Leczenie jaskry
Leczenie jaskry
Czy ktoś z Was miał doświadczenia z leczeniem jaskry? Czy jest to bolesne? Czy efekty są trwałe? Znalazłam klinikę okulistyczną Libermedic w Warszawie, która oferuje takie usługi. Czy ktoś z Was tam był?
Re: Leczenie jaskry
Moja mama miała podobne problemy z oczami, a kiedy była u pani dr Kuleszy, okulistki w Poznaniu, wspomniała, że warto rozważyć suplementację CBD. Mama udała się do Konopnej Farmacji w Poznaniu, przy ul. F. Ratajczaka (mają również sklep online), gdzie kupiła olej CBD 5% w wersji dekarboksylowanej oraz olej CBG 9%. Po trzech miesiącach stosowania tych produktów mama zauważyła spore efekty – oczy przestały jej doskwierać, a komfort życia znacznie się poprawił.
Jeśli chodzi o leczenie jaskry, warto rozważyć suplementację produktami z konopi, takimi jak oleje CBD i CBG, ponieważ mogą one wspomóc zdrowie oczu. Doczytałam również, że kannabinoidy mogą łagodzić objawy związane z jaskrą poprzez obniżenie ciśnienia wewnątrzgałkowego i ochronę nerwu wzrokowego. Oczywiście, warto skonsultować się z lekarzem, takim jak pani dr Kulesza w Poznaniu, ale to dobra opcja, którą warto rozważyć jako uzupełnienie tradycyjnego leczenia.
Jeśli chodzi o leczenie jaskry, warto rozważyć suplementację produktami z konopi, takimi jak oleje CBD i CBG, ponieważ mogą one wspomóc zdrowie oczu. Doczytałam również, że kannabinoidy mogą łagodzić objawy związane z jaskrą poprzez obniżenie ciśnienia wewnątrzgałkowego i ochronę nerwu wzrokowego. Oczywiście, warto skonsultować się z lekarzem, takim jak pani dr Kulesza w Poznaniu, ale to dobra opcja, którą warto rozważyć jako uzupełnienie tradycyjnego leczenia.