Włosy i paznokcie
Re: Włosy i paznokcie
Tak, zdecydowanie dieta powinna być jak najbardziej pełnowartościowa, bogata w witaminy, mikroelementy, obfitować w białka, błonnik. Ja jedyną odżywkę do włosów jaką stosuję, to takie w sprayu, tylko żeby nabłyszczyć. a tak poza tym, to wystarcza mi tylko szampon. Mam taki problem z włosami, że szybko mi się przetłuszczają, poza tym mam naturalnie kręcone i często prostuje, co strasznie je niszczy i wysusza. Używam teraz szamponu od dr Nona i jak na razie mogę powiedzieć, że jestem zadowolona. A co do paznokci, to czasami robię sobie domowe maseczki wzmacniające płytkę paznokcia, peeling cukrowy i smarowanie sokiem z cytryny. Jeśli Twoje paznokcie są łamliwe, słabe, to widocznie coś się dzieje w organizmie, czegoś brakuje: jest takie przysłowie, które mówi, że po paznokciach można stwierdzić czy ktoś jest zdrowy czy nie. Więc może przyczyna tkwi gdzieś głębiej. Pozdrawiam. ;]
-
s-gos
Ja za radą przyjaciółki z Grecji, codziennie rano wypijam łychę oliwy z oliwek, mam to szczęście, że nie muszę jej kupować w Polsce, tylko mi ją przysyła, i faktycznie to działa cuda, nie dośc, że poprawił mi sie metabolizm, koniec z zaparciami, to tak długich i mocnych paznokci jeszcze nie miałam, co prawda z włosami juz tak różowo nie jest, bo farbuje je na blond, więc muszę o nie szczególnie dbać, żeby nie wyglądały jak kupa siana, więc oprócz dobrego szamponu i odżywki kupuje różne suplementy wspomagające kondycję włosów, na bazie witamin i wyciągów roślinnych i to przynosi efekt, co prawda troche to kosztuje, ale ostatnio znalazłam stronkę z kuponami rabatowymi na różnego rodzaju suplementy diety: bliskoapteka.pl i i tak mój budżet mniej boleśnie to odczuwa.
Ja bym chyba nie dała rady przełknąć samej oliwy z oliwek. W kwestii włosów używam plusssz lady na włosy i paznokcie i efekt również jest bardzo fajny. Widać poprawę w połysku, puszystości a przede wszystkim już mi tak mocno nie wypadają.
Ja wzmacniam włosy i paznokcie od środka, kupiłam sobie tabletki musujące z wyciągiem ze skrzypu z serii plussz lady, linia specjalnie dla kobiet, stosuje jakiś tydzień i czekam na efekty
Może któraś z Was stosowała i może powiedzieć po jakim czasie zaczyna działać?
-
gohusia
Ja bardzo sobie chwalę tabletki musujące o których piszesz. ja stosuję jakieś 3 tygodnie i już widzę poprawę. Paznokcie nie łamią mi się tak przypadkowo a włosy chyba są bardziej lśniące, takie odnoszę wrażenie. Ale co ważne, musisz być napewno systematyczna i nie zapominać o nich.
-
gohusia
Dlatego też wybrałam ten plusssz bo i włosy i paznokcie zyskają. Chyba najważniejsza jest l-cystyna i skrzyp polny a w nim oba te składniki są zawarte.
Osobiście mam kręcone, z natury suche włosy, rok temu dodatkowo rozjaśnione więc masakra...ale ostatnio odkryłam ampułki do włosów z keratyna firmy FAMA, co działa na moje włosy jak magiczny eliksir:) Jedna ampułka starcza mi na 2 razy,a mam włosy gęste,za łopatki. Nakładam razem z maską na 15-20 minut, nieraz tylko w oparach prysznica, nieraz pod czepek i recznik. Zaplacilam za nia w hurtowni fryzjerskiej 8,90 , na allegro niestety ich nie znalazłam;/
-
Arowana14
Co do włosów to polecam domową odżywkę - żółtko jaj i oliwka (taka dla dzieci), natrzyjcie tym włosy, a później najlepiej owińcie je folią i przykryjcie ręcznikiem. Pochodźcie tak z pół godziny i spłuczcie wodą. Zobaczycie, że od razu będą wyglądały na zdrowsze, będą mocniejsze i bardziej lśniące. Taki zabieg możecie powtarzać co jakiś czas.
Zgadzam się, że oprócz odzywek warto także wzmacniać organizm, włosy i paznokcie od wewnątrz, Podobno jak to mówią tran jest dobry na wszystko, piję go regularnie. Produkty mleczne muszę ograniczać, szczególnie mlkeo, gdyż nie toleruję laktozy. Wybawieniem było mleko bez laktozy, na przykład firma MEGGLE takie produkuje. te mogę pić bez ograniczeń.telaviv pisze:Odżywki ?! ,
jak dla mnie odpowiednia dieta, dobry sen i odrobina wiedzy medycznej pozwolą ci zachować idealną kondycje włosów .
co do witamin pozwolę sobie zaczerpnąć informacji od specjalisty
Witamina B1 - pierś kurczaka, schab, ziarna słonecznika,
witamina B2 - brokuły, mleko, jogurt, wieprzowina,
witamina B6 - sardynki, banany, wątroba,
kwas pantotenowy - pieczarki, brokuły.
i powinno się poprawić
-
apollo
Domowa odżywka? I to na poważnie cokolwiek daje? Zadziwiacie mnie
Ja mam odżywkę od New Nails, płacę za nią 10 zł i paznokcie wyglądają naprawdę super. Nie wiem czy by mi się chciało bawić w takie kombinacje. A próbowałyście innych produktów?
-
annacyrana
- Jestem tu nowa :)
Bardzo wypadały mi włosy a moje paznokcie łamały się przy zwykłych domowych czynnościach. Bardzo pomógł mi skrzyp w tabletkach i olejek rycynowy.
Zaproszenia weselne - Eleganckie zaproszenia na Twoją uroczystość ślubną
Łyżki do koparek - w naszym sklepie internetowym kupisz części do koparek najtaniej w Polsce!
Łyżki do koparek - w naszym sklepie internetowym kupisz części do koparek najtaniej w Polsce!
Najważniejsza dieta, jak już ktoś napisał. Możesz wspomóc się suplementami na włosy i paznokcie: Vitapil, Belissa, Skrzypovita- pełno tego jest. Mi na sianowate włosy pomogło używanie szamponów bez SLS, np. Alterra z Rossmana oraz olejowanie włosów, np. olejkiem kokosowym.
na wlosy pomaga pokrzywa, drozdze oraz olej rycynowy.
Jasne, dobry dobór żywności to podstawa, ale odpowiednie suplementy diety, odżywki i ogólnie dobrze dobrane kosmetyki też nie zaszkodzątelaviv pisze:A ja dalej będę się upierała przy dobrym doborze żywności, przynajmniej w moim przypadku działa to doskonale ...,
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
-
myszencja
podobno odżywki dla kobiet w ciąży świetnie działają, ale czy można je brać jak się nie jest w ciąży?
-
apollo
A co ma piernik do wiatraka? Jak to brać?
Korzystam z odżywki New nails, korzystałam z niej również w czasie ciąży. Piszę o produkcie do paznokci. Paznokcie mam twarde, z odpowiednim połyskiem. O co chodzi z tą ciążą?
Korzystam z odżywki New nails, korzystałam z niej również w czasie ciąży. Piszę o produkcie do paznokci. Paznokcie mam twarde, z odpowiednim połyskiem. O co chodzi z tą ciążą?
-
magdalenka000_78
ziołowe są zawsze zdrowe- bo pochodzą z natury :]
ale pamiętajcie, co za dużo to nie zdrowo
ale pamiętajcie, co za dużo to nie zdrowo
-
myszencja
no nie wiem, może gdy jeśli nie jest się w ciąży to jest to zbyt duża dawka?apollo pisze:A co ma piernik do wiatraka? Jak to brać?
-
mariolitta
Ja sprawdziłam już wiele odżywek i suplementów z apteki,które są tanie i efektu nie ma żadnego lub jest, ale wręcz przeciwny. Moim zdaniem godna polecenia jest sól z Morza Martwego - po rozpuszczeniu można w niej moczyć paznokcie lub wykorzystać na wiele innych sposobów. Paznokcie stają się bardziej odżywione, mocne i nie pękają.
www.sklepnona.pl
-
oliwkazz
Mam prace w której klienci cały czas patrzą mi na ręce a więc muszę mieć zadbane paznokcie, zwykłe malowanie paznokci które robiłam sama lub przy pomocy koleżanki nie było zbyt trwałą metodą dlatego zdecydowałam się na paznokcie hybrydowe i muszę przyznać że ten wynalazek jest stworzony dla mnie:)
Kasia_ONA pisze:Ja znam fajny preparat na łamiące się paznokcie, słabe włosy oraz poprawiający wygląd skóry. Sama zawsze miałam problem z łamiącymi się paznokciami. Zazdrościłam koleżankom, które miały piękne i długie paznokcie, kiedy ja musiałam swoje mieć cały czas obcięte, bo gdy były ciut dłuższe od razu się rozdwajały i łamały... Utrapienie. Próbowałam różnych środków, ale szczerze mówiąc zbyt wiele nie dawały, a nawet, jeśli były jakieś efekty, to krótkotrwałe. W końcu trafiłam w Internecie na sklep Naturalnie24, który sprzedaje produkty firmy CaliVita, mają oni właśnie świetny lek bez recepty "Beauty Formula". Jest to kompleksową kompozycją zawierającą witaminy, składniki mineralne, aminokwasy, kolagen i składniki roślinne, wspomagające utrzymanie zdrowej kondycji włosów, skóry i paznokci. Jak dla mnie jest to świetne rozwiązanie. Nie wiem jak Wam, ale mi "Beauty Formula" pomaga. Także z czystym sumieniem polecam.
Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://naturalnie24.pl/sklep,7,124,beau ... la-piekna_
O Królu Niebieski, ok.100zł? Mi czasem szkoda jest na belissę 20zł, a co dopiero 100. Niestety - szkoła, brak pracy każe odmawiać takich cudeniek, chociaż wierzę, że pomaga. Mam sama problem z łamiącymi się i rozdwajającymi paznokciami. Przed wakacjami wyglądały jako tako, były długie i twarde, a gdy poszłam na miesiąc do pracy - istny horror. No i właśnie rozdwajające paznokcie to u mnie straszliwe utrapienie. Próbowałam wielu odżywek różnych firm, nawet skusiłam się w zeszłym roku na odżywkę sally hansen za ok.40zł bo opinie o produkcie mówiły same za siebie - że rewelacja. Gdy paczka z odżywką dotarła już do mnie, miałam nadzieję, że moje problemy z paznokciami się skończyły, jednak niestety. Stosowałam przez bardzo długi czas tak, jak było w ulotce, jednak kondycja paznokci w ogóle się nie poprawiała. Byłam strasznie zła, bo to tylko były pieniądze wyrzucone w błoto. Albo po prostu moje paznokcie są takie, że nic im nie może pomóc
Znacie jakieś dobre, sprawdzone i tanie sposoby za rozdwajającą się płytkę paznokciową? Bo już nie daję sobie rady!
-
honorata_h
Na to, jak wyglądają włosy i paznokcie w zuej mierze ma wpływ obecność MAGNEZU w organizmie. Jego niedobór może podować wypadanie włosów i łamliwośc paznokci i włosów..Dobrze jest mieć w domu jakiś preparat zawierający magnez- ja stosuję Magsolvit B6 i mam ładne, zdrowe i mocne włosy i paznokcie.
-
Oczarovana_pl
- Miła Kobietka
na słabe i łamliwe paznokcie polecam odżywkę do paznokci z Eveline - Paznokcie lśniące i twarde jak diamenty. Super sprawa. Widoczny efekt już po kilku dniach stosowania. Ja osobiście mam już 2 czy 3 flakonik. Nakładam odżywkę zamiast lakieru, nie dość, że się utwardzają to się ładnie mienią.