golenie.. rąk

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
JestemMartyna
Miła Kobietka

golenie.. rąk

Post autor: JestemMartyna »

Chciałabym zapytać czy któraś z pań goli sobie ręce? Może nietypowe pytanie, a jednak :) hihi.
Myślę że część pań z ciemniejszym włosem ma z tego powodu kompleksy, albo nie kompleksy a po prostu ciemne włosy na rękach :)

Ja osobiście nie spotkałam się z żadnymi nieprzyjemnościami, aczkolwiek zastanawiałam się czy rąk nie ogolić, tylko pytanie - co potem? Czy warto skoro mi to tak bardzo nie przeszkadza? ;)
Awatar użytkownika
ewcia
Jestem tu nowa :)

Re: golenie.. rąk

Post autor: ewcia »

Jeśli Ci nie przeszkadza za bardzo, to znaczy, że nie jest to duże i wyraźne owłosienie. Lepiej nie golić. Jeśli zaczniesz, to później będziesz musiała golić cały czas. Włosy będą rosły dłuższe i grubsze, będą bardziej widoczne. Znałam kiedyś osobę, która goliła ręce i jak tego nie robiła przez dłuższy czas to miała włosy na rękach dłuższe niż nie jeden facet. Były tylko nieco delikatniejsze i bardziej proste niż u facetów.
Nowa oferta w katalogu avon -> http://www.avonline.pl/avon-katalog-online
NatiNail

Post autor: NatiNail »

Ja też nie polecam jeśli nie przeszkadzają Tobie aż za bardzo to nie ma sensu. Jeśli już to ewentualnie depilacja.
aska114

Post autor: aska114 »

Ja polecam świetne woski do depilacji, nie podrażniają skóry : http://fajnepaznokcie.pl/kategoria/2/depilacja.html
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ja miałam zawsze dużo włosów na rękach...ciemnych oczywiście i zaczęłam sobie golić...robię to regularnie i już tak sie przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie mieć włosów na rękach
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Jeśli naprawdę włoski są długie i ciemne to i tak je ogolisz tym bardziej, że już ta myśl zaświtała Ci w głowie :) moja rada: przemyśl, czy to konieczne bo latem zazwyczaj te włoski stają się jaśniejsze tym samym mniej widoczne pod wpływem promieni słonecznych a zimą nie tak często pokazujesz ręce.
Amantium irae amoris integratio.
JestemMartyna
Miła Kobietka

Post autor: JestemMartyna »

Byłam po prostu ciekawa waszych opinii :) bo wiem że część pań goli sobie ręce.
Myślałam też nad "rozjaśniaczem" do włosów ;) tylko słyszałam że wysusza skórę.
Awatar użytkownika
Mirrunia

Post autor: Mirrunia »

ja juz zaczniesz, to potem będzie to konieczność, bo włosy będą rosły grubsze i będą bardziej widoczne.
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Uważam, że golenie rąk nie ma sensu, w społeczeństwie i tak się przyjęło, że kobieta ma mieć gładkie nogi, pachy i okolice bikini, a na ręce nikt nie zwraca uwagi. A jak włosy są wyjątkowo ciemne, to można je latem rozjaśnić sokiem z cytryny :)
klaudiaa

Post autor: klaudiaa »

Patrzą na ręce jeśli zarost odbiega od normy, tzn. włosy są długie i ciemne. Wówczas zwrócą na to uwagę, bo takie owłosienie będzie się rzucało w oczy. W innym przypadku większość facetów raczej nie zwróci na ręce uwagi. Śmiem nawet stwierdzić, że wielu facetom nie będą takie dłuższe włoski przeszkadzać jeśli będą jasne i delikatne, czyli niegolone. Jasne włoski nie wyróżniają się zbytnio. Delikatne włoski są milsze w dotyku niż te grubsze, jakie wyrastają po kilku goleniach.
Miała przez niego płakać, ale pomyślała, że szkoda tuszu z Avon, bo trochę kosztuje...
ODPOWIEDZ