Włosomaniaczki

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Włosomaniaczki

Post autor: Hadassa »

Ta blogerka włosowa, Anew czy jak tam ona ma podobno wydała serię kosmetyków do włosów, dostosowaną do ich porowatości.
Ciekawe jakie są
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

apart pisze:
Jaśmin pisze:Rozjaśniłam górną warstwę włosów do naturalnego koloru, pod spodem zostały ciemne, wyglądało to całkiem nieźle :) Przestałam farbować to włosy wzięły się do życia.

Jeśli jednak chcesz farbować to mogłabyś na przykład co farbowaniami traktować odrosty szamponetką, żeby nie było ich tak widać i farbować farbą rzadziej. Choć nie wiem czy to by zadziałało.
wydaje mi się ,że farbowanie szamponetką co chwile tak samo działa na kondycje włosów-średnio fajnie

Wóz albo przewóz. Jak nie chcesz niszczyć włosów WCALE to ich nie farbujesz. Jeśli chcesz farbować to musisz się liczyć z tym, że się w jakimś stopniu zniszczą.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

Aleksndra pisze:Ja używam maski na bazie żółtka z jaj i kikku innych skladnikow. Bardzo fajnie się sprawdza. Włosy mam lśniące, nie łamią się, dobrze się rozczesuja. :) Polecam. :)
możesz napisać coś więcej?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Moje po jajcach też były bardzo ładne :) Mieszałam co tam miałam w lodówce... Najczęściej żółtka + jakiś olej + mleko sojowe i odżywkę lub maskę którą aktualnie miałam w domu, żeby całość miało odpowiednią konsystencję. Czasem dorzucałam banana, czasem awokado, czasem krem do ciała o dobrym składzie. Taką miksturę na włosy na pół godziny a później mycie jak zawsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Busia
Jestem tu nowa :)

Post autor: Busia »

Dziewczyny jak wracacie do naturalnego koloru, jak radzicie sobie z odrostem żeby choć trochę go zamaskować? i jak długo trwa powrót do swojego koloru na włosach do ramion
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Ja wracałam z czarnego do jasnego, chłodnego brązu.

Rozjaśniłam górną warstwę włosów, dół zostawiłam tak jak był i przez to odrost nie był widoczny. Teraz z czasem będę ścinała rozjaśnioną partię podczas obcinania końcówek a od góry rosną naturalki.
Obrazek
classic

Post autor: classic »

Ja jak wracałam z czarnego na mój naturalny brąz to poddałam się zabiegowi dekoloryzacji.
Sprawdź ofertę classic na Horn Distribution SA.
http://www.classic-expert.eu/
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Ja też, z czarnego schodziłam do blondu.
Awatar użytkownika
Busia

A odrost? jak długo to trwało w waszym przypadku? Ja chce zejść z ciemnego brązu na ciemny blond, tragedii nie ma ale Wiem że odrost będzie sporo widoczny:/ Na czym polega dekoloryzacja?
apart
Miła Kobietka

Post autor: apart »

classic pisze:Ja jak wracałam z czarnego na mój naturalny brąz to poddałam się zabiegowi dekoloryzacji.
dobrze wykonana dekoloryzacja to połowa sukcesu,bo łatwo też można spalić włosy
Busia pisze:Dziewczyny jak wracacie do naturalnego koloru, jak radzicie sobie z odrostem żeby choć trochę go zamaskować? i jak długo trwa powrót do swojego koloru na włosach do ramion
no ja własnie szukam jakiegoś rozwiązania, półśrodka
Busia pisze:A odrost? jak długo to trwało w waszym przypadku? Ja chce zejść z ciemnego brązu na ciemny blond, tragedii nie ma ale Wiem że odrost będzie sporo widoczny:/ Na czym polega dekoloryzacja?
nałożenie odpowiednich kosmetyków na całą długość lub częsc włosów, czysta chemia ;] gorsze niż farbowanie ;]
Awatar użytkownika
Busia

Czyli dekoloryzacja odpada w moim przypadku, tez czegoś szukam myślałam może o jakiś zmywalnych farbach słyszałyście może o czymś takim?
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Ciemnego brązu żadną farbą nie zakryjesz, a już szczególnie zmywalną/szamponetką. Masz dwie opcje - albo dekoloryzacja/rozjaśnianie i musisz liczyć się z tym, że włosy się trochę zniszczą (chociaż jeśli później będziesz o nie dbała, nakładała silikonowe kosmetyki, odżywiała to też tragedii nie ma) albo będziesz chodziła z co prawda zdrowszymi włosami ale za to ohydnym odrostem.

Każdy wybiera co tam woli. Jeśli mnie pytasz o zdanie to bardziej mi się podoba kobieta z podniszczonymi włosami ale jakoś ładnie spiętymi, związanymi, czy po prostu zadbanymi dzięki olejowi czy masce niż kobieta z odrostem, który przy włosach ciemny brąz - ciemny blond wygląda naprawdę brzydko.
Obrazek
Awatar użytkownika
Busia

Moja mama ostatnio kupiła spray z Lorala na odrosty z jej siwymi odrostami poradził sobie rewelacyjnie, mój niestety jest chyaba za duży i zbyt widoczny, ale zobaczymy może coś pomoże
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Ja juz dawno nie farbowałam, ale może w końcu w tym roku na wiosnę czas odświeżyć kolor, tylko czy warto? czy jednak po długiej przerwie - ok. 4 lata nie farbowałam trwałym kolorem, jesli już to szamponetki, czy sobie darować?
apart
Miła Kobietka

Post autor: apart »

Busia pisze:Czyli dekoloryzacja odpada w moim rzypadku, tez czegoś szukam myślałam może o jakiś zmywalnych farbach słyszałyście może o czymś takim?
ale po całości? czy tylko u nasady??
Busia pisze:Moja mama ostatnio kupiła spray z Lorala na odrosty z jej siwymi odrostami poradził sobie rewelacyjnie, mój niestety jest chyaba za duży i zbyt widoczny, ale zobaczymy może coś pomoże
kupiła spray na odrosty? słyszałam coś ale nie uzywałam, produkt pomysłowy, marka dobra
Mała_Kaśka pisze:Ja juz dawno nie farbowałam, ale może w końcu w tym roku na wiosnę czas odświeżyć kolor, tylko czy warto? czy jednak po długiej przerwie - ok. 4 lata nie farbowałam trwałym kolorem, jesli już to szamponetki, czy sobie darować?
jak masz szamponetkami się bawić to daj sobie spokoj
Awatar użytkownika
tylka

Post autor: tylka »

Busia pisze:Czyli dekoloryzacja odpada w moim rzypadku, tez czegoś szukam myślałam może o jakiś zmywalnych farbach słyszałyście może o czymś takim?
w jakim sensie zmywalne? po jakim czasie?
apart pisze:kupiła spray na odrosty? słyszałam coś ale nie uzywałam, produkt pomysłowy, marka dobra
Ja też jakoś jeszcze nie miałam okazji wypróbować, ale jak to z Loreala to chętnie się dowiem jak działa
bejli

Post autor: bejli »

Ja właśnie ostatnio nie mam pomysłu na swoje włosy - mam nadzieję, że znajdę tu jakąś inspirację
Blog o zdrowiu
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Bejli zależy czego oczekujesz od swojej fryzury
katusia

Post autor: katusia »

Olejuje włosy, używam odżywki. I póki co jest coraz lepiej z włosami. Niestety nie mogę zrezygnować z suszenia na suszarce, bo codziennie muszę myć głowę i to rano (włosy się przetłuszczają), poza tym są tak lekkie, że bez porządnego ułożenia na piance i wysuszenia suszarką mam piórka na głowie.
pinup

Post autor: pinup »

Moje włosy przetłuszczają się od zawsze. Jak olejowałam, to miałam smalec na głowie w kilka godzin po umyciu. Zrezygnowałam.

Aktualnie szampon i odżywka do włosów zniszczonych Goldwell, jedwab do włosów CHI - myję czuprynę oczywiście codziennie. Wzmacniam włosy wiesiołkiem, tzn. kapsułkami z olejem z wiesiołka (pisze na opakowaniu Gal). Efekt bardzo fajny i zauważalny :)

Moderacja : Wszystkie posty użytkownika podobnej treści. Ban za spam.
Ostatnio zmieniony wt maja 23, 2017 12:09 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam reklama w każdym poście
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

pinup pisze:Moje włosy przetłuszczają się od zawsze. Jak olejowałam, to miałam smalec na głowie w kilka godzin po umyciu. Zrezygnowałam.

Aktualnie szampon i odżywka do włosów zniszczonych Goldwell, jedwab do włosów CHI - myję czuprynę oczywiście codziennie. Wzmacniam włosy wiesiołkiem, tzn. kapsułkami z olejem z wiesiołka (pisze na opakowaniu Gal). Efekt bardzo fajny i zauważalny :)
Olejuje się od ucha w dół, jeśli włosy się mocno przetłuszczają, skóry głowy nie olejujesz.
Obrazek
joanna890

Post autor: joanna890 »

Mi kiedyś pomogły ampułki z mil mil + biotebal
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

O dziwo do przetluszczających siè włosów jest oliwa z oliwek podobno dobra
babeczkowa

Post autor: babeczkowa »

Lubię mieć długie i proste włosy, więc regularnie przycinam, prostuję i korzystam ze wcierek. Przy dobrej prostownicy to super taktyka i włoski praktycznie w ogóle się nie niszczą. Już od jakiegos czasu używam diamentowej prostownicy z babyliss i mogę ja polecić jako najlepszą opcje do codziennej stylizacji :) Ma jonizację, obrotowy kabel, nagrzewa się 15 sek i można nią kręcić włosy- jak fryzjerski sprzęt ;) Oczywiście bez termoochronnego serum i odżywek włosy mogę trochę ucierpieć
joanna890

Post autor: joanna890 »

Mi włosy odżyły po keratynowym prostowaniu inoar :) Sa teraz proste i błyszczące :)
ODPOWIEDZ