Kręgosłup
-
klaudiakkk22
- Fajna Kobietka
Kręgosłup
Cześć, szukam kogoś kto pomoże mi z moim bólem kręgosłupa, który jest dokuczliwy szczególnie w górnej części. Byłam już u wielu lekarzy, ale żaden mi nie pomógł. Tydzień temu znajoma opowiadała mi o Pomorskim Rehabilitancie Marcinie Rosadzińskim. Podobno ma innowatorski własny schemat leczenia,który potrafi naprawdę pomóc. Co myślicie? Polecacie też?
Re: Kręgosłup
Ja dużo naczytałam się w Internecie o fizjoterapeucie z Warszawy - Karolu Filipie i zdecydowałam się spróbować, bo długo miałam problemy z odcinkiem lędźwiowym. Powiem wam, że zaskoczyłam się, że coś polecanego w Internecie może byc wgl prawdziwe xd
Ja mogę tylko to wszystko potwierdzić :3 Nieduże kolejki, a dobre zabiegi i miła atmosferaBianika pisze:Ja dużo naczytałam się w Internecie o fizjoterapeucie z Warszawy - Karolu Filipie i zdecydowałam się spróbować, bo długo miałam problemy z odcinkiem lędźwiowym. Powiem wam, że zaskoczyłam się, że coś polecanego w Internecie może byc wgl prawdziwe xd
Ważna jest profilaktyka. Miałam problemy z kręgosłupem. Bolał mnie bardzo. Umówiłam wizytę w Radiomedica, https://radiomedica.pl/ Badanie szybko mi zleciało . Jeśli szukacie, sprawdzonego i dobrego miejsca do wykonania rezonansu to szczerze polecam.
Sama mam problemy z kręgosłupem od naprawdę długiego czasu i nie widzi mi się wydawać pieniędzy na bardzo drogie zabiegi, bo i skutek po znajomych wiem, że dość różny. U mnie się sprawdził krem Mumio Med97 na bazie żywicy skalnej i przyznam, że efekt jest lepszy niż się spodziewałam. To chyba właśnie za sprawą tego składnika, ale od kiedy zachowuje regularność w stosowaniu to już nie męczy mnie ten ból, nie czuję już tego "ciągnięcia" od dolnego odcinka lędźwiowego. Może tobie też by się sprawdził. Pozdrawiam serdecznie 
Przy chronicznym bólu, który wymaga leczenia opioidami, warto skonultować się z lekarzami z Centrum Medycyny Konopnej w Warszawie. Można się umówić na wizytę stacjonarną lub online. Lekarz po analizie waszego przypadku podejmie decyzję czy wdrożyć w leczenie medyczną marihuanę. Warto spróbować, bo mm ma dużo mniej skutków ubocznych niż opioidy.
-
AdriannaM1998
- Jestem tu nowa :)
Jeśli borykasz się z dokuczliwym bólem w górnej części kręgosłupa, warto rozważyć kilka działań. Regularne wykonywanie ćwiczeń wzmacniających mięśnie pleców i rozciągających górną część kręgosłupa może pomóc w złagodzeniu bólu. Dodatkowo, utrzymanie prawidłowej postawy podczas siedzenia i unikanie długiego bezruchu może przynieść ulgę. W przypadku silnych lub uporczywych dolegliwości zalecamy skonsultowanie się z lekarzem lub fizjoterapeutą, którzy mogą zaproponować odpowiednie terapie i dalsze zalecenia.
Bólu kręgosłupa nie należy ignorować. Może wskazywać nie tylko na problemy z postawą (wtedy rehabilitacja powinna pomóc), ale tez na wiele groźnych chorób. Warto iść do lekarza aby zlecił odpowiednie badania i znaleźć przyczynę bólu. Niezależnie od tego jaka ona będzie i jakie leczenie zostanie wdrożone, może się okazać ze ból nadal uniemożliwa normalne życie. Wtedy warto pomyśleć o typowym leczeniu bólu - u mnie bardzo dobry efekt przyniosła medyczna marihuana. Oczywiście żadne lekarz leczący mnie nie miał o tym leczeniu pojęcia. Ale znalazłam Centrum MK w Warszawie i tam po szczegółowym badaniu, lekarz stwierdził, że mm może pomóc. Przepisał receptę i faktycznie udało mi się w końcu zapanować nad bólem.
Ostre stany zapalne oraz ciężkie urazy mięśni, stawów możesz leczyć w originpolska-com/ i to na indywidualnych zasadach. Pozostajesz w stałym kontakcie z terapeutą.
Różne masaże są dostępne w necie, a moim ulubionym jest https://allegro.pl/oferta/masazer-eletr ... 3709250417 stosuje go do dłuższego czasu i przenosi zamierzone efekty.
Mój tata miał nie lada problem z kręgosłupem po wypadku. Zaczęło się od drobnego bólu, który z dnia na dzień przekształcił się w coś naprawdę nieprzyjemnego. Zaczęło mu strzelać w kręgosłupie, a każdy ruch sprawiał ból. Na początku biegał po lekarzach, kilku reumatologów, ale wyniki badań były OK, a ból wciąż nie chciał zniknąć. Tak więc, jak to w takich przypadkach bywa – zastrzyki, tabletki przeciwbólowe i nic… Czuł się coraz gorzej. Ból nie dotyczył już tylko kręgosłupa, ale także stawów, co mogło być wynikiem nadmiaru leków.
Później lekarze podejrzewali łuszczycowe zapalenie stawów, więc tata zaczął łykać Metotab, Depomedrol, a dawki rosły. Niestety, efekty były nikłe, a żołądek zaczynał dawać znać, że to nie jest dobre dla organizmu. Wtedy tata, zupełnie załamany, zaczął szukać czegoś, co nie będzie mu tylko szkodziło.
I wtedy trafił na ortopedę w Poznaniu, który zasugerował wypróbowanie olejków konopnych CBD 10%, MSM (siarka organiczna) i maści konopnej Thermolka Extra. Po kilku dniach stosowania zauważył pierwsze efekty. Produkty znalazł w aptece Konopna Farmacja w Poznaniu, którą lekarz mu polecił, bo wiedział, że mają tylko zarejestrowane produkty. Apteka oferuje również te produkty online. Tam w Konopnej Farmacji naprawdę pomogli mu dobrać odpowiednią dawkę, bo wybór olejków CBD jest naprawdę szeroki, a każdy organizm potrzebuje innego.
Po dwóch miesiącach stosowania tata czuje się zdecydowanie lepiej. Ból w końcu przestał go męczyć, maść działa od razu, a olejek CBD po dwóch tygodniach przyniósł znaczną poprawę. Zamiast łykać kolejne tabletki, teraz wystarczy, że weźmie jedną dziennie. Dla niego to była ogromna ulga, bo już nie musi się truć chemią, a efekty są naprawdę zadowalające.
Więc jeśli macie podobne problemy, może warto dać temu szansę – nigdy nie wiadomo, co może pomóc!
Później lekarze podejrzewali łuszczycowe zapalenie stawów, więc tata zaczął łykać Metotab, Depomedrol, a dawki rosły. Niestety, efekty były nikłe, a żołądek zaczynał dawać znać, że to nie jest dobre dla organizmu. Wtedy tata, zupełnie załamany, zaczął szukać czegoś, co nie będzie mu tylko szkodziło.
I wtedy trafił na ortopedę w Poznaniu, który zasugerował wypróbowanie olejków konopnych CBD 10%, MSM (siarka organiczna) i maści konopnej Thermolka Extra. Po kilku dniach stosowania zauważył pierwsze efekty. Produkty znalazł w aptece Konopna Farmacja w Poznaniu, którą lekarz mu polecił, bo wiedział, że mają tylko zarejestrowane produkty. Apteka oferuje również te produkty online. Tam w Konopnej Farmacji naprawdę pomogli mu dobrać odpowiednią dawkę, bo wybór olejków CBD jest naprawdę szeroki, a każdy organizm potrzebuje innego.
Po dwóch miesiącach stosowania tata czuje się zdecydowanie lepiej. Ból w końcu przestał go męczyć, maść działa od razu, a olejek CBD po dwóch tygodniach przyniósł znaczną poprawę. Zamiast łykać kolejne tabletki, teraz wystarczy, że weźmie jedną dziennie. Dla niego to była ogromna ulga, bo już nie musi się truć chemią, a efekty są naprawdę zadowalające.
Więc jeśli macie podobne problemy, może warto dać temu szansę – nigdy nie wiadomo, co może pomóc!