Włosy i paznokcie
-
glamour
Włosy i paznokcie
Dziewczyny, co robicie by mieć silne, błyszczące i zdrowe włosy i paznokcie? Ja już chyba z 10 odżywek próbowałam, a nadal mam słomę na głowie , a paznokcie...no cóż, chwalić się nie zamierzam :/
Re: Włosy i paznokcie
Odżywki ?! ,
jak dla mnie odpowiednia dieta, dobry sen i odrobina wiedzy medycznej pozwolą ci zachować idealną kondycje włosów .
co do witamin pozwolę sobie zaczerpnąć informacji od specjalisty
Witamina B1 - pierś kurczaka, schab, ziarna słonecznika,
witamina B2 - brokuły, mleko, jogurt, wieprzowina,
witamina B6 - sardynki, banany, wątroba,
kwas pantotenowy - pieczarki, brokuły.
i powinno się poprawić
jak dla mnie odpowiednia dieta, dobry sen i odrobina wiedzy medycznej pozwolą ci zachować idealną kondycje włosów .
co do witamin pozwolę sobie zaczerpnąć informacji od specjalisty
Witamina B1 - pierś kurczaka, schab, ziarna słonecznika,
witamina B2 - brokuły, mleko, jogurt, wieprzowina,
witamina B6 - sardynki, banany, wątroba,
kwas pantotenowy - pieczarki, brokuły.
i powinno się poprawić
http://tablojd.pl/
Warto zainwestować w jakiś suplement diety. Np belissa. Jeśli zależy Ci konkretnie na włosach to polecam tabletki o nazwie "Vitapil", sama biore od dwóch tygodni i już widze efekty. A na cere podobno świetnie działa "Bratek"
-
twardababka
- Jestem tu nowa :)
Ja tam stosuje odżywkę na włosy z keratyna a paznokcie mam dobre bo nie maluje lakierami ^.^
A ja dalej będę się upierała przy dobrym doborze żywności
, przynajmniej w moim przypadku działa to doskonale ...,
-
powabna28
wlosy i paznokcie przeceiz wiadomo od dawna ze najlepiej dzial wyciag ze skrzypu, wiec mzoe tego sproboj..:p
Mi się wydaje że wyciąg ze skrzypu jest bardziej na skórę, niż na włosy
-
glamour
heh, ale niezgodność :/
no dobra, podsumujmy to: skrzyp jest na cerę , włosy i paznokcie - sprawdziłam. ale ma też słabe działanie wg opinii. A jaka odżywka keratynowa faktycznie poprawia kondycje włosów i paznokci? i jak to się cenowo układa?
no dobra, podsumujmy to: skrzyp jest na cerę , włosy i paznokcie - sprawdziłam. ale ma też słabe działanie wg opinii. A jaka odżywka keratynowa faktycznie poprawia kondycje włosów i paznokci? i jak to się cenowo układa?
-
pomcia
Może nie słabe tylko trzeba go stosować go dłużej, jako naturalny środek działa wolniej.
-
powabna28
ja zanalazlam cos takiego moze sie komus przyda http://www.gal.com.pl/pl/ulotki-supleme ... polny.html mi pomagfa a zurawina dobrz wplywa na drogi moczowe
-
glamour
Żurawina na włosy i paznokcie? chyba nie...
Ale za to na tej stronce znalazłam odżywkę keratynową, bardzo tanią tak nawiasem mówiąc. dziś kupiłam za 8zł w aptece. mam nadzieję że mi pomoże 
-
Olimpia
Ja piję codziennie herbatkę ze skrzypu
Ale niedawno zaczęłam więc czekam na wyniki 
-
frykadelka
Włosów przede wszystkim nie przyzwyczajam do jednego szamponu.Zawsze używam kilku na zmianę.Z paznokciami jest gorzej.Tutaj kilka razy w roku ratuje się odżywkami ale jeszcze nie znalazłam nic z czego mogłabym być zadowolona tak na 100%.Dlatego jeśli chodzi o paznokcie to sama chętnie skorzystałabym z czegoś skutecznego.
-
puderniczkaaa
Na moje paznokcie najlepiej działa zdrowe odżywianie się, to przede wszystkim. Kiedy jem 'śmieciowe jedzenie' od razu mogę zauważyć że rozdwajają się i szybciej łamią...
Dobrze też działają wszelkie odżywki do paznokci z dodatkiem keratyny (świetnie działa też na włosy) i kapsułki do zażywania.
Dobrze też działają wszelkie odżywki do paznokci z dodatkiem keratyny (świetnie działa też na włosy) i kapsułki do zażywania.
Ja też używam suplementów gala + do tego odpowiednia dieta : dużo jaj, szpinaku, orzechy, drób, i chude przetwory mleczne. Co drugi dzień po myciu nakładam też odżywki do włosów a raz w miesiącu robię sobie domową maseczkę na włosy z rumu i jajek.
-
frykadelka
Pierwsze słyszę o odżywce z keratyną. Gdzie taką odżywkę można kupić i jak ona wygląda?puderniczkaaa pisze:Na moje paznokcie najlepiej działa zdrowe odżywianie się, to przede wszystkim. Kiedy jem 'śmieciowe jedzenie' od razu mogę zauważyć że rozdwajają się i szybciej łamią...
Chętnie spróbowałabym czegoś nowego
moja kumpela miała ten problem i jej pomogła Skrzypovita na paznokcie, a na włosy najlepszy jedwab, ale tylko na końcówki żeby włosy nie stały się ciężkie i przetłuszczone 
Na paznokcie mogę polecić tą odżywkę z kreatyną http://www.suplementy-diety.com.pl/pl/p ... 4&id_menu=. Nie jest droga ale za to bardzo skuteczna. Szybko można zauważyć zmiany na lepszefrykadelka pisze:Pierwsze słyszę o odżywce z keratyną. Gdzie taką odżywkę można kupić i jak ona wygląda?puderniczkaaa pisze:Na moje paznokcie najlepiej działa zdrowe odżywianie się, to przede wszystkim. Kiedy jem 'śmieciowe jedzenie' od razu mogę zauważyć że rozdwajają się i szybciej łamią...
Chętnie spróbowałabym czegoś nowego
Bellissa jest bardzo dobra efekty widoczne są już po miesiącu stosowania.Warto spróbować.Polecam
-
mika537
na paznokcie polecam preparat stymulujacy wzrost paznokci growth booster z oriflame taki zielony z peelingiem. sluchajcie kosztuje niecale 9zł, to jest taki jakby olejek smaruje sie nim paznokcie tak jak lakierem. paznokcie sa mocne, rosna jak szalone pieknie wygladaja! efekty natychmiastowe! wystarczy wieczorem posmarowac a rano zobaczycie efekt
stosuje to codziennie smaruje po kilka razy np przy filmie i od kiedy to stosuje mam piekne, dlugie i zdrowe paznokcie! oprocz tego jezeli chodzi o suplementy, juz pisalam to w watku odnosnie wypadajacych wlosow hair&nail nutricomplex wellness by oriflame, dziewczyny naprawde dziala i wlosy i paznokcie sa piekne oczywiscie przy regularnym stosowaniu przez 3 miesiace
-
ekspert hapantoten
Obecnie najbogatszy skład i optymalne dawki pokrywające dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały na polskim rynku ma Ha-Pantoten Optimum. Jest bardzo wygodny i wystarczy jedna tabletka dziennie, a efekt gwarantowany.
-
anonim2
na włosy to tylko sprzyp polny, moja babcia zawsze mówiła, że nie ważne jaki masz problem z włosami to mam go brać xD i od dziecka biorę 
-
ekspert hapantoten
Ha Pantoten oprócz witamin i minerałów jest wzbogacony w skrzyp polny. Starając się przywrócić włosom blask nalepiej zadziała kompleksowo.
-
Tusia
Ja stawiam przede wszystkim na pełnowartościowe odżywianie, dzięki czemu włosy są ładne, silne, lśniące i żadnych plamek na paznokciach. A sporadycznie machnę sobie maskę na włosy z żółtek, a d paznokcie mam odżywkę ( z Jessici ) to dla mnie wystarczając zestaw do pielęgnacji włosów i paznokci.
-
ekspert hapantoten
Pełnowartościowa dieta zdecydowanie jest najlepszym sposobem na zachowanie ogólnego zdrowia, a dzięki temu i piękna. Ale prawda jest niestety taka, że większość osób nie jest w stanie w naszej strefie klimatycznej zapewnić sobie posiłki, które w 100% pokrywałyby zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Przede wszystkim w zimie i zaraz po niej, kiedy nie ma naszych lokalnych warzyw i owoców. Dlatego najroztropniej sięgnąć po Ha-Pantoten Optimum zawierający optymalne dawki składników odżywczych.