woda mineralna - nowości
-
insearch
woda mineralna - nowości
hej, zbieram info i opinie o wodach mineralnych. Czy w wyborze wody przeważa dla was smak, czy wartości zdrowotne a może przyzwyczajenie?
Jasne, że wody różnią się od siebie: inna mineralizacja, źródło itp ale czy jesteście w stanie odróżnić marki wód mineralnych po smaku?
Jasne, że wody różnią się od siebie: inna mineralizacja, źródło itp ale czy jesteście w stanie odróżnić marki wód mineralnych po smaku?
-
BabskieSprawy.pl
- Administrator
Re: woda mineralna - nowości
tak, potrafię odróżnić jedną wodę od drugiej, najlepszy dla mnie jest Żywiec niegazowany 
-
Luśka
czyli Adminka lubi wodę z kranu:P
bo żywiec to nic innego jak kranówka:) udowodnione badaniami:)
bo żywiec to nic innego jak kranówka:) udowodnione badaniami:)
-
malinka
ja ile razy nie poprosze o wode MINERALNA tyle razy wciskaja mi zrodlana tylko, ze droga:) ja pije polarisa, smakuje mi zwlaszcza w gorace dni. ale smaku raczej nie umialabym odroznic
-
insearch
powszechnie miesza się pojęcie mineralnej, ze źródlaną, masz rację. ale czy wysokozmineralizowaną można pić bez ograniczeń? tu chyba zdania są podzielone.
http://www.papilot.pl/article/3271/Woda ... dlana.html - widac, że najpopularniejsze wody zdrowotnych właściwości akurat nie mają. stąd ich neutralny smak
http://www.papilot.pl/article/3271/Woda ... dlana.html - widac, że najpopularniejsze wody zdrowotnych właściwości akurat nie mają. stąd ich neutralny smak
-
malinka
wody wysokozmineralizowane jak cisowianka maja slonawy posmak, to wlasnie przez mineraly. Dlatego pewnie chetniej pijamy zrodlana. Z nadmiarem mineralow to szczerze powiem, ze nie wiem.
-
sen-kustosza
Pijamy źródlaną, bo taka jest najczęściej najtańsza i najczęściej (także) sprzedaje się ja jako mineralną. Akurat Cisowianka to przykład wody o średniej mineralizacji, o ile pamiętam z butelki
)
A producenci czasami wykorzystują niewiedzę i piszą o wodzie "mineralnej", która tę nazwę zawdzięcza... dwutlenkowi węgla.
"swoją" wodę odróżnię po smaku.
A producenci czasami wykorzystują niewiedzę i piszą o wodzie "mineralnej", która tę nazwę zawdzięcza... dwutlenkowi węgla.
"swoją" wodę odróżnię po smaku.