Łysienie genetyczne kobiet

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Łysienie genetyczne kobiet

Post autor: Jamelia »

Dziewczyny czy któraś z Was ma taki problem? Nie chodzi mi o wypadanie gdzie może brakować witamin, czy stres itp. Tylko o trwałą utratę włosów, spowodowaną odziedziczeniem jakiegos parszywego genu po przodkach wrrr :/ Jestem ciekawa na jakim etapie kończy się wypadanie, czy jest to bardzo widoczne, czy może wszystkie wypadają. Wiem że u kobiet dotyczy to czubka głowy, na innych częściach bez zmian. u mnie zdiagnozowano takie własnie łysienie, oprócz wypadania włosów robią się na głowie takie guzki ponieważ są problemy z nadmiernym wydzielaniem łoju. To ponoć normalne przy tym łysieniu.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ODPOWIEDZ