Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Chciałabym zapytać czy któraś z pań goli sobie ręce? Może nietypowe pytanie, a jednak hihi.
Myślę że część pań z ciemniejszym włosem ma z tego powodu kompleksy, albo nie kompleksy a po prostu ciemne włosy na rękach
Ja osobiście nie spotkałam się z żadnymi nieprzyjemnościami, aczkolwiek zastanawiałam się czy rąk nie ogolić, tylko pytanie - co potem? Czy warto skoro mi to tak bardzo nie przeszkadza?
Jeśli Ci nie przeszkadza za bardzo, to znaczy, że nie jest to duże i wyraźne owłosienie. Lepiej nie golić. Jeśli zaczniesz, to później będziesz musiała golić cały czas. Włosy będą rosły dłuższe i grubsze, będą bardziej widoczne. Znałam kiedyś osobę, która goliła ręce i jak tego nie robiła przez dłuższy czas to miała włosy na rękach dłuższe niż nie jeden facet. Były tylko nieco delikatniejsze i bardziej proste niż u facetów.
Nowa oferta w katalogu avon -> http://www.avonline.pl/avon-katalog-online
ja miałam zawsze dużo włosów na rękach...ciemnych oczywiście i zaczęłam sobie golić...robię to regularnie i już tak sie przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie mieć włosów na rękach
Jeśli naprawdę włoski są długie i ciemne to i tak je ogolisz tym bardziej, że już ta myśl zaświtała Ci w głowie moja rada: przemyśl, czy to konieczne bo latem zazwyczaj te włoski stają się jaśniejsze tym samym mniej widoczne pod wpływem promieni słonecznych a zimą nie tak często pokazujesz ręce.
Byłam po prostu ciekawa waszych opinii bo wiem że część pań goli sobie ręce.
Myślałam też nad "rozjaśniaczem" do włosów tylko słyszałam że wysusza skórę.
Uważam, że golenie rąk nie ma sensu, w społeczeństwie i tak się przyjęło, że kobieta ma mieć gładkie nogi, pachy i okolice bikini, a na ręce nikt nie zwraca uwagi. A jak włosy są wyjątkowo ciemne, to można je latem rozjaśnić sokiem z cytryny
Patrzą na ręce jeśli zarost odbiega od normy, tzn. włosy są długie i ciemne. Wówczas zwrócą na to uwagę, bo takie owłosienie będzie się rzucało w oczy. W innym przypadku większość facetów raczej nie zwróci na ręce uwagi. Śmiem nawet stwierdzić, że wielu facetom nie będą takie dłuższe włoski przeszkadzać jeśli będą jasne i delikatne, czyli niegolone. Jasne włoski nie wyróżniają się zbytnio. Delikatne włoski są milsze w dotyku niż te grubsze, jakie wyrastają po kilku goleniach.
Miała przez niego płakać, ale pomyślała, że szkoda tuszu z Avon, bo trochę kosztuje...