Włosy i paznokcie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Dareck
Jestem tu nowa :)

Re: Włosy i paznokcie

Post autor: Dareck »

A może warto zostawić ten temat specjaliście? Moim zdaniem można sobie w ten sposób oszczędzić naprawdę wielu różnych trudności...
Czasami nasze życie zmienia się tak szybko, że za tą zmianą nie nadążają umysły i serca
zosia1234

Post autor: zosia1234 »

POLECAM LILIU Z MOLECULAR PROJECT SUPER SPRAWA PREPARAT NA WŁOSY I NIE TYLKO !!!
Mirabelka02
Miła Kobietka

Post autor: Mirabelka02 »

a może zadziałać od wewnątrz nie od zewnątrz? Ja używałam w okresach osłabienia włosów biotebal ale ostatnio znajoma pielęgniarka powiedziała ze Vitapil jest lepszy i wychodzi korzystniej cenowo
jozefa.byla

Post autor: jozefa.byla »

Ja skorzystałam z zabiegu Zagęszczanie a mezoterapia igłowa w Salonie Sukcesjia u Pani Marzeny Ziętara i jestem bardzo zadowolona. Najważniejsze, że włosy odrastają gęste i mocne.
Dzięki salonowi Sukcesjia Pani Marzeny Ziętara znowu rosą mi gęste i mocne włosy. Doradziłam mi profesjonalnie co zrobić by odzyskać to co mi wypadło przez stres. http://www.peruki.info.pl/. Do tej pory żadny specyfik z apteki nie pomagał. Ona potrafi zdziałać cuda :D :D
Awatar użytkownika
rema
Miła Kobietka

Post autor: rema »

Po pierwsze polecam picie dużej ilosci wody codziennie ( od kiedy tak piję ,zauwazyłam znaczną poprawę stanu moich włosów)
Po drugie zdrową dietę
Po trzecie uzupelnianie witamin i mikroelementów
Po czwarte ograniczenie stresu. Wypadanie włosów może być wynikiem mocnego stresu....

Poczytajcie sobie równiez o właściwościach siemienia lnianego
SPAM Ma dobry wpływ na stan włosów i paznokci.
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2018 3:15 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Elfik234

Post autor: Elfik234 »

Czasami obgryzam skórki, ale zawsze pomagała mi odżywka sally hansen. Szybko rosną i szybko się regenerują. To jeśli chodzi o paznokcie. Włosy lubię i dbam o nie stosując odzywki i maski. Dobra jest profesjonalna maska Loreala, ale trochę droga.Najczęściej odżywkę i lubię olejki na włosy,albo robię maskę sama w domu.
https://body-mind-art.blogspot.com/
zosia1234

Post autor: zosia1234 »

mnie włosy wychodziły tzw garściami poleciła mi koleżanka SPAM hyyy byłam sceptycznie nastawiona ale ... zaczoł działać wiodomo nie od razu ale działa
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2018 3:18 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
barbaros.pio.70
Miła Kobietka

Post autor: barbaros.pio.70 »

To co dostarczamy organizmowi, jak działamy wewnętrznie jest bardzo ważne. Odpowiednia dieta, ograniczanie stresu, to w większości przypadków pomaga. Co do zewnętrznego nadania blasku włosom przetestowałam olejek arganowy. Odżywia i regeneruje.
cocoloco

Post autor: cocoloco »

Z pewnością odżywki i zdrowe odżywianie. Przede wszystkim zbilansowana dieta.
Inspiracje https://trendyitriki.blogspot.com/
UlaM26
Miła Kobietka

Post autor: UlaM26 »

Każda kobieta powinna o siebie zadbać, dlatego polecam również zwrócić uwagę na portal https://zdrowie-kobiety.pl/ gdzie znajdziecie wiele przydatnych artykułów na temat zdrowia, samopoczucia, czy także urody. Mam nadzieję, że znajdziesz w sobie odpowiednio dużo motywacji i zadbasz o każdy element, bo ja już mam postanowienie że do końca roku muszę zgubić 4kg, a od nowego jeszcze kolejne 10kg :)
Awatar użytkownika
Natlaa

Post autor: Natlaa »

Słyszałam kiedyś, że na paznokcie dobre są żelki. Ciekawe ile w tym prawdy :D
rogatka
Fajna Kobietka

Post autor: rogatka »

Ja od lat kupuję w aptece kapsułki z olejem z wiesiołka (polski Gal w zielonym opakowaniu najlepszy) i zawartość kapsułki wcieram w płytkę paznokci przed snem. Polecam, bo efekt jest tego wart.
Awatar użytkownika
ksobieraj22

Post autor: ksobieraj22 »

brałam kiedyś witaminy i działo ale tylko podczas stosowania suplementacji a później stan włosów i paznokci się znowu pogarszał. Zaczęłam lepiej się odżywiać, codziennie jem owsiankę z siemieniem, dużo owoców i warzyw. Piję dużo wody. Paznokcie w końcu przestały się łamać a włosów jakby więcej :)
Zapraszam na mojego bloga :) https://rodzice-testuja.pl
oleskowa
Miła Kobietka

Post autor: oleskowa »

na włosy stosuje olej lniany i biotyne :) a na paznokcie odzywkę Total Action 8w1 z Eveline :) i dzięki temu mam super zdrowe włosy i paznokcie. kuracja jest taniutka i szybko daje efekty :)
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

Mój dermatolog mi przepisał robioną wcierkę wzmacniającą do włosów, zrobili mi w DOZie, dobrze że chociąż u nich się jeszcze da zrobić, bo w kilku aptekach pytałam i oni nie robią takich leków
Alix

Post autor: Alix »

Zdrowa dieta. U mnie bardzo pomaga dodatkowo olej z wiesiołka. Ograniczenie alkoholu i palenia też robi swoje. Czasem jest to też kwestia genów i hormonów. Sama znam osoby, które jedzą zdrowo i przykładają do tego naprawdę dużą uwagę, a ich cera i włosy wygląda co najwyżej przeciętnie. Jeśli zmiana diety nie zadziała, można zacząć szukać przyczyn gdzie indziej. Pamiętaj jednak, że będzie to dość długi proces i trzeba uzbroić się w cierpliwość.
nina87

Post autor: nina87 »

Na włosy polecam oleje. Olejowanie włosów jest super sprawą. smarowanie oleju na paznokcie też pomaga np. Marulowy olej. Na włosy Arganowy, Jojobowy albo Moringowy. Dobra jest tez mieszanka olejów Renohair.
Awatar użytkownika
guarana

Post autor: guarana »

a macie jakieś pomysły obgryzanie paznokci? :<
magnolic

Post autor: magnolic »

ja polecam grupę włosing :) tam jest o równowadze peh, wtedy będziesz miała ładne, błyszczące włosy :)
Awatar użytkownika
Andrzej Sienkiewicz

Post autor: Andrzej Sienkiewicz »

Lubię czytać blogi urody i mody moda-i-uroda">https://zycie.news/category/moda-i-uroda i jakieś inne podobne gdzie są porady na temat zdrowia włosów, cery i tp
agneshka

Post autor: agneshka »

Na włosy to piję skrzyp a do tego stosuję wcierki, najczęsciej taką burszytnową. A na paznokcie to polecam Bio Power z Eveline. Bardzo dobrze odżywia i regeneruje paznokcie.
OlaMola
Miła Kobietka

Post autor: OlaMola »

Na paznokcie to polecam odżywkę Diament z Eveline. Bardzo szybko wzmacnia paznokcie i sprawią zę w ogóle się nie łamią. Ja regularnie robie sobie nią kuracje i cały czas mam mega mocne paznokcie.
Milosniczkazakupow
Fajna Kobietka

Post autor: Milosniczkazakupow »

Ja jem biotynę i skrzyp w tabletkach
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

nie bez znaczenia ma to czym układamy włosy, na co dzień suszę i stylizuję włosy loko-suszarką Babyliss hydro Fusion, lubię efekt jaki daje na włosach, nie puszą się, wyglądają zdrowiej, nie ma efektu siana po suszeniu
Ewa

Post autor: Ewa »

używam olej z awokado dla wlosów i paznokcie. Kilka kropli po prostu wymieszam z porcją odżywki i na wilgotne, umyte włosy, po czym spłucze jak zwykle. Bardzo mi sie podoba wynik. kupuje zwykle tutaj https://sanvital.pl/pl/p/Olej-z-awokado ... 50-ml/1724
ODPOWIEDZ