaski i wybierzcie się do profesjonalnego gabinetu. Ja robiłam w Wejt & Tawakol w Szczecinie - dla zaintereswanych SPAM i mogę szczerze polecić. Pan doktor rozwiał moje wszelkie wątpliwości i był bardzo delikatny przy operowaniu na moich zębach - bardzo bałam się czyszczenia tuż przy dziąsłach, ale to nic nie boli
Jeśli chodzi o koszty - ja wzięłam pełną opcję za 1300, ponieważ daje to zabezpieczenie wyczyszczonych zębów i później wolniej się odbarwiają. U mnie po trzech miesiącach jest na razie cały czas pięknie i śnieżnobiało
Ostatnio zmieniony śr maja 28, 2014 8:02 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Moim zdaniem nie ma sensu kombinować w domu, bo można sobie zniszczyć zęby. Już lepiej trochę zaoszczędzić i udać się na profesjonalny zabieg u stomatologa.
- vvivvienne
- Miła Kobietka
Pewnie, że się opłaca
Nawet na chwilę. Potem to należy powtarzac co jakiś czas i będzie ok.
- vvivvienne
- Miła Kobietka
Wiem, wiem, że nie powinno się dodawac postu pod postem, ale chciałam "z-upować". Bo znalazłam ostatnio podobno dość dobry, jak i bezpieczny sposób na wybielanie
Osobiście jeszcze nie testowałam, ale chyba warto, bo niedrogo. Słyszałam, że fantastycznym sposobem na wybielanie zębów jest mydło z... aktywnym węglem!
Śmieszne, sama się zdziwiłam, ale chcę wypróbować 
a gdzie to mydło można dostać? napiszesz coś więcej?vvivvienne pisze:Wiem, wiem, że nie powinno się dodawac postu pod postem, ale chciałam "z-upować". Bo znalazłam ostatnio podobno dość dobry, jak i bezpieczny sposób na wybielanieOsobiście jeszcze nie testowałam, ale chyba warto, bo niedrogo. Słyszałam, że fantastycznym sposobem na wybielanie zębów jest mydło z... aktywnym węglem!
Śmieszne, sama się zdziwiłam, ale chcę wypróbować